Løg og knolde, ,

Det flammende tulipanbed

For et par år siden etablerede jeg et orange bed. Det stikker lidt ud i forhold til resten af haven. Jeg har plantet en ligusterhæk på tværs af haven, og det er bag denne, at det orange bed ligger. Her var det meningen, at de orange og pink blomster skulle give denne del af haven et flot og flammende bed.

Det orange bed

Jeg har lagt en del tulipanløg, og jeg skal love for, at der er knald på farverne lige nu. Det er meget orange. Lidt mere pink ville nok ikke skade, så det må være efterårets tilføjelse, når der skal lægges tulipanløg.

orange papegøjetulipan

Her er en rigtig flammende en af slagsen. Det kunne være Parrot King, som jeg har lagt i bedet.

Prinses Irene

Det her er i helt sikkert Prinses Irene.

orangegultulipan

Det her må være Banja Luka. Den bliver op til 60 cm høj, så den fylder meget i bedet.

pink tulipan

En unavngiven, men meget velkommen pink.

Det er et flot bed lige nu. Præcis sådan som det var tænkt. Det fungerer desværre ikke sådan resten af sæsonen, for jeg har fået anlagt det undet et meget stort ahorntræ, og det dræner bedet, så det er et meget tørt bed om sommeren. Det havde jeg ikke lige tænkt på, da jeg plantede det til med stauder. Sidste sommer så det meget trist ud. Det skal være tørketålende planter, som kan klare sig i halvskygge, så jeg må ud og shoppe 😉