Løg og knolde

Det summer af liv i de lyserøde

Det er en fryd for øret, når man kan høre bierne summer i blomsterne. Det er godt for bestøvningen og høsten af frugt og blomster senere på sæsonen. Det bedste middel til at forøge mængden af bier er blomster. Tidlige forårsblomster kan man ikke få for mange af, og da slet ikke når de også fremmer bestøvningen 😉
lyserød snepryd
Jeg ved ikke hvorfor, men i de sidste par dage har jeg bemærket, at især de lyserøde blomster er meget attraktive for insekterne. Denne her snepryd, chinodoxa ‘pink giant’ er altid besøgt. De syner egentlig ikke så meget i bedet selv om de er et par år gamle, men måske kommer det ad åre. Den lyser op, men et tæppe af dem ville nu være flot.
lyserød scilla
Til gengæld er denne skilla, scilla bifolia rosea efterhånden ved at brede sig, og gør sig godt i bedet. Det er tredje sæson og nu ligner den noget. Lige på det her billede er der ingen insektbesøg, men de er ellers ret attraktive.
lyserød perlehyacint
Den lyserøde perlehyacint, muscari ‘pink sunrise’ har endnu til gode at vise, hvad den kan. Den er også ret svær at fotografere 🙂 Den er ikke lige så hurtig til at brede sig som den alminde blå, men måske skal den også bare have et par år mere på bagen, så den ser ud af noget. Bierne er faktisk allerede glade for den, så helt dum er den heller ikke.
I denne uge har haveselskabets onlinemagasin “Haven weekend” en god artikel om omsværmede forårsblomster, og hvad de kan gøre for haven.
Der er mange gode grunde til at lægge tidlige forårsløg, og lige nu er det en god idé at skrive ned, hvad det er der mangler i haven. Jeg skal helt sikkert have flere af de lyserøde, og så skal jeg have rigtig mange lilla krokus til at give noget farve.

11 thoughts on “Det summer af liv i de lyserøde

 1. Den lyserøde perlehyacint er meget smuk, men også dyr i indkøb. Det er jo nok fordi den ikke breder sig så hurtigt. Tingene hænger sammen.

 2. Ej hvor sjovt, Ina, jeg har præcis et billede af ‘din’ skilla fra min have med en lille bi i. Den var lidt svær at få fotograferet, men med lidt god vilje. Det er dejligt med summeriet igen, det er kun vores lille hund, der ikke er så tilfreds. Han mener at de alle er ude efter lige ham.

 3. Hvor er det nogle yndige lyserøde. De er netop fine og sarte i farverne, det er sjovt at insekterne bedst kan lide dem – de er ellers lidt svære at få øje på i forhold til de blå og knaldgule forårsløg:o)
  Jeg har også lagt nogle lyserøde forårsløg, men de er vidst lidt senere på den end scilla, snepryd og perlehyacint.

 4. Godaften Ina,Har også ville købe de lyserøde perlehyacinter,men ville ikke gi 100 kr, for en lille potte.Men dejligt med alle de andre forårsblomster der pibler op derude.Kommer du til Lyngby d,5/5?God aften knus Jette

 5. Hej Ina

  Godt du slår et slag for vore bier!
  Og smukke forårsblomster har mange nyttige sider:)
  Den væsentligste årsag til nedgangen i bibestanden er vores brug af gift –
  Må jeg stille her bede folk om ikke at anvende kemiske insektgifte?

  Du må have en dejlig aften!

  1. Min have er giftfri. Jeg kan ikke styre mine naboers brug, men vi kan selv gøre meget, og mange bække små…., så jeg slår også gerne et slag for den giftfri have.

 6. Ja, de rosa/lyserøde perleblomster er veldig pene. Jeg plantet sånne sist høst, så jeg har ennå ikke fått sett mine. Håper de har klart vinteren fint. Insekter er viktig for hagen, ja, og de er så herlige å høre på det de summer så flott 🙂

 7. Hvor er de bare yndige, dine lyserøde perler. Mine er så langsomme, jeg går og hepper på dem dagligt.

  Ih, Ina, det er bare så vidunderlig en tid,vi går i møde nu. 🙂

 8. Jeg har en stor overvægt af blå blomster i min have i øjeblikket, dog har jeg også et par blogge scilla bifolia rosea – men jeg vidste ikke (og har ikke lagt mærke til) at de lyserøde er mest attraktive, men det vil jeg da huske på

 9. Det kunne se ud, som om du har gjort det samme som mig, nemlig lagt forskellige små lyserøde løg i samme bed. Det er lidt tøset, men sødt. Og tak for navnet scilla bifolia rosea – jeg havde forlagt det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield