Løg og knolde

Stadig med overtøj

Det pibler op med vintergækker, erantis og dorothealiljer i haven. De er ikke helt så langt fremme, som jeg kan se på andre blokke, og det skyldes nok det midtsjællandske klima, hvor der er mere og længere frost end ude ved kysterne. Jeg har af samme grund været noget tilbageholdende med at fjerne det isolerende lag af blade og småkviste i bedene. Det har ikke været let, og jeg har nærmest måtte sidde på hænderne, for det ser ikke kønt ud.
dorothealiljer
Men nu hvor vinteren rigtig bider med en strid østenvind, sikkert af sibirisk oprindelse, gør det ikke noget. De her dorothealiler står da i det mindste op. Et andet sted i haven har vinden blæst bedet rent for blade, og der har vintergækker og dorothealiljer lagt sig ned. Vinteren forsætter i næste uge, så jeg håber, at de kommer på benene igen, inden de helt opgiver håbet om forår. Jeg har taget krukkerne med forårsløg og helleborus ind i havestuen så de ikke også taber pusten.
dorothealilje
En enkelt af dorothealiljerne er sprunget helt ud, og den står heldigvis i læ af et hegn. Men hvor jeg glæder mig til, at den iskolde vinter bliver skiftet ud med lunt forår, og alle de andre også springer ud. Lige nu må de hellere beholde overtøjet på 😉

7 thoughts on “Stadig med overtøj

 1. Hej Ina.Jeg tror at vi er rigtig mange der er godt træt af denne Siberiske kulde.
  Det kan da godt være at jeg har været for tidlig på den med at fjerne blade og klippe visne stauder ned.Har lavet et indlæg om den bare have.
  Der ser godt nok gråt og kedeligt ud,selvom jeg kan se at der er godt gang i alle tulipaner og mange forskellige forårsblomster og stauder.
  Men håbet om at det er den sidste uge med vintervejr.knus Jette.

 2. Så vakre bilder! Det er nok smart å vente med å fjerne løv, ja. Det hjelper staudene mot kulden. Nå ønsker jeg meg varmt vær!
  🙂

 3. Åh altså de underskønne Dorothealiljer – SUK. Mine er slet ikke tilnærmelsesvis så langt fremme som dine smukke nikkende skørter – så jeg nyder dine i fulde drag …..jeg vil have forår NU :0)

  Knus Dorthe

 4. Så söta. Här har vi snart tio grader kallt så krukan med påskliljor fick byta plats för övernattning från trappan till vedboden.

 5. Lige i øjeblikket er det vældig fornuftigt at lade det beskyttende dække blive liggende – men det er svært. Jeg kender til det der med at bo på et “frost på særligt udsatte steder” sted og særligt her skal man ikke være for tidligt ude….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield