Krydderurter

Havestuens krydderurter i marts

Haven er lige nu dækket af sne, så der er ikke så mange krydderurter at hente derude. Men heldigvis har jeg en havestue, hvor jeg kan overvintre de sarte af slagsen, som ikke tåler frost. Her i havestuen er der fuld gang i foråret, så der trives krydderurterne og jeg.
Krydderurter
Lyset er meget skarpt på denne årstid, men det er godt for både mig og krydderurterne.
Det er citronverbena, æblesalvie og solbærsalvie, som ses i de store potter. De kan ikke overvintre i det danske klima, så de skal stå frostfrit om vinteren. Jeg har mulighed for at sætte gulvvarme på, så jeg kan holde temperaturen over frysepunktet. Der står også Ananassalvie, mexicansk koriander og rosmarin. Her er også lidt forskellige krydderurter, som sagtens kan klare vinteren udenfor. Det er bare dejligt at kunne tage af dem nu. Citronmelisse, estragon og mynter er nogle af dem.

Klik på billederne nedenunder for at få dem i stort format.

Når solen er fremme kommer temperaturen op på et par og tyve graders varme i havestuen. I de sidste tre dage har jeg spist morgenmad, frokost, ligget og læst krimier, kulørte blade (herunder Haven og Isabellas) og nydt min påskeferie her. Nu er der kommet lidt mere drive i mig, så i eftermiddag står den på rengøring, og det er selvfølgelig i havestuen, det foregår 🙂

8 thoughts on “Havestuens krydderurter i marts

 1. Det må være rigtig skønt at kunne overvintre de sarte krydderurter frostfrit og allerede nu begynde at høste af dem.

  Ananassalvien havde jeg også sidste sæson, men allerede med den første nattefrost “gik glansen af Sct. Gertrud”. Ærgerligt for det var (er) en rigtig skøn krydderurt, som jeg skal have i sortimentet i år igen.

 2. Hej Ina.Dejlig med en havestue,hvor du kan holde alle din krydderurter frostfrit.Jeg flyttede et par af mine i drivhuset,og der har de haft det godt,
  Både drivhuset-udestuen -bryggers og vindueskarme er fyldt med krukker –
  forårsblomster-og spirekasser.
  Så jeg skal også igang efter påsken med af få gjort rent og ryddet op.
  Rigtig god dag knus Jette

 3. En havestue er en dejlig ting og perfekt i ydergrænsen af forår og efterår – så kan man rigtig nyde solen. Hvor er det skønt at du kan overvintre krydderurterne, det er aldrig lykkedes for mig at overvintre rosmarin, hverken i havestue eller drivhus og jeg er nået til den konklusion at jeg må starte forfra hvert år (ligesom med pelargonierne). I år havde jeg frisk rosmarin fra haven i januar, men så blev det rigtig koldt og så var det slut.
  Forsat rigtig god påskeferie:o)

 4. Så deilig det ser ut! Her har jeg hatt en lang frokost i et stille hus;-) Har lest avisene nøye. nå skinner skinner sola … På tide å Komme seg ut av morgenkåpen;-) Ha en koselig påske og hils til dine!

 5. mums mums – mon der kan blive til et lille grønt drys på middagsmaden, vi trænger, gør vi ikke?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield