Stauder, Træer, Træer og buske

De udendørs indendørs

Verden er lidt af lave. Lige nu venter vi alle sammen på snestormen, som kommer i morgen og skulle blive helt tosset tirsdag. For en uges tid siden flyttede jeg de første krukker med forårsblomster ind i havestuen. Det er ganske enkelt for barsk vejr til forårsløg og hornvioler. Selv om marts skulle være den første forårsmåned, er der vist ingen som er i tvivl om, at det stadigvæk er vinter.
hornvioler
Her i havestuen trives planterne så ganske fortrindeligt.  I dag har der været 22 grader i havestuen og et skønt klima til at ordne planter og potter i. Solen har stået højt på himlen imens blæsten har suset øredøvende højt.
helleborus
Men det går lidt hurtigt med juleroserne og hornviolerne i den temperatur. De ville have haft det bedre udenfor i temperaturer omkring frysepunket og med knap så meget vind. Men lige nu gider jeg heller ikke være ude, så det er da ikke så tosset med lidt forår indendørs. Helt indendørs er det ikke, for når solen ikke er fremme, er temperaturen kun lidt over frysepunktet i havestuen. Men på solskinsdage som i dag, kan vi spise frokost derude allerede fra februar af. Det er lidt som et drivhus med ekstra komfort. Jeg har gulvvarme på, så temperaturen aldrig kommer under frysepunktet.
figentræ
Resten af havestuen vågner helt som den skal styret af den øgede mængde dagslys. Figentræet står endda med små figener. Jeg fik træet i sensommeren, så jeg er ikke så erfaren i den slags, men det ser da lovende ud 🙂

10 thoughts on “De udendørs indendørs

 1. Hej Ina.
  Dejligt med sådan en udestue, der forlænger sæsonen. Jeg har også en af slagsen, dog uden gulvvarme, men meget anvendelig. Her blæser det også, og jeg har bestemt ikke lyst til sne i store mængder, har hørt at vi måske skulle slippe lidt billigere herovre vestpå. Håber at det passer 🙂

 2. Hej Ina.

  Du er heldig du har en indendørs plads til dine krukker! Mine er pakket ind i håndklæder! Godt at figentræet ser lovende ud. Det trænger man til lige nu, ikke!?!

 3. Spændende med din figen…. vi har haft en figen i 2 – 3 år – men ikke meget held med den – vi har den i drivhuset og det er nødvendigt at beskære den, vi har læst lidt om det, og der kommer også masser af figner på, men de når ikke at blive modne…… jeg gad ellers godt spise mig en mavepine til, i egne figner 🙂 Held og lykke

 4. Jeg skynder mig indenfor og prøver på ikke at kigge på den sørgelige indgang. Helt blottet for forårsblomster. Kun en halvtør lyng og nogle sukkulenter. Helt som den har set ud siden efter jul. Til gengæld er der knopper på pelargonierne indenfor og de får al min kærlige opmærksomhed. En udestue er et hit – og lige nu fungerer sommerhuset som en stor udestue 🙂

  Spændende om der kommer figner, men mon ikke. Uhhh, de smager godt med creme fraiche og vanille……..

  /Birgitte

 5. Hvor er du heldig med sådan en havestue. Både til at være i, men også til dine krukker med forårsblomster.
  Sjovt med figentræet. Jeg har ét stående i en potte, men den er efterladt ude på verandaen, så jeg ved ikke, om der stadig er liv i den.
  Øv med den snestorm – den giiiider vi altså ikke :o)
  Knus Christel
  PS: Du var savnet i går hos Berit

 6. Hej Ina.Ja! det er godt at vi har vores havestuer og drivhus til alle vores krukker med det vejr vi holder os.
  Jeg købte en figen på Bornholm sidste sommer,og den står i vores udstue……..er da rigtig spændt på om den får nogle figner til efteråret.
  God stormvejrs mandag til dig knus Jette
  Savnede dig også i går.

 7. Ah hvor lyder det som en dejlig oase i din udestue. Lige sådan en ønsker jeg mig også en dag, ikke opvarmet, men bare frostfri, så vi har en overdækket frostfri ‘havedel’ 🙂
  Jeg putter mine forårsblomster i mit opvarmede drivhus. Men det er jo kun på 5m2 så alt står efterhånden i lag, og jeg kan kun lige selv stå derinde. Men det er jo bedre end ingenting, så jeg nyder det alligevel 🙂
  Figentræ har jeg aldrig haft, men jeg elsker figner med flødeskum 🙂

 8. Det må være så skønt med en udestue, når nu vejret arter sig som det gør.
  Jeg har heller ikke forstand på figner, men synes da absolut det ser rigtig ud :o)

  Ha en go aften…

 9. Det lover bestemt godt for sæsonen med små figner på træet Ina……nu skal vi bare lige have vinteren til at forføje sig – så er vi klar ;0)

  Skønt med udestuen…..det er helt ubeskriveligt så meget glæde sådan en lille tilbygning kan give ;0) I dag VIL jeg have mine hornvioer ud trods sne og kulde……bare lige ud under det overdækket – jeg mangler noget at kigge ud på ;0)

  Knus Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield