Frø, Sommerblomster

Tid til at forsyne sig

Nu er det tid til at bestille frø hjem. Sådan rent moralsk er det bedst, at have gennemgået resterne fra sidste års frøposebestand, som muligvis(højst sandsynligt) kan bruges i år. Det er også mest fornuftigt, at have et vist overblik over dette års planer med køkkenhaven, og andre realistiske forventninger til havens evne til at kunne rumme sommerblomstdrømmeplanterne. Jeg mener helt klart, at jeg har overblikket! Så nu er det helt legalt, at shoppe løs. Første bestilling havnede hos Isabella Smith, som er en mangeårrig frøpusher her på matriklen.

Rosenslynge, Rhodochiton atrosanguineum
Rosenslynge, Rhodochiton atrosanguineum

Rosenslynger skal forspires nu, så den er med i første bestilling. Dette billede er fra 2011, hvor jeg havde de skønneste rosenslynger. Yderst til højre ses “benene” af kæmpeverbena, som også snart skal i jorden.
0-kæmpeverbena
Disse op til 2 meter høje skønheder havede jeg i en stor zinkvaskebalje på terrassen sidste år, og det tror jeg skal gentages i år.

Disse to sammen med 12 andre frøposer med citronbasilikum, kæmpe mandstro, artiskok, toscanakål, klatrebønner painted lady, rød bladbede, valmuer og en del ærteblomster kom med posten i dag 😀

Der er sikkert en del andre frø, som er absolutte nødvendigheder, der skal investeres i i år, så jeg kommer nok til at surfe lidt mere rundt i netbutikkerne. Mine fortrukne ses under “Shopping til haven”. Jeg satser også på at komme til en af Camilla Plums frødage på Fuglebjerggaard, og så skal jeg også til havemesse i Malmø, hvor Impecta har en stor stand. Jeg har også samlet en del frø i haven sidste år, så mon ikke jeg undgår frømangel med alle disse tiltag 😉

9 thoughts on “Tid til at forsyne sig

 1. Godaften Ina.Ja! det er tid til at så.jeg er ikke så rutineret i frøsåning,men jeg lærer hele tiden nyt.Rosenslyngen har jeg fået frø af fra en veninde.den er jeg spændt på.
  Har også lige fået en mail fra Isabella…….der er meget der frister.
  Hvad er det for en have messe i Malmø?Og hvornår finder den sted.God aften til dig knus jette

  1. Hej Jette
   Det Skånsk Trädgård, som er i weekenden fra d. 28. februar. Der er også link til den i min kalender til højre. Jeg har været der de to sidste år, så du kan også finde indlæg på bloggen fra de forrige år i Svensk input og Svenske fristelser

 2. Selvom kulden slider og jeg dagligt spejder efter forårstegn er det på mange måder også en skøn tid lige nu. Jeg elsker også at bestille frø og de første stauder med kuldekime-frø er sået. Kæmpe-verbena har længe været en absolut favorit. Rosenslynge kender jeg ikke, men hvor ser den skøn ud. Den må vist prøves….
  Weekend-hilsner fra Mette

 3. Jeg skal lige love for at du har styr på dine frø, jeg glemmer altid at se efter hvad jeg har fra forrige år. Det vil jeg hermed gøre nu 🙂 inden jeg begynder at købe nye frø.
  Jeg har også altid kæmpeverbena, for den kan jeg slet ikke undvære 🙂
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

 4. Kære Ina
  ja nu er det vidst tilladt, sådan har jeg det også:-) Jeg gider ikke at så for tidligt, synes ikke der er meget sparet ved det, de kan jo ikke komme ud før temperaturen er til det alligevel.
  Rosenslynger og kæmpeverbena skal jeg bestemt også have og jeg har egne frø af kæmpen. Jeg har været meget småt igang med indkøbene – det er jo blomster for mit vedkommende. Jeg har været omkring Secret Seeds og Lavprisfrø (http://lavprisfroe.dk) de sidste har også hvide skilte og dem har jeg altid manglet.
  Jeg har for længe siden noteret Skånsk Trädgårds messe og skal afsted i år og det glæder jeg mig meget til.

 5. Du er en kvinde med styr på dine frø 🙂 Jeg plejer ikke at så ret meget (det er noget med manglende tålmodighed, tror jeg), men efter at jeg læser hos jer andre hvordan I køber frø ind, er jeg også begyndt … God fornøjelse med såningen. Og god weekend 🙂

 6. Rosenslynger er en av mine favorittblomster! Men du burde skynde deg å så de, for det tar sin tid å få de i blomst 🙂 Jeg har nå priklet over 50 potter med de, og flere skal det bli 😉

  Ha en god weekend!

 7. hehe, med alle de flotte frøbutikker en kan nå på nett så har jeg aldri frømangel, heller det motsatte…. Det er jo så lett å handle litt vel optemistiske mengder 😉

  God helg, og god sådd!

 8. Jeg fik sidste år nogle frø af rosenslyngen og dem skal jeg forsøge at så. Det er vist bare om at komme i gang 😉

  Jeg har byttet mig til så mange forskellige staudefrø at jeg ikke har et større behov for at købe i vildskab i år! Det er dejligt for jeg har alligevel ikke plads til alle de mange planter 😉

  Haveknus
  Annette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield