Frø, Sommerblomster, ,

Tid til at forsyne sig

Nu er det tid til at bestille frø hjem. Sådan rent moralsk er det bedst, at have gennemgået resterne fra sidste års frøposebestand, som muligvis(højst sandsynligt) kan bruges i år. Det er også mest fornuftigt, at have et vist overblik over dette års planer med køkkenhaven, og andre realistiske forventninger til havens evne til at kunne rumme sommerblomstdrømmeplanterne. Jeg mener helt klart, at jeg har overblikket! Så nu er det helt legalt, at shoppe løs. Første bestilling havnede hos Isabella Smith, som er en mangeårrig frøpusher her på matriklen.

Rosenslynge, Rhodochiton atrosanguineum
Rosenslynge, Rhodochiton atrosanguineum

Rosenslynger skal forspires nu, så den er med i første bestilling. Dette billede er fra 2011, hvor jeg havde de skønneste rosenslynger. Yderst til højre ses “benene” af kæmpeverbena, som også snart skal i jorden.
0-kæmpeverbena
Disse op til 2 meter høje skønheder havede jeg i en stor zinkvaskebalje på terrassen sidste år, og det tror jeg skal gentages i år.

Disse to sammen med 12 andre frøposer med citronbasilikum, kæmpe mandstro, artiskok, toscanakål, klatrebønner painted lady, rød bladbede, valmuer og en del ærteblomster kom med posten i dag 😀

Der er sikkert en del andre frø, som er absolutte nødvendigheder, der skal investeres i i år, så jeg kommer nok til at surfe lidt mere rundt i netbutikkerne. Mine fortrukne ses under “Shopping til haven”. Jeg satser også på at komme til en af Camilla Plums frødage på Fuglebjerggaard, og så skal jeg også til havemesse i Malmø, hvor Impecta har en stor stand. Jeg har også samlet en del frø i haven sidste år, så mon ikke jeg undgår frømangel med alle disse tiltag 😉