Løg og knolde,

Ternet vindueskarmslyksalighed

Det er svært at gå forbi potterne med forårsløg i butikkerne lige nu, uden at der smutter et par af dem i indkøbskurven. Endnu sværere er det, at køre forbi den lokale planteskole, som ligger to minutter fra min bopæl, og den har åbent hele året. Nogle tænker måske, hvad der kan være af købe på en dybfrossen planteskole i februar. Men jeg lover jer, at det kræver en vilje af stål at køre forbi, uden lige at kigge indenfor, hvad enten det er februar, maj eller november. Det har jeg ikke! Lige nu bugner den med potter med forårsløg, krydderurter, frøposer, dahliaknolde og en helt masse andre helt nødvendige terapeutiske effekter for at undgå vinterdepression. Forleden var det potterne med vibeæg, Fritillaria meleagris, som kom med hjem til vindueskarmen.
mørk vibeæg
De er helt vidunderlig, og den eneste rigtig ternede blomst, jeg kender.
lys vibeæg
De findes både i lyse og mørke varianter.
hvid vibeæg
Og nogen er næsten helt uden tern, men smukke er de.
vibeæg
De holder ikke lang tid indendørs, men hvad gør det. De er helt fantastiske så længe det varer, og så kan de jo plantes ud i haven bagefter og gøre lykke næste forår 🙂