Løg og knolde, Vinter, , , ,

Huller i sneen

Altså, hvor er den vinter lang og hvid i år. Det kribler helt vildt i fingere for at gå i gang med at pusle i haven og få fingrene i jord. Sidstnævnte kan man få afløb for ved lidt forspiring af artiskok, chili og de langsomtvoksende sommerblomster, selv om det ikke er helt det samme 😉
Egentlig er det nok ikke så tosset, at vinteren er hvid, når det nu skal være. Sneen beskytter planterne mod den hårde frost og bidende vind.
vintergækker i sne
Vintergækkerne lader sig ikke sådan standse af sne og kulde. Det er februar, så de er på vej op gennem hullerne i sneen, og sådan er det heldigvis også med den andre tidlige forårsløg.
erantis i sne
Erantis er også godt på vej mange steder i haven tæt på huset og under buske og træer.
krokus i sne
Det samme gælder for krokus. De her står godt nok i en krukke, men de er på vej mange steder rundt om i haven.
græs i sne
Her er der også et hul i sneen, og jeg tror ikke, at det er fordi græsset/mosset har fået udbrydertrang. Det er nok snarere en fugl, som har fået færden af nogen spiseligt. Det kan man se af sporene i sneen, for ellers var det nok naboens (skide)kat, som havde fået skylden. Jeg har igen måtte dække mit bed ved bryggersdøren til med net. Der har jeg rigtig mange erantis, krokus og vintergækker, som er på. Der er snefrit tæt på husmuren, og det er nok grunden til at kattene bruger det, som det foretrukne toilet i øjeblikket. Men nu er der dækket til, så de må finde en andens husmursbed til formålet 😉