Løg og knolde, Vinter

Huller i sneen

Altså, hvor er den vinter lang og hvid i år. Det kribler helt vildt i fingere for at gå i gang med at pusle i haven og få fingrene i jord. Sidstnævnte kan man få afløb for ved lidt forspiring af artiskok, chili og de langsomtvoksende sommerblomster, selv om det ikke er helt det samme 😉
Egentlig er det nok ikke så tosset, at vinteren er hvid, når det nu skal være. Sneen beskytter planterne mod den hårde frost og bidende vind.
vintergækker i sne
Vintergækkerne lader sig ikke sådan standse af sne og kulde. Det er februar, så de er på vej op gennem hullerne i sneen, og sådan er det heldigvis også med den andre tidlige forårsløg.
erantis i sne
Erantis er også godt på vej mange steder i haven tæt på huset og under buske og træer.
krokus i sne
Det samme gælder for krokus. De her står godt nok i en krukke, men de er på vej mange steder rundt om i haven.
græs i sne
Her er der også et hul i sneen, og jeg tror ikke, at det er fordi græsset/mosset har fået udbrydertrang. Det er nok snarere en fugl, som har fået færden af nogen spiseligt. Det kan man se af sporene i sneen, for ellers var det nok naboens (skide)kat, som havde fået skylden. Jeg har igen måtte dække mit bed ved bryggersdøren til med net. Der har jeg rigtig mange erantis, krokus og vintergækker, som er på. Der er snefrit tæt på husmuren, og det er nok grunden til at kattene bruger det, som det foretrukne toilet i øjeblikket. Men nu er der dækket til, så de må finde en andens husmursbed til formålet 😉

13 thoughts on “Huller i sneen

 1. Snøklokker! Å så deilig 🙂 Jeg kikket etter senest i går, men her ligger vi nok litt etter. Erantis har jeg heller ikke funnet spor av, men så er det så som så med korttidshukommelsen.. Hvor var det nå de sto?! Ha en flott søndag!

 2. Nydelige bilder av huller i snøen! Her har det kommet mere snø i natt, så det er veldig lenge til jeg kan se huller i snøen her. Men det er deilig å se dine bilder i mens.
  Ønsker deg en fin søndag!

 3. Skønt med de kulde trossende løg, elsker bare de små spirer der lover at det bliver forår. Her er sneen væk i haven, og løgene på vej op. Erantis og vintergækker blomstrer også her. Vores katte har en bakke med noget dyrt grus i, i fyrrummet, for de kan jo ikke gravet små kattetoiletter i jorden, når den er frosset. Det dyre grus gør at det ikke stinker af kattebakke. Måske dine nabo katte ikke har den mulighed derhjemme 🙂 Kan godt forstå at du er træt af at de bruger dine bede.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

 4. Jeg ved godt, at jeg ikke er så rummelig med hensyn til kattene i kvarteret, og at det er virkelig noget der deler vandene. Det er på landet, og for mange er kattebakker slet ikke noget man bruger. Men en gang imellem skal jeg have luft 😉

 5. Du har uden tvivl ret i, at det er ok med et lag sne, så længe vi har frostvejr; men hvor længes man dog efter, at haven begynder at røre på sig for alvor.

 6. Kender kun alt for godt katteproblemet, og det er så ærgerligt at man skal blive så irriteret på de ellers smukke og dejlige dyr 🙁

 7. Jeg tror at du har helt ret i at snetæppet er godt for haven, men jeg er også ved at være træt af det. Selv om vinteren føles lang i år, så glæder jeg mig over at den endnu ikke har budt på kraftige storme, som dem vi fik sidste vinter.

 8. Enig – lang vinter og alt for meget sne. I år har jeg planer om at følge Peter Norris plan om ” masser af grønt i den lille urtehave” ( prøv at Google dette ) og så skal der lægges kartofler til forspiring nu og jeg har netop købt 3 mistbænke. der er virkelig noget der kan kalde forårslængslen frem. men tjek lige vejrudsigten for begyndelsen af marts – det ser sørme frostfrit ud.

 9. Det r dejligt at se, at der nogle steder begynder at lugte lidt af forår. Her i det kolde nord er der ikke meget der tyder på det. Dog kunne jeg idag se at min troldnød begynder at vise lidt farve, en enkelt tot vintergækker er kommet op, men er igen dækket af sne og erantis har jeg slet ikke set endnu. Men det kommer vel.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

 10. Skønne billeder af de livskraftige forårsblomster… de vil bare frem 🙂
  Vi har også en (skide)nabokat, og hvor er det bare irriterende – men så må man jo finde på alternative løsninger som du gør 😉

  Ha en go aften…

 11. Hej Ina.Jeg tror at rigtig mange af os bloggere leder i sneen efter lidt forårsblomster.Men nu nærmer vi os jo også marts,som er den første forårsmåned.
  Her er vi også generet af naboernes katte.de graver vores planter op,og deres efterladenskaber er alle vegne .
  god aften til dig knus Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield