Article
11 comments

Haven i hi

Det første drys sne i denne omgang kom i går, og det bliver liggende den næste uges tid. Det ser også ud til at der kommer et lille ekstra drys i de kommende dage. Haven er definitivt gået i vinterhi.
myntebed
Det er jo ikke den helt store dyne, som har lagt sig over haven. Men alligevel føles det mere som rigtig vinter nu, end da vi fik den første omgang sne i december. Denne gang er jeg bedre forberedt både mentalt og rent praktisk. For et par dage siden fik jeg sat havemøblerne under tag og tømt krukkerne for sommerblomster. Jeg nåede heldigvis ikke at blive så forårskåd, at jeg fjernede alt for mange staudetoppe og blade i bedene. Myntebedet her fik en omgang, men det var også det eneste, så resten af haven har et beskyttende lag af blade og gran.
is på havebassinet
Der er allerede kommet et pænt lag is på havebassinet, og småfuglenes spor her og ved foderbrættene fortæller, at der er masser af liv i haven, selv om jeg ikke render så meget rundt derude. Det skal jeg heller ikke, for nu er det indetid. Havelivet skal på vinterpause. I dag har jeg fået ryddet op i køkkenskabene. Det skal der også være en tid til 😉

11 Comments

 1. Du har helt ret det er tid til indeliv og der er ikke noget at gøre i haven. Men dejligt at du nåede at tømme krukker med mere, så psyken kunne komme i hak til de mange dages vintervejr der er lovet os.

  Jeg troede så lige, at jeg idag kunne nå at lave nye sammenplantninger i krukkerne ved hoveddøren, som findes under garagens tag. Men nix – de var stivfrosne og de “gamle” planter rokkede sig ikke ud af flækken. Så det må vente til det igen bliver mildere.

  Reply

  • Jeg fik ordnet et par krukker med krokus og perlehyacinter i sidste weekend. Dem har jeg flyttet ind i havestuen indtil den værste frost er over

   Reply

 2. Lige nu siger DMI at det måske bliver mildere sidst på ugen. Hvis det tør i næste weekend, planter jeg altså et par krukker til med forårsløg (så må jeg jo flytte dem lidt indendørs som du har gjort med dine hvis det bliver nødvendigt). Jeg elsker dine mirabeller øverst på siden 🙂

  Reply

 3. Ja vintertid er også indetid. Jeg har også ryddet op i et par skabe i denne uge, det er nu så dejligt 🙂
  Jeg fik ryddet op i mine krukker da jeg lavede julehaven og vinterpyntede, så jeg nøjes med at fodre fugle. Men ih hvor jeg glæder mig til der skal stedmoderplanter i mine nogle af krukker.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  Reply

 4. Det er nu fint med et lille lag sne, det har jeg desværre ikke.
  Bedre sent end aldrig at du fik tømt krukkerne, det vil være ærgeligt hvis de sprænger på grund af frosten.
  Din nye headder er rigtig fin:)

  Reply

 5. Indetid med oprydning, overblik og armchair gardening er ikke at foragte og kan man så endvidere se fuglene udenfor i et hvidt let snelag, så bliver det da ikke meget bedre.

  God søndag.

  Reply

 6. Her i nord har vi også fået lidt sne og frost. Jeg kunne nu sagtens undvære det, men vejret kan man jo ikke gøre noget ved. Jeg var heldig at få plantet nogle roser inden frosten igen bandt jorden og endda også lagt de sidste løg:-)
  Mirabellerne giver trods alt løfte om at vi går mod forår.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  Reply

 7. Nå, ja vi skal også lave noget indenfor :-). Jeg er nu ikke ubetinget vild med mit liv som stueplante. Et par timers luft om dagen bliver nu dejligt, når den tid kommer. Med sneen fygende om hushjørnerne nyder jeg i dag brændovnens varme og venter……på, at januar er slut.

  God søndag
  /Birgitte

  Reply

 8. Hej Ina.ja! jeg bliver også indendørs for tiden.Har også lige købt flere små potter med forårsblomster,men de får lov til at stå i udestuen lidt endnu.Har lige set til mine akelejer i drivhuset,og de er kommet godt op,så lidt sker der.Men gode havebøger og gang i brændeovnen er lige mig for tiden god aften knus Jette

  Reply

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield