Grønsager

Et nyt haveår begynder

Aller først vil jeg lige sige godt nytår, og specielt et rigtig godt nyt haveår til alle de glade havemennesker rundt om i verden. Januar er stadig en mørk måned. Det bliver mørkt klokken halv fem, men alligevel synes foråret ikke langt væk, for nu går det den rigtige vej. Det bliver lysere dag for dag. I dag har det også været en mild dag. Solen gemte sig godt nok bag skyerne, og temperaturen holdt sig omkring de 5-6 grader. Til gengæld var der ingen vind, så det føltes næsten lunt. Det var den første havedag for mig i år. Ikke nogen stor havedag i længde. Det blev vel til en god time med lidt oprydning af glemte krukker med sommerblomster og udplantning af julens hyacintløg. Men det føltes alligevel som en stor havedag, for nu begynder al planlægningen og drømmene til havesæsonen.
grønkål
Der blev tænkt mange tanker, imens jeg frydede mig over frodigheden i køkkenhaven. Lige nu synes det måske ikke af så meget med lidt rød grønkål, persille, syre og feltsalat.
persille
Men det er altså en fed følelse at kunne hente grønsager, frugt og krydderurter i sin egen have eller ude i naturen. Det kan godt være, at det oven i købet lyder lidt for selvfedt for nogle. Men lad det bare gøre det. Jeg kan kun anbefale den spiselige have. I år vil jeg eksperimentere med flere spiselige planter udenfor køkkenhaven og flere blomster i køkkenhaven. Den skønne røde grønkål ville gøre sig godt i det rosa staudebed, og gulerodsfluen vil blive forvirret over flere blomster i gulerodsrækkerne. Det bliver skønt at komme i gang med planlægningen.
Fedsalat
På min tur rundt i køkkenhaven var der også masser af feldsalat eller vårsalat, som den også kaldes. Har man først sået den, og lader den gå i frø, så har man den altid. Her spirer den midt på gangstien. Det gør ikke noget, for den er ikke til gene, og lige om lidt havner den i salatskålen 😉

Velkommen til et nyt haveår.

13 thoughts on “Et nyt haveår begynder

 1. Spændende med planlægningen af sommerens drømmehave 🙂 Kan godt forstå at du er så glad for de hjemmeavlede grønsager. Jeg har selv haft køkkenhave hvert år siden jeg var 19 år, og det er virkeligt lækkert at kunne hente friske grøntsager. Sidste år prøvede jeg for første gang fennikel, det var super godt, så dem skal jeg helt sikkert have igen.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

 2. Må give dig ret i, at det er super fedt at hente grønt og krydderurter fra egen have. De er bare lige en tand bedre end det man køber friskt hos købmanden.

  Det er skønt at haveåret tager sin begyndelse. Jeg fik bestilte de første frø i går, så drømmene tager også form her.

  Du ønskes også et godt nyt(have)år 🙂

 3. Her på matriklen er køkkenhaven Sørens domæne; men det er bestemt et af de vigtigste områder i haven
  i det hele taget.

 4. Hej Ina.Ja!jeg har også en pæn stor køkken og bærhave.Og vil slet ikke undvære dem.Der er ikke noget bedre end at kunne gå lige ud i sin have og forsyne sig.
  Jeg er også midt i planlægningen af næste års projekter…..og kan næsten ikke vente på at foråret skal dukke op.
  Jeg såede feldsalat,men der gik myrer i …surt.
  Også et rigtigt godt haveår til dig knus Jette

 5. Køkkenhavens glæder er ikke til at komme uden om. Egne ny høstede grønsager smager altså bare bedre ;o).
  Jeg er også så småt begyndt at planlægge og inden længe skal der atter bestilles frø hjem ;o). Rigtigt godt nytår til dig også ;o)

 6. Ina; det er det der med teknikken jeg ikke magter. Jeg vil gerne have dig ind på min blogrul på Blogspot, så jeg fanger dig den vej??

  1. Nåh, det var det du mente. Jeg gør det nok på en anden måde end dig. Men du skal bruge dette link http://annasplads.dk/feed/, som du skal sætte ind i din blogroll. Det kan gøres ved at gå ind under Design øverst i din blog, og derefter Layout, hvor du finder blogrollen. Klik på rediger og derefter Føj til liste og sæt http://annasplads.dk/feed/ ind og klik på gem. Sådan gør jeg, når jeg skal lægge blogs på min blogroll, som også kører på blogspot http://annapladsblogroll.blogspot.dk/

   Håber at det kan hjælpe dig, for jeg vil da meget gerne med på din blogroll 🙂

 7. Å-ja nu skal vi igang med at planlægge, købe og så frø. Som have-elsker er det vidunderligt at starte på et nyt år. Et helt nyt, dugfrisk og uspoleret haveår, man optimistisk går i møde. En god og energiskabende følelse i denne endnu mørke tid. God fornøjelse med DIT nye haveår Ina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield