Grønsager, , , ,

Et nyt haveår begynder

Aller først vil jeg lige sige godt nytår, og specielt et rigtig godt nyt haveår til alle de glade havemennesker rundt om i verden. Januar er stadig en mørk måned. Det bliver mørkt klokken halv fem, men alligevel synes foråret ikke langt væk, for nu går det den rigtige vej. Det bliver lysere dag for dag. I dag har det også været en mild dag. Solen gemte sig godt nok bag skyerne, og temperaturen holdt sig omkring de 5-6 grader. Til gengæld var der ingen vind, så det føltes næsten lunt. Det var den første havedag for mig i år. Ikke nogen stor havedag i længde. Det blev vel til en god time med lidt oprydning af glemte krukker med sommerblomster og udplantning af julens hyacintløg. Men det føltes alligevel som en stor havedag, for nu begynder al planlægningen og drømmene til havesæsonen.
grønkål
Der blev tænkt mange tanker, imens jeg frydede mig over frodigheden i køkkenhaven. Lige nu synes det måske ikke af så meget med lidt rød grønkål, persille, syre og feltsalat.
persille
Men det er altså en fed følelse at kunne hente grønsager, frugt og krydderurter i sin egen have eller ude i naturen. Det kan godt være, at det oven i købet lyder lidt for selvfedt for nogle. Men lad det bare gøre det. Jeg kan kun anbefale den spiselige have. I år vil jeg eksperimentere med flere spiselige planter udenfor køkkenhaven og flere blomster i køkkenhaven. Den skønne røde grønkål ville gøre sig godt i det rosa staudebed, og gulerodsfluen vil blive forvirret over flere blomster i gulerodsrækkerne. Det bliver skønt at komme i gang med planlægningen.
Fedsalat
På min tur rundt i køkkenhaven var der også masser af feldsalat eller vårsalat, som den også kaldes. Har man først sået den, og lader den gå i frø, så har man den altid. Her spirer den midt på gangstien. Det gør ikke noget, for den er ikke til gene, og lige om lidt havner den i salatskålen 😉

Velkommen til et nyt haveår.