Værkstedsting

DIY bogjuletræ og giveaway

Som lovet kommer her en vejledning til havebogsjuletræet fra forrige indlæg. Det behøver selvfølgelig ikke være en havebog. Det kan være alle slags bøger, bare man ikke er for øm over dem. Jeg har derfor været en tur i den lokale genbrugsbutik og købt bøger efter udseende, form og farve.
bogstak
De skal helst ikke være for store, og indbundne bøger med stiv ryg er mest velegnede. De her billeder er blevet lidt gulnede, men det er også en gammel gulnet bog, så det passer til. Det er Gyldendals Den danske Flora fra 1953. Den er ikke i farver, så jeg tror ikke, at jeg nogensinde vil kunne komme til at savne den som håndbog 😉
1.fold
Når man har udvalgt en bog, slår man op ca. på midten og begynder at folde. 1. fold går diagonalt på en side fra midten for oven.
2.fold
Herefter folder man det overskydende papir ind under folden.
3.fold
Næste side folder man nedefra og ind mod midten.
4.fold
Så foldes siden fra oven og ind mod midten
5.fold
Den tredje side foldes diagonalt fra midten nederst.
6.fold
Så foldes fra oven til papiret flugter diagonalfolden.
Siderne bliver så gentaget i bestemt rækkefølge. F.eks. side 1, 2, 3, 2, 1, 2, 3, 2, 1 …….

salmebogen
Her har jeg brugt en fin lille salmebog med gotisk skrift. Den har jeg foldet, så træet bliver meget smallere. Det gøres ved at 1. diagonale fold går til midten nederst på siden i stedet for ud til hjørnet. De næste foldninger gøres tilsvarende smallere. Salmebøger har meget tynde sider, så derfor kan de nemt foldes flere gange end andre.
stueplanter
Man kan også bruge bøger med kulørte sider. Her er det en af Politikens håndbøger “Stueplanter i farver” fra 1960. Det giver et meget kulørt træ, som vel også kunne selv om det ikke er jul.

Jeg har i min blogtid været heldig og vundet mange giveaways. Senest den skønne gamle nisse hos Min gamle jul. Nu vil jeg gerne gøre de tre bogtræer til giveaways. Hvis du gerne vil deltage i lodtrækningen skal du blot skrive en kommentar. Du må også gerne skrive, hvilket et træ, du foretrækker. Det første er “Den danske flora”. Den er ikke afbildet i færdig form, så det er en overraskelse, men der medfølger stjerne og haveredskaber. Den anden er salmebogen, og den tredje er “Stueplanter i farver”.

Jeg trækker lod i morgen kl. 12, så de kan nå at blive sendt afsted inden posten lukker. De skulle så kunne nå at pynte til jul. Til mine norske og svenske læsere kan jeg ikke love, at det bliver til denne jul. Men hvis du vinder og vil have træet sendt i morgen, så kig forbi bloggen i morgen ved 12-tiden, så du kan maile din adresse til mig.

19 thoughts on “DIY bogjuletræ og giveaway

 1. Jeg har ventet på forklaringen på dette bok juletreet! Så det var fint at du forklarte det så godt. Jeg må si at jeg falt fullstendig for ditt tre med stueplanter i farger. Det kan jo brukes året rundt 🙂

 2. Hej Ina
  Jeg synes de er skønne alle 3. Men vil helst
  vinde det træ med planteflora som kan stå
  når det ikke er jul 🙂

 3. De er bare så fine alle tre. Jeg vil rigtig gerne vinde en af dem, da jeg ikke tror mine kreative evner og tålmodighed rækker til selv at producere en 🙂

 4. Der må jeg vist også lige være med, for jeg er ret pjattet med Politikens stueplantejuletræ! Jeg tror nemlig at det vil elske at bo på pyntehylden i drivehuset HELE sommeren og dermed transformerer sig til et stueplantedrivhustræ…. 😉

  Iøvrigt en meget flot anvisning som ryger lige ind i mit idékatalog 🙂

 5. Hej Ina.Fin instruktion du giver.Men jeg vil da elske at vinde bogen med Danske flora,men de er fine alle tre.God aften Jette

 6. Tusind tak for den gode opskrift. Den var ikke til at finde på nettet i går, da jeg forsøgte at lure dig kunsten af. Nu vil jeg gå igang med at finde passende bøger og folde sidste-øjebliks-julegaver. Jeg vil selvfølgelig også blive lykkelig for at vinde en bog fra mesteren selv!

 7. Kære Ina
  Tak for den fine beskrivelse og tak fordi jeg nu får muligheden for at vinde en af de fine bøger. Jeg er ret begejstret for Politikens stueplanter i farver, men vil selvfølgelig også blive glad for én af de andre.

 8. Hej Ina, hvor er det smart og kreativt – og selvfølgelig en bibliotekars julepynt 🙂 Jeg tror ikke helt på egne evner i den retning men ville elske at vinde en af bøgerne – helst med blomster, men du vælger hvis jeg vinder.

  God jul fra Ulla

 9. Julen er veloverstået, men dette flotte bogtræ, som jeg først fandt på en anden blog ( men ingen vejledning ), må jeg bare i gang med at folde… Tusind tak for din flotte og forståelige vejledning, jeg må snarest forbi vores genbrugsbutikker, og så skal der foldes. Fantastisk ide til værtinde gave osv… Uh, jeg glæder mig til at komme i gang. 🙂 Mange januar hilsner Heidi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield