Hække

Plantning af hæk efter kl. 17

I dag tog jeg lidt tidligere fri, så jeg kunne nå et par timer i haven før det blev mørkt. Det var blomsterløglægningen, som stod på programmet. De kom også langt om længe i jorden alle sammen. Men så var det jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne hente hækplanter til de 11 meter hæk, som jeg fik gravet en rende til for et par uger siden. Det er nu, at det er ideelt at plante barrodede hækplanter, så jeg kørte på planteskolen og hentede liguster.

Jeg havde egentlig tænkt mig, at de skulle plantes i weekenden. Men så kunne jeg altså ikke lade være med gå i gang. Efter kort tid blev det mørkt, så jeg hende en håndværkerlampe fra sidst jeg malede indendørs, og satte den i klemme i havestuevinduet. Det var brugbart. Her er første del af hækken plantet. Hækken er delt i to med en græsti, som gennemskærer den.

Her ligger anden del på græsset parat til at blive plantet.

Her er andel del plantet. Det kan lade sig gøre, at plante hæk på denne måde. Men jeg foretrækker nu dagslys, og havebilleder gør sig nu også bedst uden brug af blitz 😉

17 thoughts on “Plantning af hæk efter kl. 17

 1. Godaften Ina.Du er da godt nok sej.At plante hæk i buldermørke,har jeg ikke hørt om før.
  Men det gælder om at udnytte tiden inden frosten sætter ind.
  Godt gået Knus Jette

  1. Jeg trodser ærgelsen over, at jeg er på arbejde alle de lyse timer i øjeblikket. Det er et stort frustrationspunkt for mig, så det er dejligt at kunne noget i haven alligevel 😉

 2. Det er med at gøre arbejdet når lysten er der, og hvis det indebærer håndværkerlampe for at kunne se noget, ja så må det jo være sådan 😀
  Godt gået, og nu kan du bruge weekenden til noget andet i stedet for 🙂

  Ha en go aften…

  1. Jeg har allerede mange planer for weekenden, så det er godt, jeg fik hækplantningen af vejen.
   Jeg skal bl.a. til årets første julemarked på Kragerup Gods 🙂

 3. Så bra at du fikk plantet de likevel selv om det var blitt litt mørkt. Det er så dårlig lys for tiden at det er mørkt midt på dagen synes jeg. Hekkeplantene dine blir sikkert kjempefine neste sommer.

  1. Her kom der lidt solstrejs i dag, så hvis jeg havde været hjemme hele dagen, kunne det gøres uden lampe 😉
   Så at I fik sne idag…

 4. Sådan, godt gået både med hækken og løgene ;O), det bliver rigtigt godt med hækken, Vi har også hække inde i haven, til at skabe rum og er rigtig glade for dem ;O). Godt der skal mere end lidt lysmangel til at stoppe dig når lysten er der ;O)

 5. Jamen hvorfor stoppe når energien og lysten er der? Det ser godt ud i mørke og jeg er sikker på at du er glad over synet i dagslyset idag:0)
  Jeg glæder mig godt nok til jeg har lagt alle mine løg.

 6. Hvor der er vilje er der vej. 🙂
  Og vi havemennesker er jo af den kreative slags så vi skal nok finde en løsning – også når mørket sænker sig. Måske man skulle overveje at sætte nogle projektører op – ligesom dem de bruger på stadions……..så kan ikke engang vintermørket stoppe havearbejdet. 🙂
  Godt gået med hækken, liguster er en fin rumdeler i haven.
  Mange hilsner
  Trine

 7. Jag tycker nog det ser ganska så stiligt utt med hagearbete i mörker också, planterna trär ju verkligen gott fram. Så fint med en dubbel rad häckar 🙂

 8. Er det ikke det man kaller hagegal? Å plante hekk i mørket 🙂 Jeg er imponert over arbeidslysten, og jammen fikk du gjort mye på en kveld! Jeg går og venter på en peonimport som jeg håper jeg får plantet før det blir ordentlig vinter. For det er som du sier, lurt å plante nå!

 9. Tak for alle kommentarerne. Jeg har haft så travlt de sidste par dage, at der slet ikke har været tid til hverken have eller bloggeri. I dag så jeg hækken for første gang i dagslys. Alle planter stod i på plads i jorden, men de skulle lige rettes lidt til, og så fik hækken et læs jord mere til rødderne. Selv om det måske var et lidt skørt påfund, må jeg sige at det blev en succes 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield