Værkstedsting

Kugleskør

De sidste par dage har stået i kuglernes tegn. Moskugler, koglekugler, kogleskælskugler, bogkugler, lammeørekugler. Kort sagt kugler af materialer fra naturen. De skal med til julestuen på lørdag enten som udsmykning eller til salg.

De fleste er til indendørs brug, for godt nok er de lavet af naturmaterialer, men indeni er der styropor og en hel masse lim.

Her med fyrrekogler.

Lærkekogler.

Kogleskæl fra rødgran.

Denne her af bog er faktisk ikke en kugle. Den er ægformet.

Det er en god idé at male den hvide styropor i brun eller lys grøn, inden man begynder at lime kogler eller lammeører på. Især til fyrrekoglekugler, som ikke kan sættes så tæt sammen, at den skjuler styroporen. En limpistol er også nødvendig for at få koglerne til at sidde fast.
Udendørskuglerne kommer i et andet indlæg 😉

23 thoughts on “Kugleskør

 1. De er virkelig smukke. Glæder mig til selv at komme igang, men inden jeg fik gang i ideen, svandt lyset. Mit værksted er i “Drive-huset”, så jeg må tidligere igang næste weekend!

  1. Mit værksted er normalt også nede i “Hønsehuset”, hvor der hverken er strøm eller varme. Men i disse dage har jeg forvandlet bryggerset til værværksted 😉

 2. Hvor har du/I været flittige og det er nogle superflotte kugler som er produceret. Jeg er især vild med den af kogleskæl og ville ønske at jeg havde tålmodighed til at skabe sådan nogle. Hvis jeg boede i nærheden af Sorø ville jeg også komme forbi julemarkedet og se dine ting. Jeg synes også det er hyggeligt at være på julemarked og er netop kommet hjem fra Gisselfeldt – men hvor var der mange mennesker inde i hallerne.
  Din nye headder er så fin og julet – herligt:o)
  Forsat god fornøjelse med produktionen.

  1. Jeg når desværre ikke Gisselfeld i år. Jeg er ellers trofast gæst, selv om jeg indrømmer, at det kan være lidt for velbesøgt. Især de små stalde ovre ved hovedbygningen kan være meget overfyldte.

 3. Hvor har du haft travl, og hvor ser det dog godt ud. Kogleskæls kuglen er helt uovertruffen, men den ser svær ud. Måske skulle man finde limpistolen frem 🙂

 4. Godaften Ina.Du har da godt nok haft travlt.Hvor er de smukke allesammen.Men min favorit er også den med rødgran.Ville også gerne have besøgt julemarkedet ,men har planlagt at jeg skal til Gisselfeldt..

  1. Jeg har lavet moskugler a la Kjersti for et par dage siden. Det er dem i headeren på bloggen. Det var skønt med al den mos, så gik det bare der ud af 😀

 5. Uhhh, hvor du lokker. Hvordan i alverden forklarer jeg landliggermanden, at vi skal bruge både lørdag og søndag i næste weekend på julemarked :-).

  /Birgitte – som gladeligt betaler for ikke at skulle i gang med limpistol og tålmodighed 😉

 6. Du er bare så fiks på fingrene og meget kreativ 🙂 Jeg ville bestemt købe af dem, hvis jeg kom forbi og har mange steder de ville pynte så fint 🙂

 7. Åh hvor er de altså skønne Ina…..især lærkekuglen syntes jeg er fantastisk og så de smukke moskugler…..tror lige jeg må abe efter …..igen, igen :0)

  Knus Dorthe

  1. God tur. Man kan finde utroligt mange brugbare ting i naturen. Især hvis man tager fantasien til hjælp 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield