Værkstedsting, , , ,

Kogleskælsblomster og juleinspiration

Jeg har haft nogle skønne men travle dage, og derfor har der ikke været så meget tid til at blogge. Torsdag var jeg til et julearrangement i Haveselskabets Ringsted-afdeling. Det var Claus Pedersen fra Munkhus Blomster & Binderi, som viste eksempler på hans flotte natur juleting. Det er ham, som også har en artikel i det sidste Isabellas om pynt med kogler og andre naturting til jul. Jeg synes, at det er vildt flot og meget inspirerende. Jeg havde i farten glemt kameraet, men jeg mødte Sussi fra bloggen Sussinghurst, og hun har et par fine billeder fra arrangementet.
Fredag gik det meste af dagen med årets Bogforum i Bellacentret. Det er virkelig skønt, at bogmessen er flyttet fra Forum til Bellacentret. Man kan nu trække vejret og selv bestemme, hvilken vej man vil gå. Der er ingen billeder herfra heller 😉
Lørdag var jeg på årets første julemarked på Kragerup Gods ved Ruds Vedby. Jeg elsker julemarkeder, og jeg havde yngste datter (18 år) med som elsker jul med. Det var, som et julemarked skal være med alt, hvad det indebærer. Det er efterhånden blev pænt stort, men heller ikke større end man selv kan bestemme, hvad vej man skal gå. Der er heller ingen billeder herfra, men til gengæld blev jeg så inspireret af en af boderne, at jeg gik hjem, og gik i gang med at lave kogleskælsblomster.

De ligger nu i vindueskarmen, i lanterner og ved bloglysene på spisebordet. Jeg blev helt grebet af det, så de første 20-20 stykker blev det til.  Man river eller klipper kogleskæl af kogler fra rødgran og limer dem sammen i midten med limpistol. Meget enkelt og ikke mere julede , end at de går fint nu, og så havde jeg også tænkt mig, at de skulle på julebordet i julestuen i Sorø.

Om 2 uger skal jeg være med til Julestue i Cafe Ludvig, så nu går der altså jul i den her hjemme. Det er der nød til.  Jeg har ikke prøvet sådan noget før, men jeg glæder mig rigtig meget. Jeg har et par gange før arrangeret borddækningen og pynten til årets julefrokost på arbejde (80-90 gæster, og det var rigtig sjovt, så det tror jeg også, at her her bliver. Klik på billedet, så kommer hele programmet frem, og den flittige læser vil se, at Gartneriet Spiren også kommer, så jeg skal vist også shoppe lidt juleroser selv 😉