Værkstedsting

Kogleskælsblomster og juleinspiration

Jeg har haft nogle skønne men travle dage, og derfor har der ikke været så meget tid til at blogge. Torsdag var jeg til et julearrangement i Haveselskabets Ringsted-afdeling. Det var Claus Pedersen fra Munkhus Blomster & Binderi, som viste eksempler på hans flotte natur juleting. Det er ham, som også har en artikel i det sidste Isabellas om pynt med kogler og andre naturting til jul. Jeg synes, at det er vildt flot og meget inspirerende. Jeg havde i farten glemt kameraet, men jeg mødte Sussi fra bloggen Sussinghurst, og hun har et par fine billeder fra arrangementet.
Fredag gik det meste af dagen med årets Bogforum i Bellacentret. Det er virkelig skønt, at bogmessen er flyttet fra Forum til Bellacentret. Man kan nu trække vejret og selv bestemme, hvilken vej man vil gå. Der er ingen billeder herfra heller 😉
Lørdag var jeg på årets første julemarked på Kragerup Gods ved Ruds Vedby. Jeg elsker julemarkeder, og jeg havde yngste datter (18 år) med som elsker jul med. Det var, som et julemarked skal være med alt, hvad det indebærer. Det er efterhånden blev pænt stort, men heller ikke større end man selv kan bestemme, hvad vej man skal gå. Der er heller ingen billeder herfra, men til gengæld blev jeg så inspireret af en af boderne, at jeg gik hjem, og gik i gang med at lave kogleskælsblomster.

De ligger nu i vindueskarmen, i lanterner og ved bloglysene på spisebordet. Jeg blev helt grebet af det, så de første 20-20 stykker blev det til.  Man river eller klipper kogleskæl af kogler fra rødgran og limer dem sammen i midten med limpistol. Meget enkelt og ikke mere julede , end at de går fint nu, og så havde jeg også tænkt mig, at de skulle på julebordet i julestuen i Sorø.

Om 2 uger skal jeg være med til Julestue i Cafe Ludvig, så nu går der altså jul i den her hjemme. Det er der nød til.  Jeg har ikke prøvet sådan noget før, men jeg glæder mig rigtig meget. Jeg har et par gange før arrangeret borddækningen og pynten til årets julefrokost på arbejde (80-90 gæster, og det var rigtig sjovt, så det tror jeg også, at her her bliver. Klik på billedet, så kommer hele programmet frem, og den flittige læser vil se, at Gartneriet Spiren også kommer, så jeg skal vist også shoppe lidt juleroser selv 😉

15 thoughts on “Kogleskælsblomster og juleinspiration

 1. Godaften Ina.Du har da godt nok fart på.Dejligt at hilse på dig i Bellacentret.
  Og hvor er det nogle fine blomster du har lavet.
  Håber at det går godt i Sorø.
  Dejlig tid der kommer,med alle de skønne juleting.
  Knus Jette

  1. Ja, det var hyggeligt at møde dig i Bellacentret. Jeg holder meget af julen, men det er første gang, at jeg er så tidligt på den. Lige nu gør det absolut ikke noget 😉

 2. Kogleskælsblomsterne så jeg for nogle år siden – og har haft lyst til at lave dem lige så længe. Nu må jeg vist se at komme i gang med limpistolen :-).

  Tak for din søde kommentar til mit ikke-krans indlæg. Jeg vil se om jeg kan finde tid til Sorø, men da der også er julemarked i Vordingborg er det ikke helt sikkert. Jeg er ellers ret nysgerrig efter, hvad du har med, så man ved aldrig…:-)

  Ha´en god uge
  Birgitte

  1. Jeg kan godt se, at der er lidt langt mellem Vordingborg og Sorø. Det skorter jo ikke på julemarkeder i disse dage 😉
   Det kunne ellers være rigtig hyggeligt, at du kom forbi, og jeg er heller ikke selv helt afklaret med, hvad jeg har med. Måske også en kogleguirlande 😉

 3. Hvor er de søde, de små kogleblomster! Fin inspiration til dejligt naturligt julepynt!
  Ja så starter julemarkederne i det ganske danske land. Jeg synes nu også det er hyggeligt, men venter lige et par uger mere, før jeg hopper på den.

 4. Jeg er ikke så meget til juleri, men de kogleblomster fangede også mit øje 🙂 Jeg må have fundet nogle kogler.

 5. Tak for ideen med kogleskælsblomsterne, det skal da prøves 🙂 måske kigger jeg forbi Cafe Ludvig for at se dine kranse og pynt. Det glæder mig, at de Cafe Ludvig ikke har snuppet et af mine billeder til reklamen i år, he he – nahr, hvis jeg skal være ærlig var jeg ikke SÅ sur over at de havde lånt et uden at spørge, jeg syntes nærmest at det var lidt pudsigt 🙂

  1. Jeg kan godt huske dit indlæg fra sidste år om billedet. Men havde ikke lige tænkt over, at det var Cafe Ludvig, da jeg ikke havde hørt om den dengang. Du er altså også god til de stemningsfulde billeder 🙂

   Det kunne være rigtig hyggeligt, hvis du kiggede forbi 😀

 6. Så flotte de var disse kongleblomstene!
  Og det blir da hyggelig med julemarked…en koselig aktivitet i denne førjulstid:)
  Takk for din hyggelige kommentar hos meg:)
  Ha en fin uke:))

 7. Ej hvor er de skønne de blomster…..den ide er jeg vist nødt til at afprøve hvis jeg ellers finder nogle egnede kogler ;0)

  Det er en skøn tid med julemarkeder….og jeg håber virkelig jeg når et par stykker i år selv om tiden er lidt sparsom i tiden…..men lidt åndehul skal der være ;0)

  Knus Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield