Article
24 comments

Årets første julebord

I denne weekend har jeg dækket årets første julebord. Det var til julestuen i Café Ludvig i Sorø.

Det var ikke noget stort bord, kun til 2 personer. Til gengæld var der dækket op med pynt fra naturen, for jeg har været i haven og skoven og hentet materialer, som er blevet til pynt. En del af det er bearbejdet med lim og ståltråd inden det er blevet til pynt. En tur i gemmerne og genbrugsen er det også blevet til. Et juletræ på selve bordet var et must. Jeg har altid drømt om det, men i praksis kan det sjældent lade sig gøre, når hele familien skal samles rundt om bordet, og spisestuen ikke er af herskabelig størrelse.

Topskud fra grandgrene er blevet til lyskranse. Jeg har fundet de gamle stager af tin frem. Ikke et særlig trendigt materiale, men jeg synes nu de er smukke.

Kugler af kogler og lammeører i selskab med julebukken i grønternet.

Her er bordet i stearinlysets skær 😉
Bordkortholderne er gafler fra pletservicet bearbejdet med en tang. Kogleskælshjerter og kogleskælsblomster pynter sammen med kogler .

Servietringene kommer også fra naturen. Vi fik rigtig meget positiv respons og mange gav udtryk for, at de her fik inspiration til både hjemmejulepuslerier og borddækning med naturmaterialer. Som weekenden skred frem blev der byttet lidt ud på bordpynten for noget af det var også til salg.

Men vi havde også et salgsbord med lidt af hvert fra koglepuslerierne og gemmerne. Kogleskælsblomsterne gik som varmt brød, og rigtig mange ville gerne høre, hvordan de var blevet til.

Mospynten var også til salg.

Grankogler med og uden ophæng var også godt repræsenteret.

Her med kuffertbaggrund.

Det har været en travl tid med med forberedelse til julestuen. Men den har levet op til forventningerne med masser af respons på mine ideér til julepynt. Udgifterne blev dækket og en god slat til lommepenge, så mon ikke der bliver en anden gang også.
Og nu bliver der jo rigtig tid til det hjemlige julepynteri. Det slipper I helt sikkert ikke for at blive præsenteret for. Nu får jeg tid til både at pusle og blogge  igen 😉

24 Comments

 1. Skønne billeder! Super idé at bruge gran som lysmanchetter og servietringe 🙂 Og så noget helt andet, Ina: Må jeg spørge om du har glæde af at have din blog på Facebook?
  Sene søndagshilsner fra Nana

  Reply

  • Hej Nanna
   Facebooksiden har flere funktioner, som supplerer bloggen fint. For det første kan man hurtigt lægge billeder og beskeder ind som ikke egner sig til et helt blogindlæg. Det er også hurtigere, hvis man ikke har så meget tid 😉
   Jeg har læsere som følger bloggen via Facebook. Det vil sige, at de ikke har en blogroll, bruger bloglovin eller andre måder at følge bloggen på (google friend connect er lukket land andre end blogspottere, og min blog er en wordpress). Der er også nogle, som kun gider/har tid til facebook, og ikke blogverdnen. Jeg kan godt selv have det sådan i travle perioder 😉
   Så jo, jeg synes, at Facebook supplerer bloggen fint.

   Reply

 2. Et absolut skønt julebord ! Sådan et bord uden restriktioner og hensyntagen til virkeligheden må da lige være sagen at dække 🙂

  Og, du gav mig da et par ideer, som ikke kræver den store fingerfærdighed og tålmodighed………

  Desværre rakte tiden i weekenden ikke til to julemarkeder, men jeg skal nok nå at fange dig på et marked en dag 🙂

  /Birgitte – som glæder sig til meget mere juleinspiration og ønsker dig en dejlig uge!

  Reply

  • Jeg har også glædet mig til at dække sådan et bord, hvor man ikke behøver at tage hensyn til alt mulig praktisk 😉
   Vi ses nok en anden gang. Der er også noget med nogle jordskokker en gang, når det bliver tid til at lægge den slags 😉

   Reply

 3. Det er også nogle meget smukke ting du har lavet, kan godt forstå folk gerne vil købe dem. Vores julebord skal også være “naturligt” i år, så jeg bruger nok løs af dine ideer.

  Reply

 4. Så fint det ble:-) du har fått laget mye flott! Vi har vært på Hamar i dag og fikk med oss et julemarked der oppe.
  Kjersti

  Reply

  • jeg har haft stor glæde af al den norske mos, og der er 2-3 moskugler tilbage, som skal ligge ved min hoveddør den næste måneds tid.

   Lyder skønt med julemarkedbesøg 🙂

   Reply

 5. Kjempefint! Og inspirerende 🙂 Jeg har brukt helgen til å samle inn granbar, einer, mose og kvist og kvast med og uten kongler 🙂 Her blir det juleverksted med barnebarn neste helg 🙂 Ha en strålende uke!

  Reply

  • God fornøjelse med juleverkstedet næste weekend.
   Jeg har lagt en hilsen på din blog 🙂

   Reply

 6. Sikke et flot julebord med mange flotte og kreative ting. Havde ellers planlagt en tur til Sorø, men der kom andre ting i vejen.
  Men dejligt at læse, at der har været mange besøgene og der blev solgt godt.
  Det er altid spændende at følge din blog.
  Hilsen Vibeke

  Reply

  • Kunne ellers have været hyggeligt, at du kom forbi 😉
   Men dejligt, at du kan få inspiration fra bloggen.

   Reply

 7. Det var et fint lille julemarked i Sorø, og en fornøjelse at se dig i din bod. Alle dine anstrengelser blev til en virkelig fin bod, så jeg kan godt forstå at du er tilfreds med resultatet. Tak for reklamen for arrangementet. Uden den var jeg nok gået glip af markedet. Sig endelig til hvis du skal være med til noget spændende en anden gang.

  Reply

  • Jeg skal nok reklamere, hvis jeg kaster mig ud i noget lignende en anden gang. Jeg har det at gøre sådan noget 😉

   Reply

 8. Hej Ina.Super flot bord du fik pyntet.Dejligt at høre at det gik godt med salget og interessen for dine fine ting.Dejlige naturting du bruger.Og jeg har lige læst at tin
  er blevet in igen.Er spændt på at se hvad du disker op med af juleting.
  Nåede desværre ikke nogle julemarkeder i denne weekend,da jeg hjalp en veninde med at flytte.Men nu skal jeg også i gang med at lave nogle dekorationer.God dag knus Jette

  Reply

  • Nå så er jeg ikke helt galt på den med min nye forkærlighed for tin. Det er altså også flot 🙂
   God fornøjelse med dekorationerne.

   Reply

 9. Hej ! fandt din blog da jeg ledte efter tage Andersens Gunillaberg og har fulgt den siden. Du har nogle virkelig inspirerende fotos og ideer, glæder mig til at bruge nogle af dine fine jule pynte tips og at se, hvad der ellers dukker op.

  Reply

  • Gunillaberg var et super flot sted. Jeg kunne godt tage en tur til næste sommer igen. Han har helt sikkert fundet på noget nyt galt/genialt igen 😉

   Dejligt at høre, at mine idéer også kan bruges 🙂

   Reply

 10. Sikke et eventyrligt bord du har pyntet, venter på at skovtroldene skal dukke op for at feste ;O). Hvordan kan du dog sige at tin ikke er trendy siger jeg, der er ved at fylde huset med teaktræs møbler (manden min ryster bare på hovedet) ;O) Dejligt du også fik solgt godt, det er jo altid godt at ha lidt penge i plantepungen ;O)

  Reply

  • Det har været et stort arbejde, men det gik jo 😉
   Jeg synes, at det har været rigtig sjovt at prøve, og jeg tror godt, at der unne blive en anden gang. Jeg har rigtig mange idéer, som skal prøves af på et tidspunkt 😉

   Reply

 11. Åååå…dette var bare sååå flott!..jeg er så glad i de ekte nydelige naturmaterialene!
  Kjempelekkert:)
  Tusen takk for din hyggelige kommentar:))

  Reply

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield