Skadedyr

Pas på frosten og katten

Nu har de varslet let nattefrost, så jeg skal ud og flytte krukker med dahlia og sommerblomster under halvtag, når jeg kommer hjem fra arbejde. Jeg skal også have gravet solbærsalvien, citronverbenaen og et par af de andre sarte op og sat i potter i havestuen.
Mange af sommerblomsterne kommer til at takke af, så jeg skal plukke en kæmpe stor buket med stolte kavalerer, dusksalvie, dahlia, ærteblomster og de andre som blomstrer. Der er sikkert nogle af dem, som klarer den lette nattefrost, men for andre vil dagen i dag være årets afdansningsbal. I køkkenhaven skal jeg hente courgetter, tomater og bønner. Der er masser af dem endnu, men de vil ikke kunne klare frost.

I køkkenhaven har jeg sikret mit nysåede og nysatte hvidløgs-persillebed mod en anden fare. Det er nabokattene. Vi har forskellige opfattelser af, hvad sådanne nyrevne og nysåede bede skal anvendes til 😉

14 thoughts on “Pas på frosten og katten

 1. Ja, frosten må vel komme til dere i Danmark også 😉 Her har det vært mer eller mindre frost i en uke nå. Men det er fortsatt veldig fint midt på dagen med sol og 10 grader. Bedet ditt med trådene så smart ut, men det spørs om ikke kattene smyger seg inn der likevel. Hvis du har noen rosebusker kan du klippe av noen greiner og stikke ned i jorden. Katter misliker torner akkurat som oss 😉

 2. HA HA Ja ih hvor jeg kender det, bar’ jord og katte går bare ikke! Vi har ikke selv kat, men ikke så snart et stykke jord er blevet blotlagt, vupti så har vi besøg af katte. Vi har to naboer som begge har 2 katte hver, og ingen af dem har bede med blomster, så kattene havner altid hos os!!

 3. Ja forbistrede katte kan hurtigt lave kaos, vi har heller ikke katte men der er masser i kvarteret som elsker at besørge og grave, så vi bruger rionet som vi lægger over jorden. Her har de da heldigvis ikke meldt om frost endnu, det syntes jeg godt nok heller ikke lige at jeg er klar på ;o), dejligt du stadig har en masse blomster du kan plukke ind af.

  1. Jeg bruger også forskellig slags net nogen gange. Det kommer lidt i perioder med hvor meget de bruger nyrevne bede som kattebakke. Jeg tror også, at min rummelighed er vekslende hen over sæsonen 😉

 4. Jeg er heller ikke helt klar til nattefrost – sådan mentalt 🙂 og der kan komme et par nætter med nattefrost og ødelægge det hele, og så kan det vare endnu en måned, før der kommer alvorlig frost. Jeg har lige puttet en dyne på mine store dahlia, og håber ikke det bliver så slemt.

  1. Jeg håber også at krukkerne med dahlia kan komme ud i haven igen. Tit er det kun en enkelt nat , som du skriver.

 5. Jeg er selvfølgelig også spændt på om frosten rammer her. De senere dage er også her blevet brugt til , at tage palmer, pergoniaer, tibouchina og klivia ind i drivhuset for en sikkerhed skyld. Jeg er også begyndt at tage dahlia knolde op men er ikke færdig med det.
  Vi har kat men har sjovt nok ikke problemer med at den eller andre går på potte i bedene. Jeg tror den holder andre katte ude og selv finder en andens have at grave i, den strik :0)

 6. Jeg er selvfølgelig også spændt på om frosten rammer her. De senere dage er også her blevet brugt til , at tage palmer, pergoniaer, tibouchina og klivia ind i drivhuset for en sikkerhed skyld. Jeg er også begyndt at tage dahlia knolde op men er ikke færdig med det.
  Vi har kat men har sjovt nok ikke problemer med at den eller andre går på potte i bedene. Jeg tror den holder andre katte ude og selv finder en andens have at grave i, den strik :0).

 7. Godaften Ina.Lad os håbe at nattefrosten lader vente på sig.
  Kan være at jeg også så småt skal begynde at grave min dahlia op.Men de står så flot endnu,så jeg nænner det næsten ikke.Vi har også problemer med naboernes katte,men det er mest om foråret.Godnat herfra knus Jette

 8. Hej Ina. Ej hvor jeg kender den med kattene. Vi har så mange katte her i kvarteret og de syntes åbenbart alle, at vores have er et must for deres velvære:) så min have er en stor kattebakke, soveplads, kæresteplads, fødeplads….. lidt for meget af det gode. Nu har vi sat hegn op langs vores hække og alligevel kommer de ind…jeg fatter det ikke.

  Ja jeg er også igang med at grave op og gemme til foråret. Jeg er begyndt og overveje om jeg skal have så mange “sarte” planter til næste år. Det næste jeg skal er at finde en masse gran og pakke roser ind.

  Mange havehilsner
  Lise Lotte

 9. Hej Ina.
  Ja, der er stadig noget at tage sig til i haven – og heldigvis for det.
  Smart med den kattesikring. Det er godt nok ærgerligt at få gravet i sine bede, medmindre man selv gør det :o)
  God arbejdslyst.
  Knus Christel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield