Opskrifter, ,

Kanelbullens dag

De flittige læsere af min kalender har nok bemærket, at det er kanelbullens dag i dag. Jeg elsker svenske kanelbuller, så den dag skal selvfølgelig markeres på bedste vis.
I går da jeg kom hjem fra arbejde regnede det, og da det holdt op, var det blevet mørkt. Jeg kom derfor ikke i haven, og den tid begynder nu, hvor man ikke altid kan nå det. Det hjælper gevaldigt på det kulinariske fra min side, og det sætter familien pris på. Det er ikke sådan, at de andre ikke bidrager til madlavningen herhjemme, for det gør de. Det er bare mig, som nok er til de meget hurtige løsninger i have-højsæsonen. Når så mørket begynder at sænke sig, så begynder min interesse for bagning, simreretter og andet køkkenagtigt at vækkes. I går resulterede det i kanelbullebagning, og her er opskriften frit oversat fra det svenske Hembakningsråds opskrift:

Ingredienser:
75 g gær
5 dl mælk
1,8-2 liter hvedemel
200 g smør
2 dl sukker
2 æg
1 tsk. salt
1 spsk. kardemomme

Kanelfyld:
100 g marcipan
100 g smør
1  1/4 dl sukker
2  1/2 spsk rasp
1 spks vand
1 spks kanel

Pensling og drys:
1 æg
1 knivsp salt
1/2 tsk vand
perlesukker

Ingredienserne skal helst have stuetemperatur. Rør dem sammen med en røremaskine eller ælt dejen godt igennem. Lad den hæve ½ time ved stuetemperaur. Imens røres fyldet sammen. Efter hævning deles dejen i to, og hver klump rulles ud i rektankulære stykker. Fyldet smøres på, og dejen rulles nu sammen til en lang rulle, som skæres i stykker på 2-3 cm og lægges på en bageplade med bagepapir. De efterhæfter 20-30 min. Sæt ovnen på 250 grader. Æg, vand og salt piskes sammen og pensles på bollerne. Til sidst drysses de med perlesukker og bages i 7-8 min. midt i ovnen.

Velbekomme 🙂

I dag skulle det blive tørvejr sidst på eftermiddagen, så mon ikke hvidløgene kommer i jorden, og jeg får noget frisk luft.