Belægninger, Træer, Værkstedsting

Fitness for gravemusklerne

Det har været et fantastisk vejr med varme og tørvejr hele weekenden. Jeg har knoklet løs med omlægning af dele af haven tæt på huset. Både i går og i dag er jeg blevet ved til det blev mørkt. Til gengæld er jeg noget øm i hele kroppen 😉

Det er den del af haven, som man kan kalde prydhaven, som er ved at få en makeover. Jeg har fjernet græsset fra flere stier for at få større bede. Det samme view kan ses på indlægget fra i går med græs på.

Det blev til en hel del græstørv, som nu kan ligge og formulde til næste år ved siden af kompostbunkerne.

Jeg nøjedes ikke med at fjerne græs, jeg har også fjernet sten. Jeg har meget store områder med stenterrasse og pigsten, så det gør ikke noget, at der bliver lidt mindre af det. Her er det et område med pigsten, som er skrumpet gevaldigt, og hønsefamilien kigger noget betuttet til, imens deres hidtidige plads bliver undermineret. Der var rigtig meget grus under pigstenene, så det skulle også køres væk 😉

Haven var meget japansk inspireret med mange sten alle vegne og buede former, da jeg flyttede ind for 8 år siden. Jeg er mere til det frodige, men de buede former har jeg forsat. Alle stier, belægninger og bede inde i haven har buede former. Stenene har jeg tyndet ud i, og i dag kom turen til denne her i lammeørebedet. Den kom ud af bedet, men jeg skal have assistance til den videre flytning en anden dag. Lammerørerne blev flyttet længere til højre, så der er plads til en af de nye hække, som skal være i renden til venstre i billedet. Den brogede japanske pil får lov til at blive. Jeg ville nok aldrig selv have plantet den, men jeg har ikke så meget i højden, så den bliver indtil videre. I hele bedet rundt om havebassinet, hvor pilen står, har jeg fjernet det meste af citrontimianen. Den var over det hele, og det passer ikke så godt til en skovsø. Det er nemlig tanken at der skal være lidt mere skovbund over denne del af haven. Det bliver med hostaer, digitalis, høstanemoner og en masse andre stauder. Gode planteforslag til et skovtema modtages gerne 🙂
Jeg blev som skrevet ved til det blev mørkt og også for mørkt til at fotografere, hvor langt jeg egentlig nåede. Det følger senere.

Jeg ved godt, at det er lidt tidligt, men i fredags gravede jeg de første lammeører op, og jeg kunne altså ikke lade være med at lave julekugler ud af dem 😉

14 thoughts on “Fitness for gravemusklerne

 1. Ja hold da op – det er den store make-over du er i gang med. Det bliver spændende at se fortsættelsen af det store arbejde.

  Det lyder spændende med et skovtema. Jeg har ikke erfaring med skov-planter, så kan desværre ikke være så behjæpelig, men tænker dog at bregner må være egnede.

  Rigtig god arbejdslyst 🙂

  1. Det var havearkitektens forslag med et skovtema, og min første reaktion var også noget blandet. Jeg kunne ikke komme i tanke om nogle blomster til det, men nu kan jeg godt se, at der er rigtig mange 😉

 2. Hej Ina
  Som du dog knokler, det er det Bent plejer at lave for mig. Du er sørme lige så sej som Signe :o)
  Bronzeblad og hasselurt er også godt i skoven, og selvfølgelig bregner, som Susanne siger og hostaer. Bregner kan købes billigt hos plantexplorer, du kan også kigge ind på thyboesminde.dk hun har lavet en side med kun skovbundsstauder, så der er lidt at kigge på.
  Kh
  Lisbeth

 3. Det er skønt at kunne grave løs igen. Jeg har med vilje udskudt gravearbejdet til jeg var helt på toppen efter min operation i juli måned. Men nu er jeg frisk, og det er skønt 🙂

  Super godt tip med thyboesminde.dk Det skal jeg have studeret nærmere.

 4. Godaften Ina.Det er da noget af et projekt du er i gang med.Men meget spændende.Jeg kan nu godt lide den japanske pil-synes den har en smuk farve.Jeg har kun et forslag til din skovhave,og det er alunrod i forskellige farver til forgrunden.den har flor løv det meste af året.
  Glæder mig til at se hvad du finder ud af.Knus Jette

  1. Den japanske pil har nogle flotte farver, men den passer måske ikke lige ind i skovtemaet . Det kommer den den altså til at gøre nu, så jeg må lige have twistet det lidt 😉

   Alunrod er et rigtig godt forslag, og den kommer der helt sikker nogle stykker af. Jeg købte tre forskellige slags her i efteråret, som står i krukker på gårdspladsen, og de skal plantes her.

 5. Det skal nok blive rigtig godt når du blive helt færdig, det ser i hvet fald meget meget lovende ud.

  Lyde dejligt med det skønne vejr du har haft i weekenden, her har det sjask regnet både fredag og lørdag, solen kiggede kun frem i går eftermiddags, men da blev det også det skønneste vejr 🙂

  Flotte kugler du har lavet til jul Ina.

  Oktober havehilsner Annette

  1. Åh, din stakkel med en sjaskvåd weekend, men dog med en god eftermiddag. Nu var det altså også blevet vores tur til det helt gode vejr 😉

 6. Er faktisk lidt misundelig på dig både med alt det du har fået ordnet og så rigtig fint vejr, tænker du bor ca der hvor varmerekorden har været, vil sige at sådan har det ikke set ud i Jylland godt nok lunt men meget meget fugtig ,så igår var der simplhen for vådt til at orden bede, så fik da lidt småtterier fra hånden men ville rigtig gerne have kopieret dig.
  mange ” misundelige ” hilsner fra Helle

 7. Sikke en energi! Men det har jo også bare været fantastisk vejr til havearbejde i weekenden.
  Mine forslag til skovhaven må være Geranium Sylvaticum (navnet siger det ligesom helt selv :-)) og skal du bruge en fantastisk bunddækker kan jeg kun anbefale den lille skovmærke. Juleroser og påskeklokker er også oplagte. Løvefod har jeg også selv i mit lille skovbed. Og så selvfølgelig en hel masse blomsterløg.
  Jeg glæder mig til at se resultaterne af al den fitness. 🙂
  Mange hilsner
  Trine

  Ps. alle de stauder jeg her nævner kan jeg levere aflæggere af, hvis du vil spare lidt på budgettet!

  1. Åh, det er godt med de mange gode forslag. Geranien og skovmærke vil jeg gerne have en aflægger af ved lejlighed. Løvefoden har jeg og juleroserne købte jeg nogle stykker af hos Spiren i foråret. Det kan jo blive til en tur mere til foråret.

   1. Jeg reserverer skovmærke og sylvaticum (som så i øvrigt er hvid, det fik jeg slet ikke skrevet) til dig. Om ikke andet ses vi sikkert i Lyngby til foråret, hvis du kan vente så længe. 🙂
    Mange hilsner
    Trine

 8. Skønne billeder fra din have. Det er sjovt at se overbliksbilleder, så får man en fornemmelse af hele haven. Det er noget af et projekt du har gang i, men jeg er sikker på det blir godt 🙂
  Jeg fik også øje på hønsefamilien, de er altså bare så søde 🙂
  Og dine lammeørekugler….. smukt…. dem ku jeg godt falde for 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield