Belægninger, Træer, Værkstedsting, , , , ,

Fitness for gravemusklerne

Det har været et fantastisk vejr med varme og tørvejr hele weekenden. Jeg har knoklet løs med omlægning af dele af haven tæt på huset. Både i går og i dag er jeg blevet ved til det blev mørkt. Til gengæld er jeg noget øm i hele kroppen 😉

Det er den del af haven, som man kan kalde prydhaven, som er ved at få en makeover. Jeg har fjernet græsset fra flere stier for at få større bede. Det samme view kan ses på indlægget fra i går med græs på.

Det blev til en hel del græstørv, som nu kan ligge og formulde til næste år ved siden af kompostbunkerne.

Jeg nøjedes ikke med at fjerne græs, jeg har også fjernet sten. Jeg har meget store områder med stenterrasse og pigsten, så det gør ikke noget, at der bliver lidt mindre af det. Her er det et område med pigsten, som er skrumpet gevaldigt, og hønsefamilien kigger noget betuttet til, imens deres hidtidige plads bliver undermineret. Der var rigtig meget grus under pigstenene, så det skulle også køres væk 😉

Haven var meget japansk inspireret med mange sten alle vegne og buede former, da jeg flyttede ind for 8 år siden. Jeg er mere til det frodige, men de buede former har jeg forsat. Alle stier, belægninger og bede inde i haven har buede former. Stenene har jeg tyndet ud i, og i dag kom turen til denne her i lammeørebedet. Den kom ud af bedet, men jeg skal have assistance til den videre flytning en anden dag. Lammerørerne blev flyttet længere til højre, så der er plads til en af de nye hække, som skal være i renden til venstre i billedet. Den brogede japanske pil får lov til at blive. Jeg ville nok aldrig selv have plantet den, men jeg har ikke så meget i højden, så den bliver indtil videre. I hele bedet rundt om havebassinet, hvor pilen står, har jeg fjernet det meste af citrontimianen. Den var over det hele, og det passer ikke så godt til en skovsø. Det er nemlig tanken at der skal være lidt mere skovbund over denne del af haven. Det bliver med hostaer, digitalis, høstanemoner og en masse andre stauder. Gode planteforslag til et skovtema modtages gerne 🙂
Jeg blev som skrevet ved til det blev mørkt og også for mørkt til at fotografere, hvor langt jeg egentlig nåede. Det følger senere.

Jeg ved godt, at det er lidt tidligt, men i fredags gravede jeg de første lammeører op, og jeg kunne altså ikke lade være med at lave julekugler ud af dem 😉