Sommerblomster, Stauder, Værkstedsting

De frostfølsomme har det fint

Temperaturen holder sig heldigvis stadig på den gode side af frysepunktet, selv om det er blevet rigtig efterår. Der er ikke noget der ligner nattefrost foreløbig, og det er godt, for jeg har rigtig mange sommerblomster, der gerne må blomstre længe endnu. Jeg har heller ikke flyttet de frostfølsomme, der skal overvintre i havestuen. Det er bl.a. agapanthus, solbærsalvie, annanassalvie, rosmarin, duftpelargonier og stevia.
Ved bryggersdøren har jeg prydtobak, den ukendt duftpelargonie, hestemynten monarda austromontana og en myntepelargonie.

Monardaen er en staude, og skal plantes ud i et bed, når den er færdig, som krukkeplante.
Myntepelargonien med de lodne blade skal sammen med duftgeranien overvintre i havestuen.
Nicotiana perfume deep purple kom alt for sent ud af forspiringspotterne. Det nåede vist at blive august inden det skete. Men den er et godt bevis på, at det kan man godt, og så få noget godt ud af det.Sommerblomsterne er blevet suppleret med en kvædekrans og et par pyntegræskar, for det er jo blevet efterår.

14 thoughts on “De frostfølsomme har det fint

 1. Du er heldig som ennå kan nyte de fine blomstene dine. Jeg har kun hatt en frostnatt og det gikk fint likevel. Nå har jeg flyttet plantene inn, for jeg vet at før eller senere så blir det for kaldt. Så flott den kvedekransen din var!

  1. Jeg håber, at mine kan stå ude et godt stykke tid endnu. Havestuen bruger vi også stadig, så jeg vil gerne vente med at bruge den til vinteropbevaring så længe som muligt.

 2. Hej Ina
  Hyggeligt at mødes i Lyngby.
  Hvor ser der dejligt ud hos dig, sådan som du pynter op til efteråret. Den er da helt vidunderlig din tobak, hvis den når at sætte frø og du har lidt frø i overskud, er jeg en meget glad aftager ;0)
  God dag

  1. Ja, det var rigtigt hyggeligt at mødes igen.
   Jeg havde tænkt mig at prøve på at tage frø fra tobaksplanten. Nu skal vi bare have noget tørt vejr ellers bliver det svært.

 3. Det er så rart at frosten lader vente på sig i år, men så har vi regnen i stedet…! men haven ser stadig dejlig ud her fra min plads ven min pc og det er fordi frosten ikke har været her endnu…! Dejlig og skønne planter, ja det med at det blomsterne kommer sent i jorden har vi også gode erfaringer med – hellere det end at smide ud 🙂

  Nicotiana perfume den er bare så smuk i farven – håber du når at få frø af den, hvis du ikke kan få den overvintret 🙂

  1. Regnen er også kommet her til. Det har ellers været meget tørt her på Sjælland i lang tid, men nu er det vådt i vådt 😉

 4. Nej, frost vil vi altså ikke have endnu, jeg har også tonsvis af planter jeg lige skal nå at have i sikkerhed. De små pelargonier kommer ind i vindueskarmene, men jeg har også store planer for de lidt større som skal pakkes ind og hygge sig i drivhuset. Og så lige en rettelse – tag det ikke ilde op, jeg retter det altid når jeg møder det, for jeg har selv gjort det samme…….men en pelargonie er en pelargonie og ikke en geranie, pelargonium og geranium er i familie, men altså hver sin gren. 🙂
  Og tak for en hyggelig dag i Lyngby, det var superfint at få hilst på dig og beundre din superfine bod.
  mange hilsner

  Trine

  1. Uh ha, det er godt at du irettesætter mig. Gør det endelig. Jeg har jo fået det at vide flere gange, det med geranier og pelargonier. Det hedder duftpelargonier, men hedder det også myntepelargonie. Ved du det?
   Jeg retter lige teksten til duftpelargonie i hvert fald.
   Det var rigtig hyggeligt at mødes i søndags.

   1. Myntepelargonien er også en pelargonie. 🙂 Den hedder tomentosum – og den er fantastisk hvis du spørger mig. Og hvis du ikke vidste det i forvejen så kan den faktisk bedst lide halvskygge og altså ikke bragende sol som de fleste øvrige pelargonier. Og ja, jeg har afsløret mig selv, jeg ELSKER pelargonier og ved efterhånden en del om dem.
    Mange hilsner
    Trine

    1. Fint, så bliver myntepelargonien også rettet. Jeg har også lagt mærke til, at den trives rigtig godt i halvskygge. Den er blevet meget stor op ad et nordvendt hegn.
     Jeg har mødt Karen Hansen fra Reersø til et par plantemarkeder, hvor hun også har haft en stand. Hun har en meget stor samling og viden om pelargonier, og hun har også prøvet at belære mig. Men nu tror jeg, at det har sat sig 😉

 5. Hvor ser det bare fint og hyggeligt ud, sikke en skøn stemning du har skabt ved døren ;o). Nej frost har vi da heldigvis ikke set noget til endnu, men regn i industrielle mængder har vi nok af ;o)

  1. Vi har ikke fået helt så meget regn endnu. Det har faktisk været en meget tør sensommer, så alt i alt er det meget godt med regnen.

 6. Hej Ina.Dejlige blomster du stadig har.
  Og der ser da rigtigt godt ud ved dit bryggers.Ja! der er mange ting man gerne lige vil have styr på inden vinteren kommer.
  Glæder mig til at se monardaen til foråret.Knus Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield