Efterår, Sommerblomster

Afdansningsbal

Nu truer de igen med vintervejr, og denne gang ser det ud til at holde stik. Vi slipper nok ikke for nattefrost, og måske også lidt sne eller slud her i weekenden. Indtil videre har jeg skubbet de frostfølsomme planter ind under tagudhæng og halvtag, hver gang de har truet med nattefrost. Men i dag efter arbejde blev de flyttet ind i havestuen. Den er nu fyldt med solbærsalvie, citronverbena, ananassalvie, æblesalvie, rosmarin… og en del flere krydderurter. De afrikanske liljer, myntegeranier og chokoladecosmos er også kommet indendørs. Jeg nåede ikke at grave dahliaerne op inden det blev mørkt, og det gør det jo tidligt nu. Jeg satser på at nå det i morgen i stedet for.

Der er stadig mange blomstrende dahlia, tallerkensmækker, morgenfruer og ikke mindst ærteblomster, som ikke har danset af endnu. Miss Wilmott har nået de 2½ meter, og hun har været et smukt indslag i år i det pink-orange bed, som ellers ikke har været et blogindslag værdigt. Der var for tørt under det store ahorntræ, så der skal nytænkes. Miss Wilmott bliver der helt sikkert en plads til i haven næste år.