Efterår, Sommerblomster

Afdansningsbal

Nu truer de igen med vintervejr, og denne gang ser det ud til at holde stik. Vi slipper nok ikke for nattefrost, og måske også lidt sne eller slud her i weekenden. Indtil videre har jeg skubbet de frostfølsomme planter ind under tagudhæng og halvtag, hver gang de har truet med nattefrost. Men i dag efter arbejde blev de flyttet ind i havestuen. Den er nu fyldt med solbærsalvie, citronverbena, ananassalvie, æblesalvie, rosmarin… og en del flere krydderurter. De afrikanske liljer, myntegeranier og chokoladecosmos er også kommet indendørs. Jeg nåede ikke at grave dahliaerne op inden det blev mørkt, og det gør det jo tidligt nu. Jeg satser på at nå det i morgen i stedet for.

Der er stadig mange blomstrende dahlia, tallerkensmækker, morgenfruer og ikke mindst ærteblomster, som ikke har danset af endnu. Miss Wilmott har nået de 2½ meter, og hun har været et smukt indslag i år i det pink-orange bed, som ellers ikke har været et blogindslag værdigt. Der var for tørt under det store ahorntræ, så der skal nytænkes. Miss Wilmott bliver der helt sikkert en plads til i haven næste år.

22 thoughts on “Afdansningsbal

 1. Ja det er om at få det hele indenfor, så der er noget at arbejde videre med til næste år. Men ups, du mig til at tænke på, at jeg glemte ananassalvien, som endnu står udenfor. Håber den klarer haglbygerne som larmer udenfor lige nu.

  1. Haglbyerne er heldigvis ikke nået her til endnu, men vi slipper nok ikke.
   Jeg krydser fingre for din ananassalvie 😉

 2. Ja, det er godt å få de sarte planter inn nå som det blir frost hos deg. Mine satte jeg i kjelleren for flere uker siden. Håper du når å få dine dahlia opp før de fryser i stykker.

  1. De skal nurses med studsning en af dagene, så de ikke fylder så meget. Solbærsalvien tror jeg næsten fylder 80 x 80 cm lige nu 😉

 3. Ja vi må nok erkende, at det er tiden at flytte det frostfølsomme ind. Med den vind der har været i dag, og lige før haglede det, ja så holde de nok ikke så længe derude.

 4. Godaften Ina.Jeg tror det var godt at du fik alle dine blomster indendøre med det vejr vi har haft her til aften.
  Utroligt at du stadig har ærteblomster.Mine stod af for længe siden.
  Godnat herfra.knus Jette
  Ps.Håber vi ses på bogmessen …..Skriv til mig hvilken stand du står på.

  1. Hej Jette

   Jeg er ikke i nogen stand på Bogmessen, men jeg er der om fredagen. I første omgang er jeg der med kolleger og er på arbejde, men fra kl. 15 er det privat, og så skal der studeres havebøger 🙂

 5. Jeg har også stadig en dahlia der skal graves op i dag, og vil prøve at sætte min chokoladeblomst i garagen i vinter. Jeg havde også Miss Wilmott i år, den fik jeg af min søster. Duftede skønt..

 6. Hvor er det dog et skønt foto med de dansende sweet pea i forgrunden og efteråret der “truer” i baggrunden – meget smukt 🙂

  Du har også fået en anden opsætning på dine kommentarbokse. Rigtig dejligt, nu blev det overskueligt igen.

  Rigtig god (og kold) week-end til dig 😀

  1. Jeg er også rIgtig glad for, at kommentarerne nu er i en mere læsbar udgave. Jeg har ikke kunne finde ud af at ændre det. I går aftes opdaterede jeg et plugin “Spam Free WordPress”, og det var åbenbart det, der havde forvandlet kommentarerne til noget roderi

 7. Smukt billede af Miss Wilmott som ser ud som en dame der skal have plads i min have næste år.
  Det er en dejlig fornemmelse når de sarte planter er ved at være i hus, men hos mig hører det til hadearbejdet at tømme og flytte og slæbe ud og ind – inden jeg får det hele organiseret ordentligt. (måske nok fordi jeg ikke så godt kan løfte mere). Jeg har aldrig succes med at overvintre annassalvie, solbærsalvie og lignende og i år er jeg hård og kyler ud af dem jeg plejer forsøge at overvintre og beholder kun de sikre. Mit drivhus er dog alligevel blevet fyldt nu:)

 8. Ja nu fik vi lidt frost men ser ud til at dahliaerne klarede denne første omgang,men de må hellere komme op i weekenden , hvor jeg nøjes med dem som jeg gerne vil se igen, mange af mine frøsået er blevet gule og så mange af dem skal jeg absolut ikke have næste år, så skal nok tjekke købe steder til foråret.

  Hilsen Helle som syntes det ser ud til at blive en smuk dag idag..

 9. aiai, 2,5 meter erteblomst takker man ikke nei til 😀

  Her har det nå også blitt vinter, i natt frøs georginene så nå veit vi hva vi skal gjøre til helgen…

  Og du, gratulerer! det ble finaleplass på deg med høstbladene 🙂

  1. Det er jeg rigtig glad for. Jeg prøvede at skrive en kommentar om det hos dig tidligere på dagen. Men jeg fik ikke lov

  1. Du er ikke den første, som nævner Akismet. Nu må jeg se og få kigget nærmere på det.
   Jeg synes, det er helt ok snakke wp. Der er jo meget blogspot snak ind imellem 😉

 10. Det var da et helt fantastisk smukt foto – flot lys og skarphed.

  Jeg har også en blå ærteblomst, der stadig pryder i haven. Det er som om, man værdsætter dem lidt mere på denne tid af året, synes jeg.

  Kh. Marlene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield