Plantemarked

Tadre Mølle igen

I dag var der plantemarked på Tadre Mølle igen. Det er tredje gang, at jeg selv deltager, og det er altid blæsende, godt besøgt og rigtig hyggeligt. Jeg havde et par piger med som assistance, og det gør det jo ikke mindre hyggeligt. Vejret viste sig også fra den rimelige side. Blæsende som sagt, men kun et par dråber regn mod slutningen.En buket blomster med de salgbare og lidt til, er ved at være en tradition.Den tradition har plantemarkeds-genboen Jannie også taget op. Vi kender kun hinanden fra det årlige plantemarked, men det føltes ikke sådan, da vi genså hinanden her i formiddags. Vi skulle selvfølgelig stå overfor hinanden igen i år, og så fik vi byttet, snakket planter og udvekslet plantesalgstip for haveamatører. Og der var godt gang i salget. De japanske lygter blev udsolgt, sammen med en hel del krydderurter, især den cubanske oregano og jamaica timian var der gang i. Med hjælpere til at passe boden, blev der også tid til selv at kigge rundt, og jeg fik købt/byttet mig til et par uundværlige planter som lilla katteurt, hvid floks og stor konval, og et par lækre terrakottakrukker og en æblekasse blev det også til. Der var også smagsprøver på æblemost. Den var god 🙂Tadre Mølle har en stor læge/urtehavehave, som jeg kan bruge lang tid på. Men de har også en rigtig mormorhave med gamle stauder og sommerblomster. Her et skønt bed med sommersasters og frøkenhat, som bare måtte foreviges.

Tadre Mølle årlige plantemarked i september er et som jeg kommer til at vende tilbage til igen. Det er ikke for lille eller for stort, der kommer pænt mange besøgende, og tidsrammen på tre timer er helt fin. De lange på 5-6 timer, kan være lidt for hårdt, når man ikke er prof 😉

12 thoughts on “Tadre Mølle igen

 1. Så flott det er med sånne plantemarkeder! Det er alltid så hyggelig å kunne gå rundt og bare kikke på alt som selges. Ha en fin søndag!

 2. Nej hvor ser det hyggelig ud. Dejlig bod med en masse lækre ting!
  Hold da op, hvor ser Zinnia, Frøkenhat høje ud. Sikken et blomsterflor med asters foran 🙂
  Skønne billeder 🙂

 3. Jamen er der nu gået et år???? Jeg husker tydeligt dit indlæg fra sidste år:o)
  Din bod er rigtig flot Ina og hele arrangementet lyder bare så hyggeligt. Jeg synes at det er en god ide at udvælge sig et bestemt marked (eller 2 ) og være trofast over – så bliver det måske knap så stressende at forberede sig til.

  1. Det er faktisk et stort arbejde at forberede sig til sådan et marked. Hvis man ikke gør det, bliver resultatet også derefter, og det er ikke sjovt, og det skal det være 😉

   Jeg har efterhånden fundet en form, så jeg ved, hvad jeg skal. Det er så et ekstra plus, hvis nogen af pigerne vil være med, for de gør et stort atbejde, og det er en rigtig hyggelig måde at være sammen på.

 4. Åh, hvor ville jeg gerne have været med. Men de sidste par år er det faldet sammen med seminar på mit lærerstudie, så det har ikke været muligt. Men det er superhyggeligt at være på plantemarked og lige netop Tadre Mølle er i de mest fantastiske omgivelser. Og hvilken skøn bod du havde fået stablet op – er sikker på vi også havde kunnet indgå et par byttehandler……. 🙂
  Nå, jeg tager revanche om 14 dage i Lyngby. Kommer du der?
  Mange hilsner
  Trine

  1. Det kunne være rigtig hyggeligt, hvis vi mødes. Jeg har faktisk tilmeldt mig Lyngby, men har endnu ikke fået svar, og ellers kommer jeg bare som gæst 🙂

 5. Hvor ser det bare dejligt ud. Min familie i Hvalsø havde forsøgt at tage hensyn og overvejet at lægge (søn)dagens fødselsdag i går i stedet for. Desværre kunne det ikke lade sig gøre og to dage i træk til Elverdamsdalen og omegn er alligevel for meget fra Sydsjælland af. Måske til næste år :-).

  I øvrigt venter der naturligvis nogle jordskokker på dig 🙂

  /Birgitte

  1. Det kunne ellers have været rigtig hyggeligt. Jeg spejdede faktisk efter dig, da du sagde, at du muligvis ville komme.
   Jeg var på Møn i dag, men næste gang jeg skal derned, sender jeg dig lige en mail, om du er sommerhus-hjemme. Det bliver nok omkring efterårsferien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield