Frø

Rosinerne er høstet

De lollandske rosiner har siddet på planterne og tørret helt ind, så nu kan de høstes. Det er en gammel ærtesort, som jeg har skrevet om før. Disse ærter skal bruges tørret, så de skulle blive siddende på planten. Det skulle de andre ærter ikke, men da en del af dem nåede at blive overmodne, lod jeg dem sidde, så jeg kunne bruge dem som frø næste år.Nu ligger de til tørre i Hønsehuset sammen med en masse andre frø. Her er det hareøre.Det er stadig ikke for sent at indsamle frø. Det skal helst gøres i tørt vejr, og så skal de tørres godt igennem indendørs eller i et skur før de pakkes i poser og opbevares køligt og tørt, indtil de skal bruges. Jeg har bl.a.  samlet frø fra persille, dild, koriander, hareøre, valmuer og jomfru i det grønne.

5 thoughts on “Rosinerne er høstet

 1. Dejligt med frø til sikring af kommende års vækster ! Hvor er du effektiv, Ina.

  Tillykke med jubilæet – mange dejlige gaver, du fik – godt at blive påskønnet for ens trofaste arbejdskraft 🙂

  1. Jeg tænker nu ikke på mig selv som flittig i haven lige nu. Men det vil jeg tage til mig, og tænke på det, som jeg har fået gjort, i stedet for alt det jeg ikke har 😉

 2. Jeg holder også meget af at samle frø i denne tid. Og jeg tror jeg vil prøve at gøre som dig Ina – øve mig i at tænke på alt det jeg har nået og ikke så meget på det jeg ikke har nået.
  mange hilsner
  Trine

 3. Glæder mig til at høre om, hvordan de lollandske rosiner smager……… Hos os er haven endnu ikke moden til frøsamling. Undtaget den hvide hjulkrone, hvor frøene drysser fra buketten på bordet 🙂

  /Birgitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield