Litteratur, ,

Oprydning på Bogreolen

I fredags kom jeg endnu en gang hjem med en pæn stak bøger fra biblioteket. Det gør jeg ret tit, og havebøger udgør som regel en stor del af dem. Denne gang var der adskillige af have-yndlingsbøgerne imellem, og det er fordi, at jeg har været i gang med at revidere Bogreolen.Det er halvandet år siden, at jeg oprettede fanebladet Bogreolen. Jeg kan se på statistikken, at der er mange som kigger på den, og det er jo dejligt, at folk kan bruge det,  jeg laver. Men Bogreolen har også været min dårlige samvittighed længe, for den trængte til en opdatering. Det har den nu fået. Den har fået nyt layout, og så er der mange flere titler end før. Der er også kommet flere nye undergrupper, og reolen ser nu sådan ud:

Bøger om haver

Bøger om at dyrke have

Bøger om planter

Bøger om køkkenhaven

Bøger om økologisk have og selvforsyning

Bøger om kreativ have

Bøger om den almindelige haves historie

Andre havebøger

Det er mine yndlingshavebøger, bøger jeg bruger igen og igen, opslagsbøger og bøger jeg ikke kan undvære. Det er mit personlige udvalg, så andre havde sikkert valgt nogle andre. Jeg har f.eks. flere med om havens historie, fordi jeg synes, at det er vildt interessant. Til gengæld har jeg ikke nogen med om drivhuse eller roser, fordi det ikke har min store interesse endnu. Men det kommer helt sikkert, og så skal der også bøger om det på reolen. Til gengæld kommer der nok aldrig nogen om japanske haver 😉
Nogle af bøgerne har jeg selv, og andre låner jeg på biblioteket. Alle bogforsiderne linker til Bibliotek.dk, hvis det er muligt. Her kan de bestilles hjem til ens eget bibliotek, hvis de ikke har bogen i forvejen.

Jeg håber, at Bogreolen kan inspirere til havelæsning. Nu bliver det tidligt mørkt, og så bliver der mere tid til læsning igen. Der kommer helt sikkert også flere bøger på reolen i løbet af efteråret og vinteren, og dem vil jeg omtale på bloggen, når det sker.