Litteratur

Oprydning på Bogreolen

I fredags kom jeg endnu en gang hjem med en pæn stak bøger fra biblioteket. Det gør jeg ret tit, og havebøger udgør som regel en stor del af dem. Denne gang var der adskillige af have-yndlingsbøgerne imellem, og det er fordi, at jeg har været i gang med at revidere Bogreolen.Det er halvandet år siden, at jeg oprettede fanebladet Bogreolen. Jeg kan se på statistikken, at der er mange som kigger på den, og det er jo dejligt, at folk kan bruge det,  jeg laver. Men Bogreolen har også været min dårlige samvittighed længe, for den trængte til en opdatering. Det har den nu fået. Den har fået nyt layout, og så er der mange flere titler end før. Der er også kommet flere nye undergrupper, og reolen ser nu sådan ud:

Bøger om haver

Bøger om at dyrke have

Bøger om planter

Bøger om køkkenhaven

Bøger om økologisk have og selvforsyning

Bøger om kreativ have

Bøger om den almindelige haves historie

Andre havebøger

Det er mine yndlingshavebøger, bøger jeg bruger igen og igen, opslagsbøger og bøger jeg ikke kan undvære. Det er mit personlige udvalg, så andre havde sikkert valgt nogle andre. Jeg har f.eks. flere med om havens historie, fordi jeg synes, at det er vildt interessant. Til gengæld har jeg ikke nogen med om drivhuse eller roser, fordi det ikke har min store interesse endnu. Men det kommer helt sikkert, og så skal der også bøger om det på reolen. Til gengæld kommer der nok aldrig nogen om japanske haver 😉
Nogle af bøgerne har jeg selv, og andre låner jeg på biblioteket. Alle bogforsiderne linker til Bibliotek.dk, hvis det er muligt. Her kan de bestilles hjem til ens eget bibliotek, hvis de ikke har bogen i forvejen.

Jeg håber, at Bogreolen kan inspirere til havelæsning. Nu bliver det tidligt mørkt, og så bliver der mere tid til læsning igen. Der kommer helt sikkert også flere bøger på reolen i løbet af efteråret og vinteren, og dem vil jeg omtale på bloggen, når det sker.

12 thoughts on “Oprydning på Bogreolen

 1. Jeg låner mange havebøger på biblioteket året rundt, men især om vinteren er det hyggeligt. Men nu tror jeg snart ikke at de har flere jeg ikke har læst. Så læser jeg også mine mange gamle haveblade igen. God ide med bogreolen.

  1. Der kommer hele tiden nye bøger. På bogreolen er der også flere fra 2012, og dem får de heldigvis også på biblioteket, så mon ikke de får nogen i løbet af efteråret, som du endnu ikke har læst. Jeg reserverer altid nye bøger på mit, så jeg står, som en af de første på listen 😉
   Jeg køber nu også bøger. Det er dem jeg ikke kan undvære 😉

 2. Ja, her var det mange bøker jeg gjerne skulle hatt. Ingenting er så deilig når vinteren kommer, nemlig fyr i ovnen, en kopp te og en god hagebok 😉
  I vår kjøpte jeg en bok av Claus Dalby som heter Juleroser og påskeklokker. Den kan anbefales på det sterkeste!

  1. Jeg har ikke rigtig fået kigget på “Juleroser og påskeklokker”, men den vil jeg få bestilt hjem, når du nu anbefaler den 😉

 3. Det var godt nok mange bøger du har lånt.
  God læselyst.
  Jeg har lige været hos øjenlægen.
  Skal have læsebehandling for noget mod grøn stær. Håber de kan hjælpe, så jeg igen kan læse bøger med alm. skrift. og få kørekortet fornyet.
  Godt PC kan stilles, så jeg kan bruge den.
  Ha` en dejlig dag.

  1. Jeg krydser fingre for, at de kan behandle din grønne stær, for det er godt nok træls, hvis du ikke kan læse mere.

 4. Supertjekket bibliotekar :-). Dejligt at du laver en sådan liste. Der er flere af dem jeg straks må reservere. Jeg kender dem, men har endnu ikke læst dem.

  /Birgitte

  1. Jeg har også et par stykker, som jeg skal have læst lidt nærmere her i vinter, så må jeg se, om de kan komme på Bogreolen bagefter 😉

 5. Jeg er også flittig låner af havebøger og blade på biblioteket, men har også en god samling herhjemme både af opslagsværker og de inspirerende bøger. blandt de praktiske kan jeg især anbefale Jane schul hvilken plante hvor og Politikens bog om planteformering.

  jeg kan se at jeg skal prøve at låne storkenæb og staude bogen.

  Jeg er ved at vende tilbage til blogland, da jeg har fået en smartphone og derved kan være på nettet når der lige er en hånd fri
  Kh Pia

  1. Til lykke med smartphonen. Den er smart 😉

   Jeg har faktisk lige bestilt “Politikens bog om planteformering” på biblioteket og “Hvilken plante hvor” har jeg haft fat i tidligere, men den vil jeg da lige kigge på en gang til. Tak for tipsene 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield