Løg og knolde

Nøgne jomfruer

Høsttidløs, Colchicum autumnale eller Nøgen jomfru, som den også kaldes blomstrer lige nu. De skyder pludselig op af jorden på kort tid, kun med blomst og stilk, men uden blade. De er meget smukke med deres sarte lyslilla farve og lyser op, nu hvor mange andre planter visner ned. De minder meget om efterårskrokus, som også blomstrer nu, men det er meget godt at kende forskellen på de to, for de nøgne jomfruer er giftige. Alt på dem er giftige både løg, blade, blomst og frø, så de skal ikke plukkes eller pilles ved, kun nydes udenfor.Det er nemt at kende forskel på dem. Det her er nøgen jomfru for den har 6 støvdragere og 3 grifler.  Efterårskrokus har 3 støvdragere og 1 griffel. Man lægger dem som løg i juli-september på en ikke alt for næringsrig  jord. De bliver for ranglede og vælter, hvis jorden er for god.
Jeg har flyttet nogle af mine hen foran huset, hvor jeg bedre kan nyde dem nu. Det gik, selv om de var i blomst, og jeg havde selvfølgelig handsker på, da jeg gjorde det 😉

Der er en god artikel om nøgen jomfru på Havenyt.dk, hvis du vil vide lidt mere om den.

7 thoughts on “Nøgne jomfruer

  1. Hej Ina.Skønne små jomfruer.Kan være at jeg skulle anskaffe mig nogle stykker.Min søster har også lige vist dem på sin blog.
    Håber vi ses på søndag?
    Knus Jette

  2. Hej Ina. Nej altså jeg troede det var en anden blomst der hed sådan. Jeg tænkte på Jomfru i det grønne og kunne slet ikke få dit billede til at passe 🙂 smukke er de. Så lærte jeg det.

    Kh Lise Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield