Efterår, Stauder, Værkstedsting

Efterårspuslerier

Ok, jeg har kapituleret. Sensommeren er ovre og efteråret er kommet. Vejret og farverne i naturen og haven fortæller det. Mine sommerblomster i krukkerne på gårdspladsen var ved at være ret triste at se på, så de er kasseret, og skiftet ud med noget mere efterårsagtigt.Pyntegræskarene købte jeg på Tadre Mølle i sidste uge, og så har jeg været en tur hos den lokale plantepusher og købt lidt forskellige alunrod, Heuchera.Her er det Melting Fire, som giver godt med kulør til efteråret.Sammen med denne Stoplight skal de plantes ud i haven, når deres efterårsjob på gårdspladsen er overstået.Min nyindkøbte persillehyld står også her indtil den skal plantes ud. Man kan lige ane et solstrej, som listede sig frem her til sidst på dagen, ellers har dagen været præget af regn og blæst i rå mængder.Lige til sidst et billede af frøstandskransen, som nu hænger på hoveddøren. Den holder faktisk rimeligt godt, når man tager i betragtning, at døren går op og i en del gange i løbet af dagen. Der er en enkelt hvidløgstop, som faldt af en af de første dage, men ellers holder den.
Det er jo egentlig ret hyggeligt et efterårspusle 😉

8 thoughts on “Efterårspuslerier

 1. Godaften Ina.Ja! efteråret er sat ind.Det har vi mærket den sidste uge,hvor vi har lavet vores nye bed.
  Det har både været vådt-beskidt og hårdt.Men nu er vi færdige,og jeg synes det er blevet rigtigt flot.Der mangler bare at jeg får lagt nogle løg og så de trædebregner jeg fik af Lisbeth
  I Århus i sidste weekend.Jeg har også sat alunrod mange steder i haven.Det er en dejlig plante.Flot at din dejlige krans holder så godt.God weekend til dig.Knus Jette.
  PS! ses vi næste søndag til Kornagermarked i Lyngby?

  1. Ja, det har været rigtig efterårsvej de sidste par dage.
   Jeg er heller ikke begyndt at lægge løg endnu, men de er indkøbt 😉

   Jeg regner med at tage til til Lyngby på Lørdag. Jeg har skrevet til arrangørerne om en stand, men har endnu ikke hørt fra dem.
   Jeg har iøvrigt også fået opdateret min kalender siden sidst. Du efterlyste nogen arrangementer på den, og de er der nu .

 2. Heldigvis er vi jo omstillingsparate :-). Jeg synes faktisk også det er ganske hyggeligt. Det skønne ved årstidernes skiften er jo, at året ikke er én lang ens pløre, men intervaller med forskellige gøremål.

  Drømte i øvrigt i nat, at du og Fru Friis boede nede for enden af vejen. Det var rigtig hyggeligt kan du nok forestille dig 🙂

  /Birgitte – som ønsker dig en god søndag

  1. Det kunne da være vildt hyggeligt, så ville havesnakken ingen ende tage 😉

   Jeg kan i bund og grund også lide, at årstiderne skifter, men jeg har altid haft svært ved at acceptere, at efteråret kommer. Når det så har bundfældet sig, er det helt fint, og jeg nyder det.

 3. Så fint med et gjennsyn med den skjønne kransen! Virkelig vakker, og inspirerende, jeg må finne frem litt materialer nå kjenner jeg 😀

  Takk for at du delte din erfaring med å dyrke økologisk! Veldig interessant å lese hva du legger vekt på

  1. Som jeg også skrev til dig på Moseplassen, synes jeg, at det er rigtig fint, at du tager emnet økologi op til diskussion. Det er godt med debat 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield