Frugt og bær, Opskrifter

Efterårsjam

Frosten sneg sig heldigvis uden om min have her først på ugen, så jeg har stadigvæk dahliaer og ærteblomster. Det er dejligt, og jeg går en tur i regnvejret hver dag, når jeg kommer hjem fra arbejde. Jeg ved ikke lige hvorfor, at min plet på landkortet har været ramt af regnvejr om morgenen og sidst på eftermiddagen/aftenen i hele denne uge. Det har godt nok holdt tørt midt på dagen, men der har jeg siddet indendørs på arbejdet og kigget ud ad vinduet på solen 😉

Men man siger jo, at der er jo ikke noget, som er så skidt, at det ikke er godt for noget. Og det det er der noget om, for jeg nåede lige at plukke lidt brombær og hyldebær inden jeg blev helt gennemblødt i går eftermiddags, og det endte med syltning senere på aftenen. Det blev en aldeles udmærket marmelade, som I får opskriften på her:

300 gr. hyldebær
200 gr. brombær
300 gr. rørsukker
saft af 1 citron
lidt vaniliesukker
evt. 1 tsk. melatin, hvis man vil have marmeladen tykkere

Rib hyldebærene med en gaffel og skyl dem, og skyl brombærene. Læg alle bærene i en gryde og hæld citronsaften over, og dæk dem med sukkeret. Lad det stå og safte et par timer i gryden, før der tændes for den. Kog ca. 20 minutter og bland derefter melatin blandet med 1 tsk. sukker i. Hæld marmeladen på skoldede glas og luk med det samme. Sidstnævnte er der delte meninger om, men sådan gør jeg 😉

Jeg fik også lavet humus efter Lone Landmands opskrift. Den er god, men enten skal man have noget af det med til uddeling på arbejdet dagen efter, eller også skal det deles i mindre portioner og puttes i fryseren, for det var godt nok en mega portion.

I morgen trodser jeg regnvejret igen og går i haven. Jeg skal have gjort klar til plantemarkedet i Lyngby på søndag. Måske ses vi 🙂