Krydderurter, Sommerblomster

Italian white har vundet

Ved bryggersdøren har solsikken Italian white fået overtaget.

De er sået i et  i et bed sammen med dild og cosmos og omkranset af lavendler. Det er faktisk forsøg nummer to, for sidste år prøvede jeg samme kombination, men solsikkerne nåede aldrig at blive store nok.

I år har jeg forspiret solsikkerne indendørs, og det har givet dem det rigtige forspring. De har blomstret løs den sidste måned tid.

Dilden er  sået direkte, og var tidligt på fære.

Nogle af dilkronerne er nået op i 2 meters højde. Til gengæld har de stolte kavalerer ikke rigtig kunne gøre sig gældende. De få, der er kommet op har ved en fejl været pinkfarvede. De skulle have været hvide. Jeg har plukket blomsterne, men som man kan se af billederne, er der ikke rigtig nogen synlige planter alligevel. De har åbenbart ikke kunnet klare konkurrencen. Lavendlerne er på sit sidste nu, og er blevet overmandet af solsikkerne. Men stod stod rigtig flot sammen med dilden indtil solsikkerne tog fat, så alt i alt er det blevet et godt bed i år.

15 thoughts on “Italian white har vundet

 1. Jeg synes de er flotte. De var også i den Claus Dalby-blanding jeg købte i foråret og står nu og stråler i en zinkbalje. Uheldigvis tog vinden et par stykker i torsdags, men der er flere tilbage endnu. De står med creme Tagetes og Tallerkensmækker. Dildskærmene er altså også henrivende!

  1. Creme og tagetes og tallerkensmækkere lyder som rigtig gode partnere. Det er godt med idéer til næste års projekter

 2. Hvor er de bare smukke dine Solsikker 😀 Jeg er helt vild med farven på dem.
  Måske jeg skulle prøve dem af næste år? ;-D (Tænk man allerede er så langt, at man er begyndt, at overveje/planlægge næste års blomstring) De ville være helt skønne sammen med Blomsterkarsen “Milkmaid” ved foden af dem.

  1. Milkmaid vil være super flotte sammen med Italian white.

   Det bliver tidlig mørkt nu. Det er lidt underligt og efterårsagtigt, men samtidig falder der også lidt ro over det hele.

 3. Hej Ina,
  Smukt ser det ud og en skøn farvesolskikkerne har.
  Dildskærme er god i bedet til at give lethed.
  Vil gerne gemme frø fra hvid cosmos til dig fra haven her?
  kh Anne

 4. Hvad der ikke lykkedes det ene år, lykkedes det andet – og vice versa. Livet som haveejer er vidunderligt uforudsigeligt :-). Her står der også solsikker sammen med hvide stolte kavalerer. De klarer sig begge godt på trods af heftig konkurrence fra hvid hjulkrone……

  God lørdag
  Birgitte

  1. Hvid hjulkrone ville da også have passet godt. Mine er aldrig kommet ud af frøposen. Sådan er det med havelivet. Man når ikke det hele 😉

 5. Det er en skøn solsikke du viser. Jeg har også prøvet den men ikke med samme succes som du kan fremvise. Har du overvejet at få dig en bronzefennikel? Så får du samme effekt som dilden med de fligede blade og skærmene, blot kommer den igen år efter år. Også et dejligt bekendtskab. 🙂

  1. Det var en super idé med bronzefennikel. Jeg ved dog endnu ikke, jeg vil have Italian white i det her bed næste år.

 6. Jeg såede også Italian White sidste år, men den nåede ikke at blive til noget. Din ser vældig fin ud. I år har jeg købt staudesolsikke, den kommer heldigvis igen hvert år. Jeg er ikke så god til at så og prikle, så sommerblomster har jeg ikke mange af.

  1. Det lyder som en god idé med staudesolsikke. Men den fås nok ikke i så mange forskellige farver og nuancer som de frøsåede 😉

 7. Mine Italian White er nærmest ikke blevet til noget i år, selvom vi forspirede dem. De har vist haft konkurrence af både cosmos og mamelukærmerne og sneglene, tror jeg. Dine ser fine ud og tipsene med dild eller bronzefennikel kunne nemt genbruges hos mig næste år.

  Ulla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield