Krydderurter, Sommerblomster, ,

Italian white har vundet

Ved bryggersdøren har solsikken Italian white fået overtaget.

De er sået i et  i et bed sammen med dild og cosmos og omkranset af lavendler. Det er faktisk forsøg nummer to, for sidste år prøvede jeg samme kombination, men solsikkerne nåede aldrig at blive store nok.

I år har jeg forspiret solsikkerne indendørs, og det har givet dem det rigtige forspring. De har blomstret løs den sidste måned tid.

Dilden er  sået direkte, og var tidligt på fære.

Nogle af dilkronerne er nået op i 2 meters højde. Til gengæld har de stolte kavalerer ikke rigtig kunne gøre sig gældende. De få, der er kommet op har ved en fejl været pinkfarvede. De skulle have været hvide. Jeg har plukket blomsterne, men som man kan se af billederne, er der ikke rigtig nogen synlige planter alligevel. De har åbenbart ikke kunnet klare konkurrencen. Lavendlerne er på sit sidste nu, og er blevet overmandet af solsikkerne. Men stod stod rigtig flot sammen med dilden indtil solsikkerne tog fat, så alt i alt er det blevet et godt bed i år.