Lidt af hvert, Miljø

Et usædvanligt syn i min have

Dagens hedebølge har fået mig til at sætte en tørresnor op. Ja, det lyder jo ikke så mærkeligt i de flestes ører, men jeg indrømmer, at jeg aldrig har haft en tørresnor eller et tørrestativ i denne have.

Min store families vasketøj er tørret i tørretumbleren og et par snore over den i bryggerset. Af og til har jeg haft et vingestativ i haven. Men det afgik ved døden for et par år siden.

Vi har boet her i otte år, og jeg har aldrig fundet en plads til et rigtigt tørrestativ eller tørresnor uden, at det var i vejen for færdslen gennem haven. Jeg gad egentlig heller ikke se på det, og så var der alle de klemmer.

Tanken om klemmer i alle de sokker til familien på 6-8 personer, var nok til at jeg fortrængte tørretumblerens ikke særlig miljøvenlige forbrug af strøm. En bevidst fortrægning som jeg undskyldte med manglende tid. Men dagens hede har nu fået mig til at hænge en tørresnor op. Det er dog for ekstremt, at tænde tørretumbleren i dag.

Snoren hænger på langs af haven, og er egentlig ikke i vejen eller meget skæmmende. Man kan vel altid købe havematchende klemmer, hvis det skulle blive et problem med de skrig orange, så mon ikke dette kunne blive en længerevarende miljøforbedring i min husholdning. Jeg har i hvert fald rigtig god samvittighed lige nu 😉

12 thoughts on “Et usædvanligt syn i min have

 1. Jeg synes at din tørkesnor ble fin i hagen din. Den er jo ikke så mye i veien når du trekker den på langs som du har gjort. Jeg har en sånt metallstativ, men pent er det ikke. Men tørke klær må en jo, og tørketrommel har jeg ikke. Jeg foretrekker å tørke klær inne på stativ om vinteren og ute om sommeren. Det er mye mer miljøvennlig enn disse tørketromlene som bruker fryktelig mye strøm. Så kan jeg innbille meg at jeg er litt miljøvennlig 😉

  1. Den er ikke særlig i vejen lige her, og jeg har bundet den fast i en stor hvidtjørn og et æbletræ, så den holder.
   Det er godt at du har en miljøvenlig tørring af tøj. Det burde jeg have haft for længe siden.

 2. Velkommen til grøn tøj-tørring 🙂 Det lyder måske skørt, men jeg synes at det er afstressende at hænge vasketøj op, når blot man er sikker på at det ikke regner snart efter.

  1. Jeg kan godt forestille mig, at det kan virke afstressende at hænge vasketøj op 😉

   Det med at være nervøs for regn gælder også for grill-os og bålafbrænding. Det bruges en del her omkring lige p.t. 😉

 3. Pyhhh… jeg bliver helt træt når du siger sokker til 6-8 personer… En ting er at hænge dem op, men at parre dem bagefter!! God fornøjelse med havetørringen, det ser fint ud og der findes jo træklemmer endnu… 😉

  1. Bare rolig. Jeg har altid haft en sokkekurv til de rene sokker, så må familien selv finde sine sokker i den. Den må jævnligt bliver tømmes for enlige 😉

   Jeg har faktisk træklemmer liggende, så de kunne jo komme i brug igen.

 4. …..og smukkere kan det ikke gøres Ina :0)

  Jeg er sikke på du bliver afhængig af din nye tørresnor…….tøjet dufter helt fantastisk når det er tørret ude. Men sokkerne kan det være lige meget med…..kyl du bare dem i tumbleren ….også i sommerheden ;0)

  Knus Dorthe

  1. Heldigvis er sokkemængden ikke så stor mere. Vi er “kun” 4 i hustanden nu. Resten er fløjet fra reden

 5. Lufttørret tøj hører til i en grøn familie, men bekvemmeligheden har det med at trænge sig på hos mig også. Et tørrestativ eller bare en snor fra et træ til et andet giver haven liv, synes jeg og det klæder din have denne sommerdag, synes jeg også.

  1. Ja, i denne weekend har den været flittigt brugt med det ekstremt varme vejr. Men forhåbentlig varer den grønne linie ved, også i mere køligt vejr 😉

  1. Jeg tror også, at jeg har fundet en løsning, som jeg kan lide. Fra træ til træ 🙂
   Paraplystativer af træ har jeg haft oppe at vende. De er pæne, men vildt dyre! Dem af metal ender jeg altid med ikke at kunne beslutte mig til 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield