Havearbejde

Byens røde roser

Her i byen har vi et forsamlingshus, som kaldes fritidscentret. Indtil her i foråret var det eget af kommunen, men de ville af med forsamlingshusene, og tilbød lokalsamfundene dem for 1 kr. mod at de selv skulle drive dem inklusiv vedligeholdelse o.s.v. Byen, som har ca. 1000 indbyggere, endte efter mange overvejelser med at sige ja til tilbudet, og frivillige driver nu stedet.

Min mand hører til de aktive, og da jeg hørte, at de overvejede at fjerne alle roserne foran bygningerne, blev jeg også aktiv. Der var tanker om at udskifte roserne med et lag granitskærver!

Granitskærver kan have sin berettigelse visse steder, men der er efter min mening alt for mange af dem i forhaver rundt om i landet. Jeg synes heller ikke, at det vil pynte foran bygningerne i Fritidscenret. Bygningerne er ikke specielt arkitektoniske skønheder, men granitskærver vil absolut ikke lette udtrykket.

Roserne pynter, og de er skønne når de blomstrer sommeren igennem. Jeg har selv holdt nonfirmation i bygningerne, og der er noget ekstra festligt med røde rose til sådanne store fester. Man kunne overveje hen af vejen, at opdatere bedene med supplerende beplantning som f.eks. nogle forårsløg og udskifte nogle af roserne. Småstene imellem roserne har også lidt kirkegårdslook over sig. Men lige nu skal vi bare have centret til at løbe rundt økonomisk, og så roserne altså skønne i sig selv.

Jeg meldte mig derfor i foråret til “have” holdet. I april måned havde vi en arbejdsweekend, hvor roserne blev beskåret og bedene luget. En dag i regnvejr, men der var stor opbakning fra byens borgere, så det var rigtig hyggeligt alligevel. Nu har jeg brugt et par timer i fredags og i dag efter arbejde med at klippe roserne og luge i bedene. Det gør jeg med glæde for nu er rosenbedene smukke igen 🙂

Hvis du vil læse mere om Fritidscentret eller leje det til en fest, står der mere på byens hjemmeside HER.