Frugt og bær, Træer, Værkstedsting

Kroner til træerne

Æbletræet har haft junifald, og selv om det først skete ind i juli måned, hedder det sådan. Det er træets egen måde at udtynde mængden af æbler, og der er hundredevis af små æbler, som nu ligger på græsplænen. Æblerne på det her træ har aldrig været noget hit. Det er tidlige æbler, og de er tit angrebet af alt muligt. Men træet står nederst i haven og giver læ mod østenvinden, så derfor har det fået lov til at vokse sig stort. Jeg har tænkt på at plante en klatrerose ved foden af træet F.eks. Lykkefund, der kan kravle op og berige træet med endnu en blomstring.

Jeg så et sted, at man kunne bruge de små æbler fra junifaldet til pynt, så jeg tænkte, at en æblekrone ville passe godt til træet. Nu er jeg stadig forhindret i at bruge redskaber som spade, hakkejern og græsslåmaskine, men nørklerier med ståltråd og bidetang er ikke noget problem.

Man tager et tykt stykke ståltråd og trækker æbler på. Når størrelsen er passende formes den til en ring. Derefter laver man en til, der er dobbelt så stor i diameter. Man sætter de to ringe sammen med fem lange stykker tynd ståltråd f.eks. vindelseltråd. Den lille ring nederst. Man kan godt sætte nogle umodne bær eller andet med fast konsistens på de lange stykker. Det ser flot ud. Jeg prøvede med solbær, men de var for modne og smattede helt ud. Så fandt jeg ud af, at frøstandene fra fingelbøl havde den helt rigtige form og konsistens, og dem har jeg rigeligt af. Da jeg havde siddet og nulret med det i et kvarters tid, kom jeg i tanke om, at digitalis er ret giftig! Jeg fik vasket fingre og ansigt i en fart, og blev enig med mig selv om, at det så også fint ud uden 😉

Valmuefrøstande er ikke giftige på samme måde, så jeg tænkte at en krone i hvidtjørnen, som står midt i haven, ville se godt ud. Den er lavet på samme måde bare med den største krans nederst.

Det er frøstande af forskellige bordeaux valmuer, som er brugt til den største krans.

Den lille er frøstande fra staudevalmuen Pattys Plum. Aller øverst sidder en meget stor frøstand fra en pæonvalmue.

Jeg gik helt i krea-hjørnet i går, og fik også kreeret en krans til ugens Isabellasindlæg. I dag er der kort mellem regnbygerne, så jeg tror, at det bliver på computeren, jeg udfolder mig i dag 😉

5 thoughts on “Kroner til træerne

  1. Junifald var et nyt udtryk for mig……..men naturen er jo så viseligt indrettet at den klare mange at udfordringerne på sin egen måde.

    Hold da op hvor er den skøn din valmuekrans…….og super fin i headeren. Her er mine først for alvor ved at blomstre så der er ikke så mange frøstande klar endnu…..men når de er så vil jeg da prøve mig ud i dine kreativiteter :0)

    Knus Dorthe

  2. Nu går det jo hurtigt med valmuers blomstring, så et par, så er du klar til at kaste dig ud i kreativiteterne 😉

  3. Flotte kranser du har laget! Virkelig kreativt å finne på noe sånt. Har du så mange av Pattys Plum? Jeg har kjøpt den to ganger, men den har ennå ikke kommet med en eneste blomst 🙁

    1. Jeg har faktisk tre stykker Pattys Plum. Jeg købte en, som jeg fandt ud af ikke passede i farven til bedet, så jeg flyttede den efter et par år, og da delte jeg den i 2 stykker. Næste år begyndte den også at skyde det gamle sted, så nu har jeg 3 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield