Roser

En lykkens dag

Hvis man er meget overtroisk, er i dag fredag d. 13. vist ikke den rigtige dag til nye investeringer og beslutninger. Jeg er ikke overtroisk, så jeg har besluttet mig for, at føre gårdsdagens flyvske tanker ud i livet, eller i hvert fald i haven. Der skal plantes en rose ved foden at det kedelige æbletræ.

Jeg har hyret ældste datter som havekvinde i dag. Første opgave var derfor en tur på planteskolen for at hente en Rosa, Helenae Lykkefund. Den bliver 4-6 meter høj og med små hvide duftende blomster.

Den er omtalt i det seneste nummer af Haven, som en rigtig god rose til at klatre i træer og skulle kunne klare halvskyggen ved foden af æbletræet. Den lokale planteskole havde den heldigvis hjemmeog nu er den kommet i jorden ved foden af æbletræet.

Indtil videre ikke mere end en meter høj og med nogle enkelte blomster, men den dufter allerede helt vidunderligt. Jeg er sikker på, at det er en klog beslutning.

 

15 thoughts on “En lykkens dag

 1. Ina, jeg er sikker på, at du ikke fortryder valget af `Lykkefund´ – den bliver enorm, er fantastisk smuk, vil være skøn i dit træ og dufter sødmefuldt af honning. Også én af mine bedste roser i haven.

 2. Der er Lykkefund her og der og allevegne og så skøn er den. Jeg må altså også ha’ sådan en ind i mit liv. Tak for kigget til den skønne rose og hvor er det en fin krans du har lavet med valmuehovederne 🙂

  1. Ja, jeg måtte altså også ha’ sådan en rose 😉

   Der er potentiale i sådanne frøstande, så måske bliver det til mere i løbet af sommeren.

  1. Jeg håber, at den bliver så stor som lovet, for som skrevet er der ikke så meget ved selve æbletræet. Det er bare stort med kedelige æbler.

 3. Lykkefund bliver du glad for:) Jeg købte den for 2 år siden og den har haft en hård start, men i år har den blomstret i en måned.
  Jeg er besat af dine grønne havemøbler, hvor er de skønne! Havde fundet en bænk i samme stil som jeg ville have, men pludselig var den meget dyrere end beregnet.

 4. Sikke en god idé – en smuk rose under et æbletræ – det kan da kun blive vidunderligt. Held og lykke med projektet.
  Bedste hilsner fra Mette

 5. Alle skriver i øjeblikket om Helenae Lykkefund og for en del år siden anbefalede en af de små lokale planteskoler her i området også os at købe den. Det gjorde vi desværre ikke…. Men måske man skulle overveje… Held og lykke med din 🙂

 6. åh………. det bliver da helt fantastisk Ina – jeg så godt det smukke træ/rose i Haven – tænk sig at sidder der under dit æbletræ og lade sig beruse……wow :o)

  Knus Dorthe

 7. Tillykke med din Lykkefund. Jeg er sikker på, det bliver flot, når den engang er klatret op i æbletræet.
  God idé med kransene i dit tidligere indlæg. De er flotte. Jeg skal da prøve at lave en af de hyben, der kommer på min Rosa arvensis ‘Splendens’.
  God weekend.

 8. Vi fejrede 5 års bryllupsdag i går. På den selvsamme dag vi blev gift: fredag d.13. Oven i købet kl.13. Selvom vi var lidt sent ude var det ikke svært at få den tid for 5 år siden :-). Det har bestemt været 5 dejlige år, så din lykkefund skal nok give dig meget glæde :-). Vi nyder vores i fulde drag. Den er nem og taknemmelig.

  /Birgitte – som er vild med dine kranse!

  1. Jamen, til lykke med i går. Det er da et klart bevis på, at fredag d. 13. ikke er en ulykkesdag 😉

 9. Godt valg;o) den skal nok blive stor og også mere end 4-6 meter. Det bliver et storslået syn, når den fylder hele æbletræet ud.
  Knus
  Annette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield