Roser,

En lykkens dag

Hvis man er meget overtroisk, er i dag fredag d. 13. vist ikke den rigtige dag til nye investeringer og beslutninger. Jeg er ikke overtroisk, så jeg har besluttet mig for, at føre gårdsdagens flyvske tanker ud i livet, eller i hvert fald i haven. Der skal plantes en rose ved foden at det kedelige æbletræ.

Jeg har hyret ældste datter som havekvinde i dag. Første opgave var derfor en tur på planteskolen for at hente en Rosa, Helenae Lykkefund. Den bliver 4-6 meter høj og med små hvide duftende blomster.

Den er omtalt i det seneste nummer af Haven, som en rigtig god rose til at klatre i træer og skulle kunne klare halvskyggen ved foden af æbletræet. Den lokale planteskole havde den heldigvis hjemmeog nu er den kommet i jorden ved foden af æbletræet.

Indtil videre ikke mere end en meter høj og med nogle enkelte blomster, men den dufter allerede helt vidunderligt. Jeg er sikker på, at det er en klog beslutning.