Frugt og bær

Bær, syltning og labels

Der er stadig masser af jordbær i haven. Der er faktisk rigtig mange. Vi har spist og spist, og frosset en del også. Det er også blevet til marmeladesyltning.

I år med et pift af hyldeblomster frit efter Kille Enna’s opskrift. I går fik jeg også sat labels på, og så kom jeg i tanke om nogle, jeg lavede sidste år til abrikosmarmelade. Det var gamle labels fra glas og dåser, som jeg havde printet ud fra nettet. Jeg gik på google igen og søgte på “strawberry labels vintage”. Man får rigtig mange, så det er bare at vælge ud og printe ud. Nogle skal tilpasses inden udprintning, så de ikke bliver for store. Man kan selvfølge også søge på på labels, etiketter eller jam labels o.s.v., og få nogle som man selv kan skrive i. Når det skal gå hurtigt plejer jeg at bruge  Dansukkers “Etiketmaskine”. Den egner sig også fint til frøposer 😉

Der bliver masser af muligheder for at afprøve labelvarianter i den nærmeste tid, for nu modner sommerhindbærene

og ribsene

og solbærene og stikkelsbærerne. Men de fleste kommer nok i fryseren, og bliver først til marmelade og gele i løbet af vinteren.  Der er bedre tid til det. I dag er ellers også en dag til indendørs sysler. Regnen vælter ned og de truer med skybrud. Haven trænger til vand, så regnen er velkommen, men skybruddet må godt styre uden om min have 😉

 

6 thoughts on “Bær, syltning og labels

  1. Det var da en godt tip til flotte vintage labels. Jeg vil straks kaste mig over siden, da jeg er ved at lave ribsgele, og det ville være fint med en lidt sjovere label end de alm. jeg selv laver! Tak for tippet Ina!

  2. Hvor fint – jeg må straks igang. Printer du på etiketter eller er det bare papir? Hvis det er etiketter, hvad er det så for nogle og hvor køber man dem?

    1. Hej Maiken

      Jeg printer bare ud på almindeligt printerpar og limer dem fast med lim, der kan fæstne på glas. Jeg bruger også nogle gang decoupagelim eventuelt med lidt farve, så de kommer til at se gamle ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield