Shopping til haven, Stauder

Så skete det endelig

De første pæoner sprang ud i går. Det har været ventet længe. Knopperne har stået svulmende og været lige ved at briste i en uendelighed.

Rundt om i andre haver og i blogland har udsprungne pæonhoveder været synlige på nethinden i dagevis eller er det ugevis. Men nu er det så endelig blevet min tur. Jeg har 4 forskellige, som jeg har købt som knolde nogle år siden. Det tager tid med pæoner. De første år kommer der meget få blomster og planten er ikke så stor. Men nu er mine ved at være så store, at jeg kan plukke af dem.

Dengang jeg lagde knoldene gik jeg ikke så meget op i navne, så den først udsprunge ved jeg ikke hvad hedder, men den er bare vidunderlig. Hvis nogen har et bud, så kom endelig med det.

I onsdags var jeg så pæonhungrende, at jeg på en kold blæsende aften tog til Pæoneksperten i Tingerup ved Hvalsø. Der er åbent hver onsdag aften i juni og i eftermiddag. Der er selvfølgelig vildt mange gudeskønne pæoner og iris. Man skal virkelig passe på ikke at blive ramt af pæonitis og irisitis. Indehaverne rendte rundt med spader og gravede plantestykker op til kunderne.

Der var mange andre kunder som også trodsede kulde, blæst og fodboldkamp, og jeg havde lidt svært ved at bestemme mig, så jeg tager et besøg en anden aften, hvor jeg i ro og fred kan få shoppet igennem. Men jeg fik et par dyrkningstips med på vejen. Som man kan se af billederne gror pæonerne fint selv om ukrudtet står højt. Det var ikke et valg, men mangel på tid 😉 De vander aldrig, så pæonerne klarer sig fint med det som kommer ned fra himlen af sig selv.

Lige til sidst et billede af en skøn rød fra eksperten. Den fik jeg heller ikke navnet på 😉