Frugt og bær, Skadedyr

Fred i køkkenhaven

Solsortene er meget aktive i haven. Det har de været længe, og det er rigtig hyggeligt, når de bader i havebassinet, og deres musikalske triller sætter jeg også stor pris på.  Jeg er knap så vild med dem, når de leder efter regnorm eller andet godt i mine nyplantede potter med stiklinger og priklinger. Det gør de rigtig meget, og med det aktivitetsniveau, de har i min have i år, så er jeg bange for, at det går helt galt, når jordbærene lige om lidt bliver modne. Så for at vi ikke skal blive rigtig uvenner, har jeg besluttet, at jeg vil have de fleste jordbær for mig selv.

Det med at sætte net over, er nogen gange nogen skidt, fordi fuglene bliver fanget i nettet. Men nu har jeg brugt bionet og stænger fra en gammel plasttunel til afskærmning.

Bionet er finmasket og oprindelig købte jeg det til at dække et kålbed med. Det gik galt, fordi det var svært at lukke helt tæt i samlingerne, så det endte med at blive en kålsommerfuglevoliere i stedet. Nu er solsorte noget større, så jeg regner med, at det her nok skal holde dem ude, og af en sådan struktur, at de ikke sidder fast i nettet.

I den anden køkkenhave (den jeg har lejet af naboen) har jeg også brugt stænger fra en plasttunel, men her er det et såkaldt fuglenet. Bionet er noget dyrere, og jeg havde ikke mere. Det må komme an på en prøve, og hvis fuglene sidder fast i det grønne fuglenet, fjerner jeg det. Jeg har to andre jordbærbede, og de er ikke tildækket, så der er også til solsortene.

Hvis jeg får tid, vil jeg gerne lave et fugleskræmsel/rådyrskræmsel a la Landliggerens. Effekten er nok ikke så stor, som ved nettene, men det vil se brandgodt ud i køkkenhaven 😉

9 thoughts on “Fred i køkkenhaven

 1. Det med ikke at ville dele jordbærerne er jeg helt med på. Jeg har sat en vimpel op, for jeg havde ikke mere net, så nu får vi at se.

  Oda hjælper foreløbig på rådyrerne, men solsortene hopper lystigt rundt om benene på hende, så hun er helt sikkert ikke et fugleskræmsel :-). Til gengæld bringer hun smilet frem hos de forbi passerende og en af naboerne har definitivt erklæret hende sin kærlighed. Samme nabo har inddirekte stået model til Oda. Naboen ved det bare ikke 😉

  Rigtig god aften – forhåbentlig i haven
  Birgitte

  1. Jeg havde tænkt mig, at det her kunne bruges til en personifisering af Anne, og da jeg ikke har en egnet nabo, kunne Oda bruges som rollemodel 😉

 2. God ide med net over jordbærerne, så kan du måske ha´ dem i fred.
  Vi har ikke ret mange solsorte i år. Hvorfor ved jeg ikke.
  Ha´ en god dag.

 3. Wow – hvor ser det godt ud i din køkkenhave 🙂 Og alle de jordbær. Vores ‘Lambada’ (jordbær) er netop ved at være modne, og vi plukker af dem allerede. Planterne er dog ikke så store, da de er udplantet her i foråret, men alligevel er der en del jordbær.

  Kh. Marlene

  1. De fleste jeg har er Corona. De blev modne i dag, så det er en sen sort, men den smager super godt 😀

 4. åh ja jordbær….det er en skøn tid der venter …….jordbær og ærter i kilovis ;0) Hvor ser det bare skønt ud i dine køjkkenhaver :0)

  Solsorten er både til stor glæde og lidt sorg når de går i frugthaven…..men undvære den vil vi ikke. Er sikker på de nok skal holde sig fra nettet – vi havde net over vores for et par år siden og der sad aldrig nogen fast ;0)

  Knus Dorthe

  1. jeg har brugt de der plastikbøjler for at fuglene ikke skal skal kunne nå bærene. Jeg er spændt på om det virker 😉
   Velkommen som ny læser 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield