Frugt og bær,

De vilde jordbær

Vi smæsker os i jordbær for tiden. To bede dækkede med net, et tredje med fugleskræmsel og et helt fuglevenligt. Der er nok til alle. Det kniber lidt med at få dem plukket for tiden p.g.a. min fysiske tilstand og mandens farveblindhed. Han har svært ved at se det røde i det grønne 😉 Men vi elsker jordbær, så ved fælles hjælp, finder vi ud af det.

Bag ved hønsehuset har jeg endnu et jordbærbed. Her vokser der skovjordbær, Fragaria vesca. Bedet er sådan et slags opbevaringsbed for planter, som jeg ikke lige har fundet en plads til endnu. Det ligger i halvskygge, og her trives skovjordbærene fint. De har af forskellige årsager fået overtaget i år, og egner sig iøvrigt fint som bunddække.

Det gør absolut ikke noget. Det ser rigtig hyggeligt ud, og så kan man lige snuppe sig et bær på vejen, hvis man har lyst. De smager dejligt, og lidt anderledes end de andre jordbær.

Jeg har nu ikke tænkt mig at plukke dem rene, som de andre jordbær. Det her er smultron-snacks til dem, der lægger vejen forbi.