Havebassinet, Stauder,

De smukke blå iris

I år kan jeg sige, at jeg har fået iris i haven. Jeg ved ikke det eksakte navn, for den er plantet for længe siden. Faktisk kan jeg slet ikke huske, at jeg har plantet den. Den har bare altid stået der med sine spidse blade og været grøn. Sidste år kom der en blomst, som jeg ivrigt fotograferede, for så at opdage, at nogen havde spist af blomsten. Den kom derfor aldrig på bloggen. I år er der mange blomster, og nu kan jeg godt sige, at jeg har fået iris.

Det må være en sibirisk iris, efter hvad jeg kan finde ud af. Smuk er den i hvert fald.

Planten har altid stået det samme sted, men sidste år omlagde vi bækken ned til havebassinet, og det kan være, at det har givet iris’en bedre forhold. Nu når det kan lade sig gøre, skal jeg have flere iris. Nogle af de flotte gule næsten vulgære af slagsen, tror jeg vil gøre sig godt i haven.