Roser

Åh, nu er duften der igen

Der er ikke noget så skønt, som duften af roser. Mine efterhånden ret store Frühlingsduft er sprunget ud, og jeg bliver lige begejstret hvert år.

Den dufter helt fantastisk. En skøn duft til afveksling fra de meget landlige lugte, som jævnligt spredes rundt på markerne omkring mig 😉

Og smuk er den også. Lys rosa, feskenfarvet og lysegul, den har lidt af det hele. Jeg har 7 af dem, som er fra 50-200 cm høje alt efter, hvor tæt de står på det store birketræ.

Duften har nu også spredt sig inde i huset, for i min iver efter at fjerne døde grene i går, kom jeg til at klippe en af de helt store af. Der kom ligesom et hul i rosenbusken, men den vokser sig forhåbentlig tæt igen. Grenen blev klippet i mindre stykker, og er sat i vaser rundt i huset. Det var selvfølgelig en af dem med rigtig mange knopper.

I dag står den på havearbejde, men forhåbentlig med mere præcision 😉

9 thoughts on “Åh, nu er duften der igen

 1. Hvor er den skøn. Jeg har også roser der er lige ved at poppe ud, især mine Ghislaine foran huset mod syd. Her er også landlige “dufte” der skal overdøves ;o)

 2. Ihhhhh, jeg føler med dig, for pdes. er det ærgerligt at komme til at klippe sådan en gren fuld af knopper af ved et uheld. Pdas. er det jo vidunderligt at kunne nyde den på tæt hold i stuerne.

  Jeg har en enkelt 1 1/2 år gammel Fryhlingsduft, men den flyttede jeg i efteråret, så den vokser sig vist bare til i år. Så kan jeg glæde mig til dens blomsterpragt til næste år. Det falder forhåbentlig sammen med min datters bryllup.
  God tur i haven i dag. Det er lige vejr og temperatur til det.

 3. Neeeejjj, er din Frühlingsduft allerede sprunget ud 🙂 Og 7 store af slagsen, hvilken rigdom du har i din have. Mine 3 står med masser af knopper, men der går nok 1-2 dage endnu før de springer ud. Det er simpelthen en af de skønneste roser og så er den dejlig tidlig.

  Fortsat god pinse.
  Ulla

 4. Hvor skønt – mine roser er slet ikke så langt frem, men jeg glæder mig til at se de nye engelske roser, der snart viser deres skønhed.
  Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget – en fejl blev til skønhed indendørs ;o).

 5. Jeg har også en stor busk, men den er ikke sprunget ud endnu, kun lige på spring. Den har en skøn duft.

 6. Hvor er de smukke.
  Det er lige før man kan mærke dufte af blomsten på dit sidste billede.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god 2. Pinsedagsaften.

 7. hold da op, så langt fremme er mine roser ikke endnu. Siden du skrev om Frühlingsduft sidste år besluttede jeg at sådan en måtte jeg have – det er bare ikke lige blevet i iår. Men det når jeg sikkert. Til gengæld har jeg fået rosenviklerlarver – og det skal man bestemt ikke misunde mig!!! god sommeraften til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield