Løg og knolde, , ,

Perlehyacintvariationer

Der er meget jeg ikke når eller ikke er særlig god til i haven f.eks. beskæring af træer og roser. Men er der noget jeg er god til, så er det at lægge blomsterløg. Jeg får altid købt en masse i efteråret og får også puttet dem i jorden. Jeg får også altid sat julens hyacintløg i jorden udenfor, og det samme gælder for de andre løgvækster, som har pyntet indendørs i det tidlige forår. Det resulterer i et et skønt blomsterflor hele foråret, og det er helt vidunderligt. Jeg kan varmt anbefale det til alle dem, som ikke får det gjort. Man får meget for en lille indsats.
Lige nu står perlehyacinterne, Muscari, i blomst i hele haven. De blå har jeg i store mængder. De er flittige til at sætte sideløg, så der dannes hurtigt tuer, som kan deles og blive starten på en ny gruppe et andet sted i haven. De har heller ikke noget imod lidt frost, og trives de fleste steder. En helt igennem nemt og dejligt forårsløg.
De sidste par år er bestanden også vokset rent farvemæssigt.

De blå som jeg sikkert har i flere varianter uden helt at kunne skelne dem fra hinanden.

Muscari latifolium, som er mørkeblå nederst og lyseblå øverst.

Den hvide White magic, som også er blevet meget almindelig de senere år.

Den lyseblå Valerie Finnis, som ikke er sprunget helt ud endnu. Den står i et nordvendt bed.

Den lyserøde Pink Sunrise, som jeg før har vist på bloggen, men nok tåler en gentagelse.

Perlehyacinterne passer ind mange steder og bliver sjældent for meget i modsætning til de store hyacinter. De store kræver en velvalgt plads for ikke at virke for anmasende i størrelse eller farve. Jeg planter altid de mange hyacinter fra julen og foråret ud i haven, hvor jeg tror de passer ind. De bliver ikke helt så store, som ved første blomstring, men er nu rigtig flotte alligevel. Jeg flytter dem så igen her i foråret, hvis de står forkert rent farvemæssigt. Der er utroligt mange nuancer af lyserød og lilla. I år har jeg sat orange hyacintløg. De er endnu ikke sprunget ud, men jeg venter med spænding 🙂