Løg og knolde

Perlehyacintvariationer

Der er meget jeg ikke når eller ikke er særlig god til i haven f.eks. beskæring af træer og roser. Men er der noget jeg er god til, så er det at lægge blomsterløg. Jeg får altid købt en masse i efteråret og får også puttet dem i jorden. Jeg får også altid sat julens hyacintløg i jorden udenfor, og det samme gælder for de andre løgvækster, som har pyntet indendørs i det tidlige forår. Det resulterer i et et skønt blomsterflor hele foråret, og det er helt vidunderligt. Jeg kan varmt anbefale det til alle dem, som ikke får det gjort. Man får meget for en lille indsats.
Lige nu står perlehyacinterne, Muscari, i blomst i hele haven. De blå har jeg i store mængder. De er flittige til at sætte sideløg, så der dannes hurtigt tuer, som kan deles og blive starten på en ny gruppe et andet sted i haven. De har heller ikke noget imod lidt frost, og trives de fleste steder. En helt igennem nemt og dejligt forårsløg.
De sidste par år er bestanden også vokset rent farvemæssigt.

De blå som jeg sikkert har i flere varianter uden helt at kunne skelne dem fra hinanden.

Muscari latifolium, som er mørkeblå nederst og lyseblå øverst.

Den hvide White magic, som også er blevet meget almindelig de senere år.

Den lyseblå Valerie Finnis, som ikke er sprunget helt ud endnu. Den står i et nordvendt bed.

Den lyserøde Pink Sunrise, som jeg før har vist på bloggen, men nok tåler en gentagelse.

Perlehyacinterne passer ind mange steder og bliver sjældent for meget i modsætning til de store hyacinter. De store kræver en velvalgt plads for ikke at virke for anmasende i størrelse eller farve. Jeg planter altid de mange hyacinter fra julen og foråret ud i haven, hvor jeg tror de passer ind. De bliver ikke helt så store, som ved første blomstring, men er nu rigtig flotte alligevel. Jeg flytter dem så igen her i foråret, hvis de står forkert rent farvemæssigt. Der er utroligt mange nuancer af lyserød og lilla. I år har jeg sat orange hyacintløg. De er endnu ikke sprunget ud, men jeg venter med spænding 🙂

12 thoughts on “Perlehyacintvariationer

 1. Forårsløg er et hit! – og perlehyacinter så skønne. Jeg har dog kun de blå, men jeg husker også altid at sætte dem i jorden. Der er belønning ved kasse 1 🙂

  Håber du kommer lidt i haven på trods af det kedelige vejr.
  /Birgitte

 2. Takker for fin kommentar hos meg:) Det erjo så motiverende og hyggelig med hilnser og dialog i bloggen, så jeg skal virkelig prøve å skjerpe meg:) Og så treffer men jo letter nye også om man legger igjen noen spor. Slik som nå, så fant jeg din blogg. Så fine den er, jeg gleder meg til å suse mer rundt her:)
  Jeg takker for ditt tips, det letter etterforskningen mye:) Ha en flott dag:) Herlige perleblomster du viser. Jeg har satt den rosa for første gang i fjor, og jeg er spent på å se den:)

  1. Perlehyacinterne er aldeles yndige, – desværre mener mosegrisene også at de er en delikatesse ;o) Jeg fik den hvide sidste år, og jeg har lige været ude og se at de er fint på vej.

 3. Sikke nogle skønne billeder. Jeg var slet ikke klar over at der findes sådan en variation i perlehyacinter. Jeg har kun den første sort, men kan da mærke at jeg må på jagt efter et par aflæggere af de andre, når jeg støder på dem. Især de blå med mørke og lyse farver og de helt hvide kunne jeg tænke mig.

  Jeg har dem mange steder i haven, og nyder dem virkelig. jeg bryder mig ikke så meget om storebror, men synes at de små er så fine. Jeg kan især godt lide deres frodighed.

 4. Det er rigtigt dejligt med løg i jorden og Birgitte siger det så godt med “belønning ved kasse 1”. Jeg fristes altid helt vildt i efteråret og kan slet ikke få nok af tulipaner og nacisser og alle de andre skønne sager, så man næsten får en helt anstrengt økonomi… 🙂 Perlehyacinterne er yndige – jeg har kun de blå og ønsker mig de rosa også.

 5. Jeg er helt enig med dig. Og jeg propper også i jorden hér, både om efteråret og vinterens løg om foråret. Det er virkelig noget man kan se i haven i løbet af nogle år.
  Og du har ret, at perlehyacinther går man næsten aldrig galt i byen med. Jeg ‘mangler’ kun de lyserøde i min have. Så jeg håber at de er blevet bare lidt billigere til efteråret. Jeg startede også med de hvide, da de endnu var sjældne, og man får hurtigt en god bestand med deling og flytning.

 6. Hold da op, var slet ikke klar over at man ku få perlehyacinter i så mange forskellige farver… de er smukke :o)

  Ha en go aften…

 7. Jeg elsker perlehyacinter og synes at det er forfriskende med alle de nye varianter, synes at dine mørkeblå er ret fine. Jeg har ikke haft god erfaring med genplantning af de perlehyacinter jeg har købt i potter om julen – mange er blevet nogle underlige pjuskede duske. Derimod har jeg glæde af de andre løgvækster som jeg har købt og plantet efter de har stået i stuen.

 8. Gode billeder af dine perlehyacinter.
  Jeg er helt enig. Vi køber løg hvert år. Ikke kun hyacinter også mange tulipanløg ( sidste år 500 stk. året før 2000 stk) og andre forårsløg.
  I år fik jeg købt hvide perlehyacinter. De blå har vi en del af. Jeg ville også have haft de lyserøde, men gartneren på markedet sagde, at de var alt for dyre i indkøb, så dem kunne han ikke sælge på markedet. Håber de med tiden falder i pris.
  Tak for kigget
  Ha` en god søndag.

 9. uha…..ja løg kan man simpelthen ikke skrue for mange ned af – og hos dig ser det jo magisk ud med alle de skønne perlehyacinter……..

  …..og suk – den lyserøde tåler bestemt gentagelse igen og igen og……….

  Knus Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield