Ukrudt

Om at holde af

Nu synger påskeferien på sidste vers. I morgen starter hverdagen igen, og det er selvfølgeligt svært, for jeg nåede jo ikke alt det, som jeg gerne ville. Især ikke ude i haven, men sådan er det jo altid og heldigvis for det. Tænk hvis der ikke var mere at gøre derude, det ville være en frygtelig tanke. Det er også en utopisk tanke, for så skulle jeg også være løbet tør for drømme og ideér! Det er jeg ikke, og jeg er heller ikke løbet tør for bede med ukrudt, mælkebøtter i græsplænen, lavendler der skal beskæres o.s.v. Jeg har ikke engang gjort køkkenhaven klar eller sået et eneste frø derude. Men jeg plejer at nå det, så det når jeg nok også i år.

Jeg plejer også at tage en bid af græsplænen hvert forår og indrage til et nyt bed. Det har jeg lovet mig selv ikke at gøre i år. For der skal ro på. Der skal styr på de eksisterende bede. Ovenstående billede er et eksempel på, at det er gået for vidt. Sidste år havde jeg så travlt med at grave nye bede i græsplænen, at jeg ikke havde tid til at luge i de andre. Græsplænen er lige så stille flyttet ind i blåbærbedet, så jeg har alligevel haft gang i greben og gravet græs som de andre år 😉

Jeg holder meget af alle forårsblomsterne, også de vilde. Det er ikke sådan, at jeg ligefrem planter dem i haven. Næh, de kommer helt af sig selv, og de er nu flotte på denne årstid, så selv om de giver mig meget arbejde, nyder jeg dem også.  De første mælkebøtter er sprunget ud. Men de skal virkelig holdes i ave, for de trives særdeles fint hos mig 😉

Vorteroden dukker også op af sig selv. Den forsvinder også ligeså stille af sig selv, når den er afblomstret, så den får bare lov til at være der.

Skovviolen er heller ikke inviteret, men hører også til de fine lige nu. Den skal tæmmes lidt, for ikke at blive for styrende.

Foråret er nu dejligt 😀

 

7 thoughts on “Om at holde af

 1. Neeej den gule har jeg også 😀 Har stærkt mistanke om at der er en som har sået dem i min have!!!
  Jeg blev så træt af at fjerne græs der vandrede ind i mine bede, så derfor har jeg valgt at skifte det meste af græsset ud med bede og stenmelsstier 😉
  De timer jeg brugte på at fjerne græs og klippe græs vil jeg hellere bruge på at luge i bedene og rive stier 🙂
  Men men men god idé at lige tage et år hvor man ikke lige får nye bede alle vegne, for de er lige et par år om at blive lige så nemme at passe som de gamle 🙂
  Mon ikke du når køkkenhaven alligevel? 🙂
  Knus Marlene

  1. Jeg har også en plan, om at skifte græsstierne ud med stenmels- eller slotsgrusbelægning. Men det bliver ikke i år.

   Det er helt fint, at jeg ikke har sået endnu. I nat var der minus 2 grader.

 2. Jeg er heller ikke igennem hele haven første gang, men jeg når det jo nok. Det plejer da da.
  Jeg har også vorteroden. Den ER smuk, men den måtte nu gerne holde sig i læbælten i stedet for at komme op overalt.
  Her har det frosset igen i nat, men nu skinner solen, så det er hvis med at komme ud i haven.
  Tak for kigget.
  Ha` en god dag.

  1. Jeg synes ikke, at vorteroden er et problem, fordi den forsvinder igen af sig selv. Jeg ved nogen siger, at den efterlader tomme pletter i græsplænen, hvis den findes i større antal. Det kan jeg godt se er et problem.

 3. Ja, sådan havde jeg også nogle år. Nye bede er også sværere at holde rene, både fordi jorden er fyldt med ukrudtfrø, og planterne er små.
  Jeg når heller aldrig det hele, så jeg lader ofte bagsiden af mit drivhus sejle i ukrudt og rod, for det ses ikke så godt, og så koncentrere jeg mig om de bede som er gode.
  Du skal bare få dig en kanin, så har du pludselig ikke mælkebøtter. Jeg planter dem nogle gange nede hos dem, når jeg finder dem i resten af haven 😀 Og jeg havde hundredevis engang.

 4. Puha…. så er det ikke kun mig, der føler at jeg er lidt bagefter. En uges ferie i England har ikke gjort den fornemmelse mindre. Køkkenhaven er på ingen måde klar – men på den anden siden er jorden endnu iskold og jævnlig dækket af nattefrost – mon ikke også det er gældende hos dig, der jo også bor i et “frost på udsatte steder- område”?!
  Bedste hilsner fra Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield