Havearbejde, Løg og knolde

Klar, parat, sæsonstart

Jeg har knoklet løs de sidste par uger for at få gjort staudebedene og køkkenhaven forårsklar. Især køkkenhaven er jeg kommet sent i gang med. Det gør nu ikke så meget for det har været sådan et iskoldt forår, at det faktisk først er nu, der kan sås for alvor. Men det er altid super tilfredsstillende, når køkkenhaven er ryddet og gjort klar til sæsonen. Det giver energi til en masse andet havearbejde 😉

Det er jordbær i forgrunden og hvidløg til højre. I midten har jeg et rudeformet bed kantet med purløg. Der skal være et plantestativ med stangbønner i midten. Bagerst er der solbær, ribs hindbær, blåbær og jordbærrabarber.

Jeg har en køkkenhave mere i Hønsegården (det stykke jord, som jeg har lejet af naboen). Her har jeg også jordbær.

Og kæmperabarber.

Her er Hønsegården set fra den anden ende. Til venstre har jeg løgmarken. Det er alle de løg, som jeg har gravet op af et bed, som skulle omlægges. Når jeg kan se, hvad det er, og hvilken farve de har, bliver de flyttet ind i blomsterbedene. Jeg har flyttet vintergækker, dorothealiler, scilla og de første tulipaner.

Her er lige et billede af tulipanfloret i et af bedene i haven. Det er Blue diamond og resten er ikke navngivet, men senere kommer der i hvert fald Mount tacoma og Angelique. Pæonerne er godt på vej og judaspengene blomstrer. Der dukker noger nyt op hver dag, og det er bare sådan forår er 😀

 

12 thoughts on “Klar, parat, sæsonstart

 1. Hvor ser det tjekket ud i din køkkenhave. Og hvor er der plads til masser af godter. Og så ser rigtig godt ud med jeres mur bagved.
  Jeg heller ikke kommet igang med at så endnu, men jeg håber, at vejret bliver til at jeg kan starte op imorgen.

  1. Jeg satser på, at få sat løg og lagt kartofler ud over såningen, så det må gerne blive opholdsvejr.

 2. Hvor ser det flot ud og muren giver lige urtehaven prikken over i-et – det bliver en fryd at sidde på bænken og nyde synet. Jeg kan huske den fornemmelse af tilfredshed, glæde og forventning når køkkenhaven er gjort klar til sæsonen.

  1. Jeg tænker også meget over , hvordan jeg vil bruge muren. Den er helt sikkert god til at holde på varmen. Det kan jeg se allerede, der hvor der er tulipaner. De springer hurtigere ud langs muren, så måske skal jeg have nogen eksotiske planter/træer 🙂

 3. RESPEKT – hvor ser det bare super skønt ud Ina – det bliver fantastisk flot når frøene får lidt varme og begynder deres færd mod høst……….syntes også snart vi trænger til varme :0)

  Knus Dorthe

 4. I dag var derheldigvis varme, men desværre også en strid østenvind. Men nu er det altså rigtigt på vej :-))

  1. Ja lige nu er den super veltrimmet, og det er også derfor, jeg har fotograferet den fra alle leder og kanter 😉
   Der kommer helt sikkert mange rapporter fra køkkenhaven i løbet af sæsonen.

 5. Hej Ina
  Hvor ser det bare godt ud – nogle ville måske sige” jamen det er jo bare jord og så lidt grønt” men vi som elsker haven ser allerede i det tidlige forår alle de vækster som vi ved kommer. Jeg synes det er en heldig egenskab at være i stand til at forestille sig. Rigtig glædeligt forår og rigtig dejlig arbejdslyst til dig. Ane Kathrine

  1. Du har helt ret. Man skal nok være køkkenhavemenneske for at synes så godt om bar jord. Gad vist om landmændene også har det sådan 😉

 6. Wow, det ser vel nok godt ud, men også meget, meget stort. Får I brugt alle urterne? Vores køkkenhave er ikke så stor, og vi har egentlig heller ikke brug for så megen mere plads, men alligevel får jeg gravet et ekstra stykke her i weekenden – skal jo have plads til alle de spændende historiske kartoffelsorter 😉

  Kh. Marlene

  1. Jeg bruger en del af det. Men jeg sylter og blancehrer ikke grønsager 😉
   Jeg bruger også en del af køkkenhaven til blomster, såning af toårrige og skærehave

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield