Dyr, Lidt af hvert

Jeg har fået høns

Det er ganske vist. Jeg har fået en hønsefamilie bestående af en hane, en høne og tre kyllinger. Ikke sådan en, som er afhængig af min daglige tilstedeværelse, for det duer ikke. Næh, den skal ikke fodres, spiser ikke mine planter og bliver heller ikke taget af ræven. Jeg får desværre heller ingen æg, men til gengæld et smukt indslag i haven.

Jeg har været så heldig, at vinde den i kunstforeningen på mit arbejde i sidste uge. Årets indkøbte kunstværker bliver udloddet til den årlige generalforsamling, og da mit navn blev udtrukket som det tredje af 10 heldige, var jeg ikke i tvivl. Det skulle være hønsefamilien 😀
Den har også en historie. Da nogle fra kunstforeningen var på besøg hos maleren Lena Mandal i Janderup, stod der en lignende hønsefamilie på gårdspladsen. Det var Lenas mand Jan Nielsen, som havde kreeret den. Foreningens formand var vild med den og købte den til sig selv. Hun spurgte om der var flere høns, så de kunne købe nogle til kunstforeningen. Ikke umiddelbart, men der lå en hønsefamilie uden fødder på loftet. De aftalte, at komme igen senere, så ville Jan Nielsen få sat fødder på i mellemtiden. Da de kom tilbage var familen klar, som på billedet ovenover. Men der var blevet et par brosten mindre på deres gårdsplads 😉

Nu skal familien lige finde sig tilrette hos mig. Jeg ville gerne have dem på min gårdsplads ud mod Hovedgaden, men jeg tør ikke endnu. Det er ikke ræven jeg frygter, men alle de tobenede, så jeg finder en plads i haven, hvor jeg kan holde øje med dem fra terrassen.

 

9 thoughts on “Jeg har fået høns

 1. Hvor er den fin din hønsefamilie 😀
  Det må da være træls, at bo et sted hvor man (måske) ikke kan have sine ting for sig selv :-/ Det kan vi heldigvis godt.
  Selv om vi bor på en grusvej, med få huse, er det næsten kun folk der selv bor her, som kommer her. For her er altid nogle hjemme, og naboerne holder øje med hinanden(s´ting)
  Håber du får lov at have din hønsefamilie i fred i lang tid endnu.
  Forårs hilsner fra Marianne.

 2. Øjøjøj tillykke med den lille familie som er rigtig skøn – jeg vil sige at jeg blev ret vild i varmen inden jeg læste dit indlæg, for jeg har ledt med lys og lygte efter høns som disse og som jeg husker var fremme for nogle år siden. Dengang var der ikke lige plads i budgettet og nu er markedet som blæst! Men det lyder jo ikke til at de er i produktion mere.
  Heldige dig det er da et super skønt indslag i haven;0)

 3. Hvor er det en skøn hønsefamilie, du har fået der, og ‘low-maintance’ må man sige 🙂

 4. Sikke nogen fine høns! Troede dog først at det var rigtige høns du havde fået. Men kan godt se pointen i at de ikke skal passes.
  Det er bare ærgeligt at man går glip af æggene og gødningen 🙂

 5. Tillykke med de skønne høns…..kan godt forstå din glæde – de skal nok blive så glade for at bo hos dig at de en sen nattetime nok begynder at klukke ;0)

  Knus Dorthe

 6. Tak for alle jeres kommentarer.
  Jeg er meget glad for mine høns, og jeg er sikker på, at de kan stå i fred i haven.

 7. Den perfekte hønsefamilie må man sige… hvor er de kære :o)
  Nu ved jeg jo ikke hvad de andre præmier var, men jeg ville helt sikkert også ha valgt hønsefamilien… de ku passe godt ind i min have 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield