Frø

Isabellas om torsdagen

Hvad er det nu for noget med den gæsteskribent på Isabellas facebookside, er der nok nogen som tænker. Hvad går det egentlig ud på?

Tidsskriftet Isabellas søgte en gæsteskribent til at så og skrive om deres frøpakke, og jeg meldte mig og blev valgt. Det er jeg rigtig glad for, fordi jeg er vild med frø og at så 😉
Jeg har fået tilsendt de 10 frøposer bestående af italiensk oksetunge, jomfru i det grønne, blåhoved, hvid brudeslør, klokkehonningurt, guldvalmue, stolte kavalerer, bladbede, persille, purløg og to zinkmistbænke. Jeg skal så skrive et par linier om projektet hver torsdag. Det er noget jeg selv har valgt, for egentlig hed det en gang hver 14. dag, men der er alt for meget at skrive om lige nu 😉
Der er ellers ikke nogen specielle krav til projektet, så det er mig selv som sætter dem.

Jeg har bestemt mig for, at det hele skal være i ét bed. Det var oplagt, at grave et nyt bed i græsplænen, men jeg har lovet mig selv IKKE at grave flere nye bede i græsplænen i år. Der skal ro på. Der skal kræses om de eksisterende bede, og byggepladslooket skal ikke være årets altdominerende tema i haven igen i år. Derfor bliver det store bed i skærehaven i Hønsegården til Isabellas smukke blå bed. Sidste år var det fyldt med sommerblomster, så det er nemt at gå til.

Det er renset og revet og klar til at så i. Det største problem bliver nok, at jeg må fjerne de selvsåede lyserøde stolte kavalerer, kornblomster og morgenfruer fra sidste år, når de kommer. Sådan noget er jeg ret dårlig til, så det bliver en udfordring, men sikkert en god øvelse. Jeg har nøje læst dyrkningsbeskrivelserne på frøposerne, og har tænkt mig at gøre som foreskrevet for en gangs skyld. Derfor har jeg forspiret persille, italiensk okseøje og stolte kavalerer. Det gik lynhurtigt med de stolte kavalerer. Efter 3 dage i mistbænken i bryggerset er de allerede stukket af i højden. De er flyttet til havestuen, men jeg overvejer et nyt forsøg. Det er ligefør det kræver webcam for at det ikke skal gå galt igen med den spirehastighed. Der er heldigvis masser af frø i poserne 🙂

Projektet kan som sagt følges hver torsdag på Isabellas facebookside.

 

12 thoughts on “Isabellas om torsdagen

 1. Øøøøøj, mand. KÆMPEMÆSSIGT TILLYKKE, Ina. Hvorbliver det bare spændende -både for dig og for os, som jeg håber får lov til at følge med fra sidelinjen.

  Jeg må indrømme at jeg ville ønske det var mig! Det er min store drøm at komme til at leve af at skrive om haver og planter en dag.

  Og et blåt bed! Jubiiii! Det har jeg aldrig haft, men vil meget gerne ‘lære’ det!

  Jeg kan sagtens følge dig mht. De selvsåede lyserøde, der ikke skal forstyrre. Mon ikke de kan flyttes med nænsom hånd?
  Knus og dejlig weekend!

  Marianne med
  Den Helbredende Have

 2. Jeg kan ikke ligefrem leve af det. Honoraret er mistbænke + frø, men for frøelskere som jeg er det jo skønne sager 😉
  Jeg tager det, som en udfordring, som jeg gerne vil prøve. Det er noget jeg brænder for, så jeg kan heller ikke forestille mig, at jeg løber tør for stof lige med det samme.
  Problemet med de selvsåede er at det tager tid at flytte dem, men de kan da ikke bare smides på komposten 😉

 3. Hej :0)

  Det glæder jeg mig til at følge :0) Især når det er en man “kender” ;0). Det ser SÅ skønt ud med skuret bagved, ÆÆLsker den rustikke farve på træværket. God fornøjelse med projekt Isabella ;0)

  Kh Marlene

 4. …..det bliver super spændende og inden planterne er kommet ud i bedet er det jo en succes – for hvor ser der allerede superhyggeligt ud derude Ina og “vinduet” er da et lækkert tvist :0)

  Knus Dorthe

  1. Vinduet var oprindelig en juleting, som var rødmalet. Sidset sommer fik den så et penselstrøj med året farve 😉

 5. Så er du jo lidt berømt 😀
  Det er sjovt at kunne få lov at skrive om noget vi brænde for, det kan jeg bestemt godt sætte mig ind i.
  Der er så hyggeligt i dit hjørne ved skuret. Det er da det perfekte sted til dit Isabella bed.
  Jeg er vild med de spirekasser. Men jeg kunne ikke finde dem på Isabellas?

 6. Nej, hvor spændende – det glæder jeg mig til at følge :-)) Men jeg har slet ikke hørt om, at de søgte skribenter (har ellers holdt bladet, siden det udkom første gang), så går ud fra, at det hele er foregået på deres Facebook side?

  Kh. Marlene

  1. Ja, det hele er og kommer til at foregå på facebooksiden. Så det er en overkommelig opgave 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield