Frø

Forspiring nu også i højden

Der er endnu god plads i havestuen til alle forspiringerne. Det fantastiske arrangement med to borde oven på hinanden, giver rigtig meget plads til alle de priklede småplanter.

Det er egentlig bare opbevaring af et teaktrækbord, som skal sælges og et havebord, som skal udenfor. Det ser måske lidt specielt ud, men nu er jeg ikke sikker på, at bordene bliver flyttet foreløbig. Det kan være, at jeg ikke får brug for strygebrættet i år 😉

Der er stadig god plads til både spisebord

og sofahjørne i havestuen, så ingen grund til jammer 😉

De overvintrende agapanthus er godt på vej ligesom alle krydderurterne. Den grenede plante nederst i billedet er citronverbena. Den er altid meget længe om at vågne, men man skal ikke lade sig snyde.

Her er den meget tæt på, og i løbet af sommeren bliver den til en pæn stor plante med blade med en skøn citronsmag. Jeg bruger den i dressinger og salater.

I bryggerset står de nysåede potter. Der er konstant varme døgnet rundt, og de behøver ikke lys for at spire. Når de har spiret bliver de flyttet i havestuen, hvor der er køligere og masser af lys. Nu har jeg også fået de her smarte mistbænke til projekt Isabellas blå bed. Det ser jo helt tjekket ud i forhold til mine sædvanlige plastik-arrangementer. Lige nu er der stolte kavalerer, persille og italiensk oksetunge i bænken, som en del af projektet. Desuden har jeg forskellige basilikum, rævehaler og citrontemynte i bænken. Der kommer helt sikkert meget mere om både projektet og de andre såninger senere 😀

13 thoughts on “Forspiring nu også i højden

 1. Ej det er da et herligt arrangement du har lavet i din havestue. Som du jo også siger, der er plads til at sidde, så ingen grund til at pive. Men det er jo også herligt, at sidde midt i det hele!

  1. Indtil videre er det super skønt at sidde derude. Hvordan det bliver til maj, er en anden sag 😉

 2. Det ser super frodigt ud i din udestue – man må sno sig og være kreativ, når man skal have så meget i gang som dig. Det er nogle spændende planter, du har til spiring.

 3. Det ser altså rigtigt flot og frodigt ud :0)

  Mig kan det ikke afskrække, men mon ikke at nogle IKKE havetosser ryster lidt på hovedet?? 😀 Kan se at du stadig har plads til lidt mere hist og pist, så er det jo godt at du har nye forsyninger på vej i et andet rum :0)

  Mon problemet kommer når der skal prikles?? ;D

  Kh Marlene

  1. Det med priklingen ender altid med alt for mange planter og for lidt plads. Det er vist en naturlov. Men endu er der jo oceaner af plads 🙂

 4. Sikke en aktivitet. Det ser skønt ud.

  Selv er jeg kun lige gået i gang, jeg vil bl.a. lave mange edderkoppeblomst (cleome)

 5. Lækkert lækkert, Ina. Hvor er de søde, dine træspirekasser. Meget Isabellask.

  Gid jeg havde en havestue. Det meste af mit rykkede i drivhuset i går og nu er bobleplast indkøbt til HVIS nu, der kommer en frostnat.

  Jeg er i gang med at prikle. Sikke et hyr med de Løvemund! Husker du også har sukket lidt over det småfnuller. Men de er bare så skønne, så jeg regner med at det har været det hele værd.

  1. Spirekasserne er af zink, men de er meget Isabellaske. Om det er spikasserne eller varmen i bryggerset ved jeg ikke. Men stolte kavalerer, rævehaler og Helenium aromaticum ‘Pineapples’ spirer allerede efter tre dage, så jeg fik travlt med at flytte dem i havestuen inden de stak til vejrs 😉

   Løvemund vil jeg heller ikke undvære, selv om de er noget fnidrede at prikle.

 6. Hvor ser det altså godt ud, Ina. Og dejlig havetosse-opfindsomt 🙂
  Jeg har også brugt tricket med borde ovenpå hinanden i drivhuset inden jeg fik nok reoler. Det er virkelig smart.
  Og jeg ville elske at sidde derude i alt den frølingen-glæde. Men jeg må også indrømme at hen i maj, så glæder jeg mig også til at få tingene ud i haven i krukker og bede, og få det lidt mere ryddeligt. Hver ting til sin tid 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield