Article
20 comments

En rigtig Ina dag

“Så får du en rigtig Ina dag” sagde min 17-årige ved halv nitiden i morges, da jeg satte hende af ved Kvickly, hvor hun arbejder i fritiden. Inden da havde jeg sat manden på toget til to-dages IT-nørd-konference, og den 19-årige hjemmeboende drog afsted i går og kommer først hjem søndag eftermiddag. Det gør Kvickly-medarbejderen også, så nu har jeg ikke bare en dag, men faktisk en weekend for mig selv. Det sker yderst sjældent, så nu skal der nørdes 😉

Ikke overraskende er det noget med have, som bliver det gennemgående tema i denne weekend. Først tog jeg en tur til et par byggemarker (de har tidligt åbent), og derefter to planteskoler, hvor jeg fik købt hornvioler og anemoner til krukkerne. Og så lykkedes det mig i den mest velassorterede af planteskolerne i Holbæk at få fat i både økologisk  såjord og økologisk krukkejord. De har godt nok ikke det danske økomærke, og de er også baseret på spagnum. De har det svenske økomærke, og det er da et skridt på vejen. Det er meget svært at få fat i økologisk jord, så jeg tror på, at det hjælper at efterspørge det. Det måtte jeg også for at finde det 😉

Jeg var også lige forbi Casparis lagersalg og fik suppleret serviet- og gavepapirsdepotet. De har nogle skønne servietter med haveredskaber og gavepapir med grønsager fra Royal Horticultural Society, og så er det 2. sortering til ingen penge 🙂

I eftermiddag står den på udtyndning og prikling i de første såninger, som det ses er der lidt trængsel hos de smalbladede klokker. Til gengæld er der lidt langt imellem tidselkuglerne ved siden af. Sådan er det nogen gange, når man sår 😉 Jeg skal også have sået flere af de tidlige sommerblomster som klokkerankerne, men de fleste sommerblomster som tagetes, prydtobak og lathyrus venter jeg en måneds tid med. Det kribler i fingrene for at gøre det, men erfaringen siger mig, at de bliver for ranglerede, hvis jeg starter nu. De kan først plantes ud i slutningen af maj, når faren for nattefrost er overstået.

Og så har jeg lige fået en ekstra tjans, som jeg glæder mig rigtig meget til. Jeg skal være gæsteskribent på Isabellas facebookside med et indlæg ca. hver 14. dag om, hvordan det går med såning og dyrkning af 10 forskellige slags frø, som kommer med posten en af dagene sammen med tilhørende mistbænke. Læs mere på siden HER

Der er som altid også nogle tekniske udfordringer, som jeg skal have gjort noget ved. En af dem er, at Google Friend Connect nu kun duer til Blogspot. Fremover kan bloggen her følges via facebooksiden (knap i højre side) og bloglovin Follow my blog with Bloglovin.

Nu kommer solen, så nu smutter jeg ud og planter i krukker…

 

20 Comments

 1. Jeg læste godt om din nye tjans – tillykke med den 🙂
  Sikke du har snoldet!

  Reply

  • Tak skal du have.
   Ja, nu har jeg jo kun vist de haverelaterede indkøb 😉

   Reply

 2. Det lyder som en helt rigtig dag, jeg behøver nok ikke skrive hyg dig :o)
  Det er jeg sikker på, at du gør.
  Hilsen
  Lisbeth
  Samsø

  Reply

  • Jeg har rigtig hygget mig og været ude i haven til det blev for mørkt 😀

   Reply

 3. Det lyder som en rigtig dejlig dag og så har du endnu en dag til at Ina-hygge, skønt 🙂
  Tillykke med din nye tjans – det bliver da hyggeligt at kunne læse noget fra din hånd i magasinet. Mon ikke også, at der falder lidt gloser af omkring det spændende projekt her på bloggen – det håber jeg.

  Reply

  • Det bliver på Isabellas favebookside jeg skriver. Men jeg tænker, at jeg nok skal kunne skrive passioneret om frøsåning. Det plejer jeg at kunne 😉

   Reply

 4. Hej Ina,
  Hvor sejt du skriver for Isabellas.
  Dejligt med en INA dag. Det kan vi alle bruge. Min onsdag i næste uge skal være Anne Dag. Det er skønt at kunne nørde og gøre det vi aller helst vil.
  De ser godt ud alle dine spirede klokker. God lørdag.

  Reply

  • Jeg har haft en pragtfuld dag, og jeg håber din Anne-dag bliver lige så god 😉

   Reply

  • Jeg glæder mig også til at skrive om frøsåning. Lidt nørdet, men jeg kan godt li’ det 😉

   Reply

 5. Tillykke fru skribent….det bliver spændende ;0) Skønt med sådan en week-end hvor tiden kan bruges på lige hvad du lyster…….er sikker på du nyder det fuldt ud og får taget fat på foråret med de skønne hornvioler.

  Skønne sager du fik med hjem i kurven ;0)

  Knus Dorthe

  Reply

  • Jeg har nydt det fuldt ud. Nu er huset fuldt igen, og det er nu også meget dejligt 😉

   Reply

 6. Kunne også godt snart trænge til en af de der super gode Ina dage 😉

  Ha’ en fantastisk dag 🙂

  Reply

 7. Det lyder som starten på alletiders hyggelige Ina-weekend 🙂
  Og det ville også være sådan at jeg ville planlægge en Hanne-dag. Fred og tid til at nusse om små-planter og krukker, ah.. hvor skønt.
  Og tillykke med dit nye skrive-job. Det bliver spændende at følge. Jeg glæder mig til at se hvilke frø det er og mistbænken 🙂

  Reply

  • Jeg regner med at frø og mistbænk lander i morgen, og så skal du nok få mere at vide om dem.

   Reply

 8. Fedt med sådan et par Ina-dage… det kan vi alle bruge en gang imellem :o)
  Held og lykke med skriveriet, det lyder spændende :o)

  Ha en go aften…

  Reply

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield