Shopping til haven, , , , ,

En rigtig Ina dag

“Så får du en rigtig Ina dag” sagde min 17-årige ved halv nitiden i morges, da jeg satte hende af ved Kvickly, hvor hun arbejder i fritiden. Inden da havde jeg sat manden på toget til to-dages IT-nørd-konference, og den 19-årige hjemmeboende drog afsted i går og kommer først hjem søndag eftermiddag. Det gør Kvickly-medarbejderen også, så nu har jeg ikke bare en dag, men faktisk en weekend for mig selv. Det sker yderst sjældent, så nu skal der nørdes 😉

Ikke overraskende er det noget med have, som bliver det gennemgående tema i denne weekend. Først tog jeg en tur til et par byggemarker (de har tidligt åbent), og derefter to planteskoler, hvor jeg fik købt hornvioler og anemoner til krukkerne. Og så lykkedes det mig i den mest velassorterede af planteskolerne i Holbæk at få fat i både økologisk  såjord og økologisk krukkejord. De har godt nok ikke det danske økomærke, og de er også baseret på spagnum. De har det svenske økomærke, og det er da et skridt på vejen. Det er meget svært at få fat i økologisk jord, så jeg tror på, at det hjælper at efterspørge det. Det måtte jeg også for at finde det 😉

Jeg var også lige forbi Casparis lagersalg og fik suppleret serviet- og gavepapirsdepotet. De har nogle skønne servietter med haveredskaber og gavepapir med grønsager fra Royal Horticultural Society, og så er det 2. sortering til ingen penge 🙂

I eftermiddag står den på udtyndning og prikling i de første såninger, som det ses er der lidt trængsel hos de smalbladede klokker. Til gengæld er der lidt langt imellem tidselkuglerne ved siden af. Sådan er det nogen gange, når man sår 😉 Jeg skal også have sået flere af de tidlige sommerblomster som klokkerankerne, men de fleste sommerblomster som tagetes, prydtobak og lathyrus venter jeg en måneds tid med. Det kribler i fingrene for at gøre det, men erfaringen siger mig, at de bliver for ranglerede, hvis jeg starter nu. De kan først plantes ud i slutningen af maj, når faren for nattefrost er overstået.

Og så har jeg lige fået en ekstra tjans, som jeg glæder mig rigtig meget til. Jeg skal være gæsteskribent på Isabellas facebookside med et indlæg ca. hver 14. dag om, hvordan det går med såning og dyrkning af 10 forskellige slags frø, som kommer med posten en af dagene sammen med tilhørende mistbænke. Læs mere på siden HER

Der er som altid også nogle tekniske udfordringer, som jeg skal have gjort noget ved. En af dem er, at Google Friend Connect nu kun duer til Blogspot. Fremover kan bloggen her følges via facebooksiden (knap i højre side) og bloglovin Follow my blog with Bloglovin.

Nu kommer solen, så nu smutter jeg ud og planter i krukker…