Sommerblomster

En knaldrød frøken

Rød er dagens X-faktor farve hos Moseplassen, og en knaldrød frøkenhat, Zinnia, var den blomst, som jeg straks tænkte på.Zinnia er en af de sommerblomster, som er et must i haven.  De er forholdsvis nemme at dyrke, men skal helst forkultiveres enkeltvis i potter. De blomstrer hele sommeren og efteråret, og man kan bare plukke løs, så sætter de nye blomster. De fås i mange farver, fra de sarte og de skrappe til de limegrønne.

Frøkenhat er bare sommer 😀

17 thoughts on “En knaldrød frøken

 1. Jeg er helt enig med dig i, at Zinnia bare er sommer så det basker 🙂
  Jeg har også altid en flok blandede Zinnia mindst et sted i haven, for de er så skønne i deres mange farver sammen. Jeg forkultiverer dem også enkeltvis, for de er vist ikke så glade for at få forstyrret rødderne. God x-faktorkandidat.

 2. Det er en rigtig sommerblomst og den røde er en god kandidat. Jeg havde den cremefarvede sidste år og det var en stor succes, så nu må zinnia være fast inventar i sommerhaven.

 3. Den er absolut en blomst med x-factor og navnet Frøkenhat er så dejligt. Den er et must i min have i alle farver:-)
  Jeg håber at der også er kommet mindere temperaturer hjemme hos dig?

 4. Ja jeg er altså forelsket………….men har bare ikke snilde for frøkenhat – de er endnu ikke blevet en succes her…….men nye frø er købt og jeg vil forkultivere dem som du anbefaler……..måske så jeg knækker nøden ;0)

  Knus Dorthe

  1. Som skrevet skal man helst så dem enkeltvis i potter, for de har sarte rødder. De skal heller ikke have det for tørt, når de bliver plantet ud, men ellers plejer de at være nemme at have med at gøre. Håber at det lykkes for dig 🙂

 5. Så vakker kandidat! Skriver meg navnet på minnet. 🙂

  Lykke til!
  Har et lite Løv lotteri på gang, så velkommen inn om du vil. 🙂

 6. Zinnia er smukke. Jeg forstår godt at den blev dit valg. Held og lykke til.
  Sidste år havde vi slet ingen zinnia, men det håber jeg da på, at vi får i år.
  Tak for kigget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield