Frø, Vinter

De første spirer og de sidste mænd

Det første er ganske vist. Under plastikken i bryggerset er årets første forspiringer kommet op. Det er vinrød røllike, Achilles millefolium cassis som strækker sig mod lyset. De er nu flyttet ud i havestuen, hvor der er lyst og frostfrit men køligt.

I havestuen står der en del andre stauder, som er kuldekimere, så det varer lidt før, der er liv at spore i de potter. De skulle egentlig være flyttet helt udenfor i går, men sneen faldt det meste af dagen, så jeg fik aldrig taget mig sammen til at pusle udendørs. Det gjorde til gengæld huset yngste, som elsker sne.

Næsten 18 og HHX-elev men ikke for gammel til snemandsbyggeri 😉 Der var tø i luften, så forholdene var perfekte til sneformning.

Jeg håbede også, at de få plusgrader var vendepunktet, som fik kulden til at trække sig tilbage. Desværre nåede termometret ned på -9,6 i morges, så tilbage til start igen.  Og alligevel ikke, for vejrudsigten for den næste uge har overvægt i rød i forhold til blå farve, så nu må det være de sidste snemænd i denne omgang 🙂

7 thoughts on “De første spirer og de sidste mænd

 1. Hvor er det herligt, at yngste ikke har sluppet ‘legebarnet’ endnu. Og de er da for skønne disse sidste to mænd med hvide prikker i baggrunden 🙂
  Ja, jeg havde også håbet, at det vendte igår. Men heldigvis er der jo håb forude i vejrprognoserne. Så er det godt at vi kan få stillet vores forårskløe i fingrene med frøsåning, prikling og nursing af de små spirer. God fornøjelse 🙂

 2. Det er da herligt med en knægt på næsten 18 der stadig ‘leger’ i sneen… sådan noget skal man heller aldrig blive for gammel til :o)

  Ha en go aften…

 3. Dejlige skønne spirer – nu er du så igang:-) Jeg har jord indendørs og masser af frø så mon ikke jeg må se at hoppe på toget?
  Hvor er det skønt med snemænd i haven og så ser det også ud som om snemandsbyggeren har hygget sig med at fyre nogle snebolde afsted, herligt billede.

 4. Hej Ina
  Dejligt at få gang i den indendørs spiring..Jeg skal også have gjort noget – vi arbejder lidt på at få lavet varme i noget af drivhuset. Men er blevet ramt af virus herhjemme på trods af vinterferie :(.
  Hvor skønt med børn der stadig gerne vil lege i sneen og det er jo skønt at beholde den barnlige glæde så længe som overhovedet muligt..
  Mange hilsener Karina

  1. Øv, øv med de virus’er. jeg har også døjet meget de sidste par måneder. det eneste gode er, at man ikke kan komme i haven alligevel 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield