Løg og knolde

De dyrebare vinterhvide

Nu pibler det op med vintergækker og dorothealiljer, og de blomstrer løs. Det er ikke nogen stor samling, hverken i antal eller variation, jeg har. Lidt skematisk opstillet, ser udvalget sådan ud.

I hvert fald to slags vintergækker, og der er sikkert flere, hvis jeg havde husket at tage de forskellige slags blade med ind. Man kan læse mere om de forskellige slags på Broadleigh Gardens hjemmeside, som Birgitte fra en Landliggers dagbog, gjorde mig opmærksom på.

Jeg vil gerne have mange vintergækker, så når de er afblomstret om foråret, deler jeg flitttigt de små tuer i enkelt løg, og planter dem rundt i haven, så de igen kan blive til små tuer. Om efteråret køber jeg nye løg, så mængden og variationen bliver endnu større. Der findes mange slags, men de helt dyre tror jeg ikke ender i min jord. Der er nemlig gået helt inflation i vintergækløg, så der på auktion er solgt en Galanthus woronowii ‘Elizabeth Harrison’ til over 6000 kr. Jeg har desværre ikke selv noget billede af den, men der kan læses mere om den HER