Løg og knolde

Blåt i blåt

Anne fra Moseplassen opfordrer os i øjeblikket til at finde blomster med X-faktor indenfor bestemte farver. I dag og i morgen er det farven blå.

Blå er mange farver, og nogen gange bliver de lilla farver også kaldt blå i blomster-verdenen. Min opfattelse af blå er særlig fremtrædende om foråret. Porcelænshyacinten er meget yndig i sin sarte lyseblå farve. Her er den omgivet af skilla, som har en anden blå nuance. Begge betyder rigtig meget for mig i min have. Porcelænshyacinterne var der oprindelig i et mindre antal i min have. Den bliver opfattet lidt som en mormor-plante, men jeg elsker den, og nu har den fået lov til at sprede sig, så meget den kan. Skilla er en rigtig forårsbebuder. Den har jeg indført i haven, og hvert efterår sætter jeg flere løg.
Blåt er forår 😀

7 thoughts on “Blåt i blåt

  1. Jeg har også skilla i haven, og er meget glad for dem. Porcelænshyacinten kender jeg ikke, men den ligner bestemt en jeg skal stifte bekendtskab med :o)

    Ha en go dag…

  2. Jeg kan også veldig godt lide din lille porcelænshyacint. Jeg har ikke nogen af dem i min have, men det er da vist en fejl 🙂
    Knus Signe

  3. Hvor er de smukke Ina………og gode kandidater. Kender et sted hvor porcelæns hyacinterne står i bunden af en skovhave som anemoner i bøgeskoven……..over alt – et super smukt syn ;0)

    Knus Dorthe

  4. også jeg har scilla i haven – faktisk over det hele, når man flytter rundt på planterne, så følger der gerne nogen løg med – og de er flittige til at så sig selv. Jeg har faktisk høstet frø og smidt dem på en offentlig skrænt, i håb om at den bliver helt blå i løbet at nogen år…. jeg siger ikke hvor, for det er sikkert strengt forbudt 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield