Lidt af hvert

Styr på sagerne

Det her er vårsalat eller feldsalat, som den også kaldes. De små rosetter kan bruges som salat og smager helt fint. De pibler op ude i køkkenhaven lige nu, som det ses af billedet. De er selvsåede alle sammen, og er ret nøjsomme hvad angår voksested. Og nej, jeg har ikke styr på dem, og pyt med det, for jeg færdes ikke så meget på stien lige nu.
Til gengæld færdes jeg meget i blogland, dog ikke altid så meget som jeg gerne vil, og jeg får heller ikke altid lagt så mange kommentarer, som gerne vil. Det er der flere årsager til. Den ene altoverskyggende er tiden. Fuldtidsarbejdet og familien har førsteprioritet. En anden årsag er at jeg roder lidt rundt derude eller nærmere har gjort. Nu har jeg nemlig fået en blogroll. Jeg har kæmpet længe med at få en, så jeg kan følge med i alle de andre skønne blogs, som jeg gerne vil. Min blog kører på WordPress, og det kan rigtig mange gode ting og er et frit og uafhængigt Open source-program. Men jeg har endnu ikke fundet en dynamisk blogroll, der kan bruges, og som samtidig ikke lægger bloggen ned hver gang, man prøver at åbne den. Den bliver så langsom, at man mister tålmodigheden. Jeg har brugt andres blogrolls, men har savnet at have min egen med lige præcis de blogs, som jeg gerne vil følge med i.
Nu har jeg har løst problemet ved at oprette en blog på blogspot til min blogroll. Her har jeg styr på nye indlæg på alle de andre skønne blogge, som jeg så gerne vil følge med i. Det er selvfølgelig haveblogge, haveblogge, haveblogge og så lidt andet. Det er ikke sikkert, at jeg når at følge mere med, eller når at kommentere mere end før. Men om ikke andet har jeg fået styr på, hvad det er jeg ikke når 😉
Jeg har lagt den som et menupunkt i højre sidebar, og den hedder Anna’s Plads blogroll.
Når der bliver udviklet en brugbar WordPress-udgave, har jeg lovet min it-mand, som sværger til Open source, at flytte den tilbage 😉

I min tid som blogger har jeg åbenbart også fået oprettet flere forskellige Google-konti, og nogle af dem har jeg ikke adgang til mere. Det er noget værre roderi. Der er sikkert flere af jer, som har oplevet, at jeg melder mig ud som fast læser, og så melder mig ind igen kort efter, eller også er jeg tilmeldt flere gange med forskellige konti. Men det er der vel ikke nogen, som har noget imod.  Det er alt sammen forsøg på at rydde op i kontiene. Jeg ved ikke om det lykkes, og hvis ikke, så er det nok ikke værre end vårsalatens vækst i køkkenhaven. Det gør ingen skade, og nu har jo min egen blogroll 🙂

19 thoughts on “Styr på sagerne

 1. Sikke noegt rod. Kender ikke andet end blogspot, så jeg anede ikke at det var så besværligt andre steder..
  En blog kun med blogroll – Jamen du har jo løst problemet! Sådan!
  Glad for at jeg er med på din nye blogroll 🙂

 2. Der er rigtig mange gode open-source programmer, men jeg må med skam melde, at jeg ikke synes Word Press er en af dem. Min hjemmeside er en Word Press blog og vi er aldrig rigtig blevet gode venner :-). Jeg er ingen kodehaj og det er nok der den ligger.

  M.h.t. din feldsalat er det da en dejlig ting at have løbende løbsk i køkkenhaven 🙂

  Ha´en rigtig god aften
  Birgitte

  1. Jeg kan nu godt lide wordpress tanken, og jeg det er godt med forskelligheder. Det motiverer også til udvikling. F.eks. har blogspot nu fået kommentartråde, og det har wp haft længe. Jeg kan faktisk sætte den op til 10 trådede kommentarer, hvis jeg vil.
   Men blogrolls duer den ikke til 😉

 3. Hvor er det skønt med al din feldsalat, du har jo friske forsyninger gennem vinteren:)
  Det er altid rart når man får styr på sagerne, jeg synes ikke jeg når en brøkdel af al det jeg gerne vil – der er efterhånden så mange flotte haveblog’s og det er så fristende at surfe rundt.

 4. Kender alt for godt det der med at have for lidt tid til at blogge. Mængden af haveblogs er jo nærmest eksploderet og det er svært at nå rundt til alle og efterlade en lille kommentar.

  Det lyder da ellers fuldstændigt fantastisk med feldsalat på stien på denne tid af året 😉

  bedste hilsner fra Mette

 5. Kan godt forstå, du savnede en blogroll Ina. Jeg bruger min rigtig meget til at holde øje med jer andre 😉
  Jeg fik i øvrigt ikke kommenteret dine påskeklokker, men du har min fulde forståelse i forhold til ikke helt at kunne begrænse dig. Det er bare så skønne!!
  Knus Signe

 6. Hej Ina
  Dejligt med salat i haven..Vil ønske at det var mig..kunne nok godt have sået lidt i efteråret i drivhuset så ville vi have haft lidt nu.
  Er glad for at du skriver om dine problemer med blogroll – jeg har også wordpress til min blog og blogroll virker ikke optimalt ved mig. Så jeg har de blogs jeg følger inde under google læser men det er altså heller ikke optimalt måske jeg skulle kigge lidt på det du har lavet og kopiere dig..
  Det er nu også rart når bloggen er på Facebook så kan man også følge bloggen den vej..
  Mange hilsener Karina

 7. Ja det er svært at undvære en Blogroll, hvis man skal følge med alle de dejligenhaveblogs der er dukket op, men puha det er svært at få tid til at kommentere.
  Knus
  Annette

 8. Jeg synes generelt, at WordPress blogs generelt har et renere/strammere design, hvilket jeg egentlig godt kan lide, men blogspot har helt klart de bedste funktioner, synes jeg. Det er f.eks. rigtigt irriterende, at man ikke får mail, når du besvarer min kommentar, for ellers ser jeg den ikke (kun hvis jeg lige kommer i tanke om, at jeg har skrevet herinde). Jeg ved dog, at WordPress har den funktion – dog ikke så funktionel som hos Blogspot.

  Super tjekket blogroll, du har fået lavet 😉

  Kh. Marlene

  1. Hej Marlene

   Nu har jeg installeret et plugin, som gør at du kan få en mail, når der kommer flere kommentarer på et indlæg, hvis du ønsker det. Det er da et skridt på vejen 😉

   1. Prøver lige igen – for jeg klikkede på Svar oppe under dit svar til mig, men den røg alligevel ned under de andre…. Så prøver lige med dette svar for at prøve det af….

    Kh. Marlene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield