Grønsager, Løg og knolde

Kulden kommer

Det har været en weekend med lidt blandet vejr. Snebyger som hurtigt endte i sjap og nogle få solstrejf ind imellem. Men nu siger vejrudsigten, at det bliver koldt. Ikke så meget sne men frost både dag og nat den næste uges tid. Jeg har været et par timer i haven i dag og ordnet lidt småting. Juletræet blev klippet i mindre stykker og brugt som dække over sarte planter. Artiskokkerne står stadig flot, så de fik et ekstra lag gran. I køkkenhaven er der masser af frisk og frodig persille. Palmekålen er også flot nu. Jeg havde nogle voldsomme angreb af kålsommerfuglelarven, som forvandlede den til skeletkål. Men mange af dem kom sig heldigvis igen. De tåler også nogen frost, så dem har jeg fortsat glæde af. Den røde grønkål er bedst, når den har fået frost, og den giver en flot farve til køkkenhaven nu. Erantis pibler op rundt i haven. Her er det under kvædebusken. Det gør vintergækkerne også. De klarer alle sammen frosten, så kulden kan bare komme an 😉

8 thoughts on “Kulden kommer

  1. Palmekålen en flot, jeg havde bare ikke lige tænkt på larverne… 🙁 Har nemlig tænkt mig at være lidt poppet til sommer og sætte dem blandt stauderne. Hvad kulden angår, så er det vist godt nok med bare lidt af det, og nu er vi jo på den rigtige side af nytår 🙂

    Ha’ en dejlig dag.

  2. Sikke en fin og frodig persille; der er da lidt vitaminer at stå imod med. Uf ja, jeg mærkede kulden i går, da jeg gik en sen eftermiddagstur – eller rettere GLED en eftermiddagstur, for der var godt nok meget glat på vejene… 😉

  3. Det var virkelig en flott persille du hadde der. Kulden er meldt her også, så nå blir det sikkert 20 minus her. Men det har kommet masse snø, så plantene har i hvertfall dekke.

    1. Hvis jeg lader dem stå til foråret vil der helt sikkert komme små gule blomster. Jeg plejer nu ikke at gøre det, fordi jeg skal bruge pladsen til noget andet. Men måske kunne jeg flytte dem hen et sted, hvor de kan få lov til at blomstre 😉

  4. Jeg er vild med den palmekål! Har aldrig haft den i haven, men har netop købt frø af to forskellige sorter (Camilla Plum), så nu skal den prøves 🙂

    Kh. Marlene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield